Teraz jest 26 lis 2024, 13:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 00:46 

Nie ma problemu tylko musicie mi udostepnic FTP (bo ja niestety takowym publicznym nie dysponuje) to je wgram. Wiekszosc plikow ma kilka KB tylko 4 maja po pareset MB.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 00:48 

Caly problem polega na tym ze msuisz miec dojscie do wersji gry juz zpatchowanej. A jak masz to poprostu kopjujesz pliki z tej wersji (sciazki i jakie pliki napisalem pare postow wyżej) do tych samych w swojej wersji gry i je zamieniasz. Ot co :) Żadna filozofia.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 00:51 

Kwadrat napisał(a):
Nie ma problemu tylko musicie mi udostepnic FTP (bo ja niestety takowym publicznym nie dysponuje) to je wgram. Wiekszosc plikow ma kilka KB tylko 4 maja po pareset MB.

Ile razem waza wszystie pliki ?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 00:53 

Kwadrat napisał(a):
Zmiana plików pomogla - bo i czemu niby by nie miała.
Tak wiec juz mam oficjalnie wersje

1.1.2456 czy cos takiego :P

ale czemu Patch się nie chciał zainstalować nie mam zielonego pojecia. Dodam tylko ze wszystkie pliki lacznie, które byly zmodyfikowane mają razem 739MB

zobacz ostatnie 5 Liter/Cyfer które napisałem pare postów wcześniej :>

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 01:01 

Kwadrat napisał(a):
Kwadrat napisał(a):
Zmiana plików pomogla - bo i czemu niby by nie miała.
Tak wiec juz mam oficjalnie wersje

1.1.2456 czy cos takiego :P

ale czemu Patch się nie chciał zainstalować nie mam zielonego pojecia. Dodam tylko ze wszystkie pliki lacznie, które byly zmodyfikowane mają razem 739MB

zobacz ostatnie 5 Liter/Cyfer które napisałem pare postów wcześniej :>

Ło boze! 740MB ... ehh no trudno, czekamy az chlopaki z EA naprawia swoja kolejna "wpadke" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 01:58 

Sprawdzone, dziala:
Ragnar napisał(a):
Execute Patcher, Choose language, wait for welcome screen, don't hit continue.

go to your documents folder and to this location:

c:\documents\YOUR USERNAME\local settings\temp

and look for a folder which looks like {BLAH....} lots of numbers and chars. Go into that folder structure and copy the files in it (e.g. patch.exe, all the files) to a folder where you can execute them (e.g. create a dir named C:\temp)

then open a commandpromt (type "cmd" in run/execute at startmenu) and go to your new created folder with the patchdata. Execute the with the following line (edit to your installfolder location of course):

patch.exe "c:\FolderWhereBF 2Is"

Watch the magic happen.

A tego nie sprawdzalem:
Al_Capwn napisał(a):
First, Try this.

Place the patch in your desktop and run it from there. If that still don't work, then you are having registry problems. This is how you fix it:

1.Go To Start > Run > Type "regedit" (without quotes)

2. Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield 2

3. Then right click on the right hand window and go on NEW string value,then enter InstallDir for the string name and for the value enter D:\GAMES\Battlefield 2

(or whatever your BF2 Path is)

A to to samo co pierwsze, tyle ze prosciej:
MbIPycckue napisał(a):
We start for a patch and we reach a window "Ready to install the Program", Then we go in a folder: "C:/Documents and Settings/"Name of registration record"/Local Settings/Temp/{7215276D-4992-4C7C-B3B3-0626A5DBFA94}" - this code at all different,
PATCH.RTP, PATCH.RTD, patch.exe, patchw32.dll - copy this files, these files it is copied in a folder with game and there it is started patch.exe in a folder of game, we wait some minutes of installation of a patch.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 02:40 

Splinter napisał(a):
Ragnar napisał(a):
Execute Patcher, Choose language, wait for welcome screen, don't hit continue.

go to your documents folder and to this location:

c:\documents\YOUR USERNAME\local settings\temp

and look for a folder which looks like {BLAH....} lots of numbers and chars. Go into that folder structure and copy the files in it (e.g. patch.exe, all the files) to a folder where you can execute them (e.g. create a dir named C:\temp)

then open a commandpromt (type "cmd" in run/execute at startmenu) and go to your new created folder with the patchdata. Execute the with the following line (edit to your installfolder location of course):

patch.exe "c:\FolderWhereBF 2Is"

Watch the magic happen.

Działa. Właśnie też miałem to pisać. Żeby prawom autorskim stało się zadość należy nadmienić, że rozwiązanie pochodzi z http://forums.totalbf2.com/showthread.php?t=13138.

