Teraz jest 22 lis 2024, 20:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 cze 2005, 17:24 

Mam ciekawy problemik - w singla gram (prawie) bez żadnych przeszkód, natomiast w multi mam do dyspozycji dwie opcje: 1. wchodzę na serwer i gram, 2. gdy wejdę do okienka z listą sewerów gra się zawiesza i muszę resetować kompa (lista jest pusta). Dzieje się tak niezależnie od tego czy wchodzę poprzez skót Battlefield 2 czy Battlefield 2 sieciowy. Niestety ta druga opcja jest o wiele, wiele częstsza niż ta pierwsza... :(

P.S. Mój stan posiadania to: Athlon 64 3000+, płyta Gigabyte (z uaktualnionym BIOSem), karta Gigabyte GF 6600GT (sterowniki z płyty BF), 1 GB RAMu, oryginalny BF2, dostęp do sieci przez SDI.

PostNapisane: 25 cze 2005, 17:30 

Marek27 napisał(a):
dostęp do sieci przez SDI.

Wedlug mnie to jest przyczyna

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2005, 20:04 

SDI może być powodem lagów w grze - i takie na niektórych serwerach mam, na niektórych nie. Ale nie wyświetlać listy serwerów?!? To już lekka przesada - zresztą z powodu łącza gra się nie powinna zawieszać w jej podstawowym menu :? Inna sprawa, że do wczoraj grałem tu i ówdzie i nie było problemów...

PostNapisane: 25 cze 2005, 22:10 

Marek27 napisał(a):
Mam ciekawy problemik - w singla gram (prawie) bez żadnych przeszkód, natomiast w multi mam do dyspozycji dwie opcje: 1. wchodzę na serwer i gram, 2. gdy wejdę do okienka z listą sewerów gra się zawiesza i muszę resetować kompa (lista jest pusta). Dzieje się tak niezależnie od tego czy wchodzę poprzez skót Battlefield 2 czy Battlefield 2 sieciowy. Niestety ta druga opcja jest o wiele, wiele częstsza niż ta pierwsza... :(

P.S. Mój stan posiadania to: Athlon 64 3000+, płyta Gigabyte (z uaktualnionym BIOSem), karta Gigabyte GF 6600GT (sterowniki z płyty BF), 1 GB RAMu, oryginalny BF2, dostęp do sieci przez SDI.

przeglądarka serwerów nie jest całkowicie dopracowana, że się tak wyrażę :wink: trzeba na patcha poczekać

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2005, 22:28 

Mały update...

Okazuje się, że w demo mogę grać na sieci bez problemów. W pełną wersję - nadal nie :( Co ciekawsze:
demo ma wersję nr 1.0.2446.12
full ma wersję nr 1.0.2442.0

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 22:35 

U mnie taka sama sytuacja. Demko śmiga, a full się wiesza po kliknięciu na Multiplayer. Mam nadzieje, że path wyjdzie szybko, bo chce kupić oryginała, ale jak tak ma wyglądać "gra", to narazie sobie daruje.

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 22:55 

Dzwoniłem dzisiaj do polskiego oddziału EA Games. Miłi, uprzejmi, ale nic nie potrafili poradzić, poza sugerowaniem winy mojego łącza, a w domyśle własnych, przeciążonych serwerów... Trudno było coś powiedzieć, skoro demo działa...
Zaskoczyłem ich nieco wieścią, że demo jest jakby tu pwoiedzieć nieco nowsze od pełnej wersji. No ale to by się jakoś dało wytłumaczyć terminami tłoczenia... Co jedynie oznacza oczywisty fakt - pojawienie się patcha. Póki co 120 zł wyrzucone w błoto. No i czekam na odpowiedź na maila jakiego im wysłałem... Bez większych nadziei :(

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2005, 23:16 

u mnie rowniez sie tak zdarza, ale coz taki bug... zyj z tym lub zmien gre.
bf2 gra warta kazdej zlotowki ktora na nia wydalem.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 08:59 

fOrTy_7 napisał(a):
U mnie taka sama sytuacja. Demko śmiga, a full się wiesza po kliknięciu na Multiplayer. Mam nadzieje, że path wyjdzie szybko, bo chce kupić oryginała, ale jak tak ma wyglądać "gra", to narazie sobie daruje.

mam gdybać co do jakości wersji ? jakieś za i przeciw ? chcesz może wypowiadać sie o grze posiadając piracką wersje , a do tego porównywując ją z wersją oryginalną ?

