Teraz jest 25 lis 2024, 15:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lip 2005, 09:58 

Witam

Moj problemik z ta gra jest naprawde bardzo dziwny ; Gra Singleplayer dziala idealnie czego nie moge powiedzec o grze wielooosobowej :/ . Opisze teraz pokrotce co sie dzieje : wlaczam gre loguje sie na konto wybieram gre wieloosobowa wybieram server lacze sie do niego wszystko jest ok do czasu kiedy wchodze juz do gry ( wejdz do gry ) pokazuje sie menu wyboru klasy zolnierza i zaraz gra sie freezuje i nic juz nie moge zrobic bo mimo ze klawiatura dziala nie moge wrocic do windowsa ( wszystkie programy w tle dzialaja poprawnie np : Teamspeak na ktorym moge swobodnie kontynuowac rozmowe mimo ze BF2 jest zawieszony) . Czasami bywa tak ze moge pograc jakas chwilke zanim sie zawiesi . Przeprowadzilem testy sprzetu i wszystko jest ok no i CS:S dziala idealnie . Prosze bardzo o pomoc bo ja sam juz nie daje rady , wymienilem stery do grafy wylaczalem zapore windows itp nic nie pomaga POMOCY !!!

Opis Sprzetu :

Procesor : Amd Athlon 64 3500+ @ 2320
Plyta G. : GigaByte K8NXP SLI
Grafa : Radeon x700 Pro 256 mb PCI-E
Ram : 1 GB Geil UltraX CL 2
HDD : WD Raptor 36 GB
Dziwek : Audigy 2 Value
CD-ROM : Nagrywarka DVD Liteon
Łacze : 1MB DSL DIALOG WROCŁAw

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 12:44 

Witam

Niestety nie moge pomoc, ale zazdroszcze ci, bo ja nawet serwera nie moge wybrac, zwiecha na etapie wyszukiwania i pozostaje tylko twardy reset. Od 2 dni usiłuje zagrac, najciekawsze jest to, ze demo dziala bez zarzutu.
Czasami pogrywam w HL2.DM, Q3 i nie ma zadnych problemow z polaczeniem.
Jak do wtorku sytacja sie nie poprawi, to zwracam gre jako towar nie zgodny z umowa.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 10:57 

WITAM

Mam taki sam problemik i nie moge sobie z nim poradzic.Gdy wchodze w tryb Multiplayer Czasami wiecha mi sie odrazu a czasami moge pograc chwilke i później wychodzi mi do pulpitu.Prosze pomóżcie.Prosze o kontakt na gg mój numer 2009012.
Plisssssssss pomóżcie :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2005, 21:48 

no i sytacja sie z lekka poprawiła. Dwa razy uruchomiłem gre i zadziałało, zanalzl serwery hurrraaa, co prawda z wielkim bulem i zrywaniem łacza, ale zagralem. narazie nie oddaje giery.
pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2005, 22:24 

Wchodze w multiplayera, pokaze nawet kilka serwerow , ale zaraz zwiecha. Zaczelem go uruchamiac w oknie, dzieki czemu nie musze restartowac maszyny. Jak jest ok, to porzera spora czesc procesora, jak zwiecha to zuzycie proca przez gre spada do zera.
Demo nie ma takich problemow.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2005, 23:26 

Panowie spokojnie, poczekajmy na patcha - napewno to poprawią.

BTW: też mam częste zwisy w wyszukiwarce :?

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 00:24 

1. Włączacie zakłądkę z wyszukiwarką.. Szybko wpisujecie w nią uk i naciskacie zatwierdzenie filtrów.
2. To samo co wyżej tylko zaznaczacie żeby pokazywał serwery rankingowe. Będzie ich więcej ale też nei będzie zwiechy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 00:25 

A nie są to przypadkiem efekty tzw. pirata? Podobnie się robiło u mnie gdy nie mogłem doczekać sie giery .... a dostępny był pirat 8) , czyli singiel działał a multi się wieszało. Winien tego wszystkiego był crack.

edit:
Darujcie sobie wewnętrzna przeglądarkę. Świetnie działa The All Seeing Eye w połączeniu z programikiem BF2_Connector. Tylko warto najpierw zalogować się w grze na konto i dopiero potem przejść na ASE i łączyć się z serwerem. Jak zrobić by ASE działało z BF2 opisane chyba było tutaj na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 09:30 

MagnuMpl napisał(a):
1. Włączacie zakłądkę z wyszukiwarką.. Szybko wpisujecie w nią uk i naciskacie zatwierdzenie filtrów.

