Teraz jest 3 mar 2025, 18:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 13:07 
Moderator forum

Ubaw po pachy :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 13:22 

kogo to bawi tego bawi. Mnie zniesmaczylo :P Jakos glupio tak kryc sie w cieniu, ktorego wrog nie ma...

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 14:20 

Hmm gram jak gram, nie sprawdzałem jak gra wygląda przy różnych ustawieniach grafiki. Na moim R9200 i tak ledwo demo uruchomiłem (dzięki spojrzeniu na to forum :D ) i nie wiedziałem że niskie detale mogą pomagać... :D A widoczność to niestety - pamiętam jak w Gothicu 2 podobała mi się 300% :D. A to przecież akcją takie podobne do Bfa :lol: . Jeden raz jak eksperymentalnie ustawiłem wsio najwyżej jak się da (na 15 a może nawet 14 calach :lol: ), po krzaczastym wejściu w rytm gry (że niby się rozgrzał :wink: ) szło całkiem całkiem. Tylko że to było mało do zobaczenia - od momentu pierwszego wystrzału wystartował pokaz slajdów (oczywiście testy tylko na singleplayerze).
To że lepszy sprzęt, łącze poprawia jakość grania to myślę że już od dawna znana prawda. A to że tutaj czasem osłabia to dla mnie nowość :) .

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 14:49 

Ale to troche glupie jest co niektorzy pisza... To ze np. ja wydalem (tylko przyklad) 6000 za kompa... i dziala mi np. na 1200 x 1024 wszytsko na ultra high i mi lepiej gra dziala poniewaz lepsza jest grafika... Ale ci ktorzy tez kupili kompa za 2000 maja tez +'sy np. nie maja trawy... i jak sie ktos chowa w trawie to go lepiej widzi.... Ktos wydal wiecej kasy na sprzet... ma lepsze szanse na lepsza grywalnosc, inaczej to by kazdy kup[owal kompy za 1500zl bo to i tak nie rozni sie grywalnosc... - ale tak nie jest... ktos chce miec lepsza grywalnosc.,.. lkupi se za 6000 zl kompa

PostNapisane: 26 cze 2005, 15:43 

Madrian napisał(a):
Tak tak... Wszyscy wiemy, jaka jest przeciętna konfiguracja polskiego gracza... To wymusza na sporej liczbie osób spore ustepstwa w kwestii grafiki. I tu jest haczyk. Osoba o "lepszym" sprzęcie, może sobie pozwolić na wysoką rozdzielczość, maksymalny dystans widzenia, więcej szczegółów itd... Co to daje? A daje sporo. Np osoba z dystansem widzenia, ograniczonym (dla przykładu) na 20%, nie widzi tyle co osoba z dystansem na 100%. Snajper z rozdzielczością 640x480 nie trafi gościa z daleka, bo dla niego to będzie zbiór pikseli, nie pokrywający się dokładnie z sylwetką wroga. Snajper z rozdzielczością np 1600x1200, już z tej samej odległości, może dokładnie określić położenie wroga i jego glowy :wink:
Oczywiście to tylko przykłady, i dopóki korzystamy tylko z opcji w menu gry, nikogo nie mozna winić, że np widzi cię z większej odleglości, niż ty jego. Ale co kiedy skorzysta się z dodatkowych gadżetów? Np. projektora ściennego o b. dużej rozdzielczości? Albo podłączy się super sprzęt hi-fi z dokładnym dźwiękiem przestrzennym, pozwalającym słyszeć i lokalizować czołgającego się wroga z 50 m?
Wtedy przewaga technologiczna, pozwala "oszukiwac" w grze. W sposób niewykrywalny i niekorzystający z programów możliwych do wykrycia. Tu jedynie sumienie samego gracza odgrywa rolę. Początkowo może to być tylko ciekawość "A jak się gra na ścianie?" Z czasem ewoluuje to w zwykłe oszustwo, tym bardziej perfidne, ze niewykrywalne dla innych.
Co o tym sądzicie?