Tytuł: Nie rozumiem
PostNapisane: 7 lip 2005, 03:13 

Nie rozumiem tego co piszecie wyzej .na czym to polega,bo juz sie pogubilem ,mam ten sam problem nie moge zainstalowac patcha a gre kupilem 4 dni temu w media-markt .moze ktos mi pomuc? :(

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 10:40 

Ok. Już tłumacze na polski:)

Sposób pierwszy: 1)Uruchom patcha, wybierz język instalacji i poczekaj aż Ci się pojawi ekran powitalny - nie naciskaj przycisku Dalej!!
2) Otwórz folder Documents and Settings na dysku, potem Twój profil, Ustawienia Lokalne i wreszcie katalog Temp. (ścieżka do katalogu wygląda mniej więcej tak: C:\Ducuments and Settings\Nazwa Twojego Profilu\Ustawienia Lokalne\Temp
3)Znajdź folder wygladający tak: {różne dziwne cyferki....} Najprawdopodobniej będziesz miał kilka folderów zaczynających się od {, więc wybierz ten gdzie znajduje się plik patch.exe.
4)Skopiuj zawartość tego folderu do jakiegoś innego,najlepiej utworzonego przez Ciebie, folderu, gdzie będziesz mógł dokonywać operacji na plikach (polecam np. c:\temp)
5)Teraz naciśnij przycisk Menu Start w pasku zadań i polecenie uruchom. Wpisz komendę cmd i naciśnij enter. Pojawi się konsola starego, dobrego DOS-a. :D
6)Za pomoca poleceń dosowych wejdź do folderu, do którego skopiowałeś pliki i wpisz: patch.exe "ścieżka gdzie masz zainstalowanego battlefield'a" (np."E:\Battlefield 2\" - z cudzysłowami)
7)Poczekaj teraz aż się patch zainstaluje i do grania:D:D:D :!: :!: :!:

// mały poradnik poruszania się w dosie (kto to jeszce pamęa :?: :roll: ):
-przejście do katalogu wyżej - wpisz na końcu wiersza cd..
-wejście do katalogu - cd nazwa katalogu
-przejście na inny dysk - najpierw zejdź do katalogu głownego na dysku C:\, potem napisz, np.E:\

Sposób drugi: (nie testowałem osobiście)
Robimy to samo co w sposobie pierwszym ale tylko do punktu 3 włącznie.
4)skopiuj do katalogu z grą pliki: PATCH.RTP, PATCH.RTD, patch.exe, patchw32.dll
5)wejdź do katalogu z grą i uruchom wcześniej skopiowany plik patch.exe.

Efekt powinien być identyczny jak przy sposobie pierwszym....ale kto wie:X

Ostatnio edytowano 7 lip 2005, 10:53 przez safick, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 10:48 

u mnie patch się zainstalował tylko po uruchomieniu gry wychodzi do pulpitu :/ wcześniej było wszystko OK

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 11:25 

Witam,

U mnie rownież patch nie zadzialal przy normalnej instalacji, tylko w sposob tutaj zamieszczony. Gra sie odpala i dziala jak nalezy.
Troche pokopalem i wydaje mi sie ze wina lezy po stronie zgodnosci kodowej isntalatora i nasza strona kodowa windowsa... Podejrzewam ze kazdy kto mial problem z instalacja patcha ma profil pod windowsem zawierajacy polskie znaki. Pytalem znajomych i kazdy ktoremu patch sie zainstalowal mial profil bez polskich znakow.
Mnie podczas instalacji gry (pozniej patcha) instalator tworzyl nowy profil z krzakami zamiast polskich fontow i tam w mich dokumentach staral sie stworzyc profil do gry, lecz mu sie to nie udawalo.
Nawet w trakcie instalacji jak bylo okno z ustawieniami microfonu wyskakiwal blad instalacji.. na poczatku sie tym nie przejalem, bo po uruchomieniu gry wszystko bylo ok. Dopiero przy patchu zwrocilem na to uwage.
Z demem nie bylo problemu (moze dlatego ze byla tylko wersja eng tego dema). Nie probowalem, ale mysle ze gdy przed instalacja gry zmienimy strone na eng, zainstalujemy, a pozniej zmienimy na pl bedzie ok. Jesli bedzie ktos instalowal i mial problemy niech sprobuje.
Aha i napiszcie czy macie polskie znaki w profilach i macie ten problem z patchem.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 11:28 

re nizej

Salimus thx :)

Ostatnio edytowano 7 lip 2005, 11:37 przez aNDY^aND, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 11:31 

aNDY^aND napisał(a):
YouogY napisał(a):
Ło boze! 740MB ... ehh no trudno, czekamy az chlopaki z EA naprawia swoja kolejna "wpadke" ;)

Jaki dokladnie numrek ma ten patch?

Ja zainstalowalem patcha 14MB bf2patch_v_101 ktory daje mi numerek 1.1.2475.0

to jest ten sam pacz tylko tu jest podany rozmiar plikow ktore zmienia

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 11:38 

Dobra! Wszystko fajnie, zainstalowalem patcha (po drobnych problemach), wlaczylem gre, pierwsza mysl dziala! Ale jest jednak inaczej po tym jak wybiore zakladke MULTIPLAYER (Wielu graczy), gra sie wylacza.

Any ideas?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2005, 12:29 

safick
.WIELKIE DZIĘKI 1 POMYSŁ NIEZADZIAŁAŁ ALE 2 JEST SPOX.Serdeczne dzięki za przetłumaczenie :) :) :) :) :) :) :) :) :) :P :P :P :P :P :D :D :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2