Niestety to nic nie daje. Czasami zdaze wpisac .pl i wcisnac zatwierdzenie filtrow. Czsami nawet zwroci kilka wynikow i od razu zawiesi sie , czasami dopiero jak wybiore jakis serwer, czasami jak klikne na ping, ...

Zainstaluje dzis pirata z moim oficjalnym kodem. Moze ta droga zacznie dzialac, jesli binarnie to rozne produkty.

...
The All Seeing Eye , BF2_Connector ... trzeba bedzie zobaczyc co to takiego.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 13:40 

witam ..
tez mialem ten problem do wczoraj ..
grzebalem troche na ten temat i dowiedzialem sie, ze jest to problem, ktory generuje punkbuster. zazwyczaj pojawia sie [tzw freezing] gdy masz dosc nowego kompa i karte sieciowa wbudowana na plycie (chociaz nie zawsze).
nie ktorzy pisali tez o firewire .. a wiec rozwiazan moze byc kilka:

1. to ktore pomoglo mi - sciagnij i zainstaluj najnowasze drivery nForce ze strony nvidii - wersja 6.53 (o ile masz plyte na chipsecie nForce).
2. wpakuj karte sieciowa PCI i w biosie wylacz wszystkie karty sieciowe zintegrowane
3. wylacz zintegrowane firewire
4. zainstaluj najnowsze drivery do karty graficznej

tyle wiem .. no moze pomijajac fakt, ze problem pojawia sie tez co najmniej w Wolfenstein: ET - to wyczytalem na sieci i przetestowalem w praktyce.
wczoraj siedzialem na B2 ok 3-4 godzin na kilku serwerach bez zwiechy, wiec .. oby tak dalej i powodzenia! :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 14:20 

Ano ... dfi lanparty ultra-d ...
Ad. 1. mam sprzed 2 miesiecy
Ad. 2. Nie do przyjecia. Nie po to mam na plycie 2x1G aby dokladac pci 100M.
Ad. 3. Poniewaz jest niestabilny to go nie uzywam.
Ad. 4. Mam.

dzieki

...
eeeee 6.53 sa z marca2005

...
ale jesli generuje problem punkbuster, to podajcie jak go wylaczyc !

Poza tym , nie wierze w te 4 punkty. Ten sam hardware nie ma problemu z demem.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 15:05 

1. bez obrazy stary, ale malo mnie obchodzi, czy w to wierzysz czy nie ..
poczytaj sobie w necie to bedziesz wiedzial, ze jakos ludzie podaja to jako rozwiazanie problemu ze mna wlacznie. Probuje pomoc tym, ktorzy chca, a nie ktorzy potrzebuja powodu do wzbudzenia wiary ..
:mrgreen:

2. wylaczenie PB praktycznie zamyka temat multiplayera, wiec jak chcesz sobie pograc w singla to nie musisz nic wylaczac.
[ale zeby odpowiedziec na towje pytanie]
w glownym menu gry wieloosobowej na dole jest taka krateczka z zaznaczonym "X" a po jej prawej stronie jest napisane PUNKBUSTER.
[strzelam z pamieci .. ale chyba to tu]

podsylam dwa linki dla zainteresowanych problemem/rozwiazniem:

http://forums.totalbf2.com/showthread.php?t=9418
http://forums.totalbf2.com/showthread.p ... ge=1&pp=20

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 15:52 

Link troche rozjasnil. Nie pamietam ktorego etherneta uzywam , ale chyba marwella, a tego z nforca mam zdisablowanego w windows.
Ale faktem jest, ze firewire zostal zainstalowany w sposob taki, iz pojawilo sie polaczenie sieciowe na nim oparte...

Dziwi mnie tylko jedno, poki BF2 dziala ok , to zajmuje kilkadziesiat % procka, a jak sie wiesza (czyli w petli zaczyna odpytywac nie uzywane uzadzenie sieciowe) to zajetosc procka spada do 0%.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 16:00 

ja mam czasami tak ze w wyszukiwarce pokazuje np. 3 serwery i wiecha:/ CTR+ALT+DEL działa i nie ma ze jest brak odpowiedzi procesor jest w 23% zajety a gg, x-fire sie nie zwiesiło miejmy nadzieje ze patch to poprawi

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 19:43 

Wyglada , ze zablokowanie firewire jako urzadzenia sieciowego pomoglo. Nie zainstalowalem tez driverow nvidi do nieuzywanego etherneta.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2