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 11:26 
Moderator forum

b3D napisał(a):

To chyba nie grałeś w 1942 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 12:41 

Wasili Czapajew napisał(a):

mam gdybać co do jakości wersji ? jakieś za i przeciw ? chcesz może wypowiadać sie o grze posiadając piracką wersje , a do tego porównywując ją z wersją oryginalną ?

no myślę, że to, że jest gra to piaracka nie ma znaczenia bo przeglądarka w orginalnej wersji gry też jest skopana :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 13:57 

fOrTy_7 napisał(a):

Lol. O czym ty człowieku mówisz? Nie masz pojęcia o temacie, a się wypowiadasz. To, że jest to wersja "NO-CD" nie ma nic wspólnego z tą zjebana przegladarka. Dla twojej infornacji ludzie nawet na oryginałach grają z crackami, bo po zainstalowaniu kilku GB na dysku twardym nikomu się nie chce jeszcze CD czy DVD do napędu wkładać za każdym razem jak chce pograć :D. Druga sprawa, że grałem juz na kilku prywatnych serwach na tej kopi i bez problemu.

Chce kupic oryginała, ale dopóki path nie wyjdzie i nie naprawi tego błedu, to napewno tego nie zrobie. Widze, że strasznie cie to gryzie :D.
Pirata sciągnąłem z netu, aby sprawdzić czy z fullem będzie wszystko wporzątku, jak widać nie jest. I dobrze zrobiłem, bo miałbym teraz oryginała za 140 zł który by sobie leżał na półce i czekał, aż łaskawie EA Games wypóści patha :roll: .

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 14:18 

fOrTy_7 napisał(a):
fOrTy_7 napisał(a):

Lol. O czym ty człowieku mówisz? Nie masz pojęcia o temacie, a się wypowiadasz. To, że jest to wersja "NO-CD" nie ma nic wspólnego z tą zjebana przegladarka. Dla twojej infornacji ludzie nawet na oryginałach grają z crackami, bo po zainstalowaniu kilku GB na dysku twardym nikomu się nie chce jeszcze CD czy DVD do napędu wkładać za każdym razem jak chce pograć :D. Druga sprawa, że grałem juz na kilku prywatnych serwach na tej kopi i bez problemu.

Chce kupic oryginała, ale dopóki path nie wyjdzie i nie naprawi tego błedu, to napewno tego nie zrobie. Widze, że strasznie cie to gryzie :D.
Pirata sciągnąłem z netu, aby sprawdzić czy z fullem będzie wszystko wporzątku, jak widać nie jest. I dobrze zrobiłem, bo miałbym teraz oryginała za 140 zł który by sobie leżał na półce i czekał, aż łaskawie EA Games wypóści patha :roll: .

Lol. O czym ty człowieku mówisz?
Idz ukradnij ze sklepu kilo winogron zeby sprobowac czy dobre..
Koles masz od tego wersje demo. Generalnie nie dosc, ze jestes zlodziejem to jeszcze regulaminu tego forum nie znasz..

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 14:57 

artih napisał(a):
b3D napisał(a):

To chyba nie grałeś w 1942 :lol:

jasne ze nie, bo nie lubie klimatu ww2.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2005, 15:52 

salimus napisał(a):
Idz ukradnij ze sklepu kilo winogron zeby sprobowac czy dobre..
Koles masz od tego wersje demo. Generalnie nie dosc, ze jestes zlodziejem to jeszcze regulaminu tego forum nie znasz..

Jak widzisz na demie nie można polegać, bo pełna wersja nie działa. I nie wyzywaj mnie od złodzieji, bo założe się że u ciebie też znalazłyby się jakieś programy, filmy czy mp3 zgrane od kogoś za darmo. Sorry, ale nie wierze że cały soft co masz lub miałeś na kompie jest, czy był legalny, więc takie umoralniajęce teksty wsadź sobie w miejsce gdzie słonce nie dochodzi.
A swoją drogą, nie uwarzasz tego za oszustwo, że po zakupie produktu nie możesz z niego korzystać, ponieważ zawiera on ukryte wady których nie mogłęś sprawdzić przed zakupem. A uzyskać pozytywne rozpatrzenie reklamacji w Polce graniczy z cudem :D.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2