Hihihi cziterstwo sprzetowe ? hihihi proponuje nagrode na najglupszy pomysl miesiaca :)
Zamiast nazywac ludzi z lepszymi kompami cziterami, proponuje zaczac zbierac na lepszy sprzet ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 16:11 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nie no to juz jest niezle heheh sprzetowe cheaterstwo,to moze na pegazusach zaczniemy grac??tak jak koledzy mowili wyzej lepszy komp ma swoje + jak i -,na gorszym niepograsz sobie spokojnie na serwie gdzie jest powiedzmy 50 osob a na lepszym tak,chocby taka jest malutka roznica,moze tez wyjedzie ktos z tekstem "dlaczego tak jest ze jak wchodze na serwer to caly sprzet jest juz zabrany i musze z buta cisnac"--->lepszy komp,szybciej wejdziesz :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 16:29 

Pamiętam jak zaczynałem grać BF1942 na laptopie i touchpadem :D Jak podłączym myszkę, to stwierdziłem, że to jakies oszustwo bo aby obrucić wieżyczką nie trzeba 10 razy przesuwać palcem po touchpadzie tam i z powrotem :D
Potem grałem na radiowym łączu, gdzie działała tylko PPSHa w FH, bo inne bronie wykańczal pocket loss. To było dopiero oszustwo jak sobie potem podłączyłem neostradę. :D
Potem już cheatowałem na maxa. Kupiełem kompa, porządą mysz logitecha, i dalej staram się tak cheatować.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 21:34 
Oldboy Battlefield.pl

ano tak to jest
zawsze sie znajdszie ktos kto woli pojeczec nizsie wziasc do roboty i kupic` sobie co chce... :roll:
IMHO PATHETIC.

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 22:07 

O qrde mam ustawienia na High wszystko i... jestem cheaterem :shock: Przykro mi jest przyjąć to do wiadomości :(

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2005, 22:21 

A ja bym chciał aby wszyscy w/w cheatarzy wysłali swoja zabawki na moj adres. Konie z tymi kantami :!: :!: :!: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 00:03 

Lailonn napisał(a):
Jakos glupio tak kryc sie w cieniu, ktorego wrog nie ma...

...i se myśli: czubek jakiś (kryje sie na otwartym terenie i myśli że go nie widze) :D :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 00:24 

A co z browarem ??!!

Przecież po czwartym piwku górę bierze ułańska fantazja i mając w ręku sam nóż nawet czołg nam nie straszny.
To chyba też cheat :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 08:39 

Bez wzgledu na sprzet jaki posiadam ustawienia grafiki w grze takie mam aby byla najwieksza grywalnosc. Czyli zero zbednych trawek, niepotrzebnych cieni (no chyba ze gra pozwala na wlacczenie cieni u graczy co znow pozwoli na lokalizacje przeciwnika) i jakis fajerwerkow. To ze moge grac np. na ultrahigh nie znaczy ze w multi bede tak gral. Jak chce sie pozachwycac grafika to odpale sobie singla. W multi raczej u mnie to nie przejdzie. Jezeli ustawienia grafiki w grze pozwola mi na zobaczenie przeciwnika szybciej o ulamek sekundy niz on mnie zobaczy to bede mial tak wlasnie pozaznaczane opcje. Ten ulamek sekundy moze zdecydowac o wygranej teamu lub porazce... a tego ostatniego nikt by raczej sobie nie zyczyl ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 09:32 

olli napisał(a):
Lailonn napisał(a):
Jakos glupio tak kryc sie w cieniu, ktorego wrog nie ma...

...i se myśli: czubek jakiś (kryje sie na otwartym terenie i myśli że go nie widze) :D :lol:

Mueheheheh dobre Olli! :lol: :lol: :lol: :lol: Cheaterstwo sprtzetowe..... ktoś tu dobrze napisał, może zaczniemy grać na pegasusach? :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 10:16 

snail napisał(a):
Bez wzgledu na sprzet jaki posiadam ustawienia grafiki w grze takie mam aby byla najwieksza grywalnosc. Czyli zero zbednych trawek, niepotrzebnych cieni (no chyba ze gra pozwala na wlacczenie cieni u graczy co znow pozwoli na lokalizacje przeciwnika) i jakis fajerwerkow. To ze moge grac np. na ultrahigh nie znaczy ze w multi bede tak gral. Jak chce sie pozachwycac grafika to odpale sobie singla. W multi raczej u mnie to nie przejdzie. Jezeli ustawienia grafiki w grze pozwola mi na zobaczenie przeciwnika szybciej o ulamek sekundy niz on mnie zobaczy to bede mial tak wlasnie pozaznaczane opcje. Ten ulamek sekundy moze zdecydowac o wygranej teamu lub porazce... a tego ostatniego nikt by raczej sobie nie zyczyl ;)

Ten tu głupio nie pisze ;p wkońcu najwarzniejsza rzecz to bycie o trzy kroki przed twoim wrogiem (nie dosłownie ;p). ale też jak się ma all na low to czasem dziwnie rzeczy są, np snajperką się strzela wyśmieniie na rozdziałce 1200 x 960 jak dobrze pamietam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2