Teraz jest 25 lis 2024, 15:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lip 2005, 08:46 

BF2 nie posiada sterowania jasnoscia obrazu. Mam stary (juz 2lata) lcd 17, no i to co jest ok w desktopie , daje zbyt ciemne kolory powierzchni zaciemnionych cieniami w BF2.
Poniewaz mam gforce, zdefiniowalem 2 profile w driwerze. W jednym mam kolory rozjasnione do gry, w drugim przyciemnione do normalnego uzywania.
Jak otwieram driver, w oknie profili moge zaladowac jeden i drugi profil i dziala to ok. ALe to wymaga wielu klikniec.
W statusbarze jest ikonka nvidi i mozna tam w menu zmienic profil takze, ale zmiana w tym miejscu nie powoduje zmian ustawienia jasnosci.
Co zrobic aby to dzialalo?

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 10:28 

powerstrip i kombinacja klawisz CRTL+ALT+"PLUS_NA_NUMERYCZNEJ" & CRTL+ALT+"MINUS_NA_NUMERYCZNEJ" & CRTL+ALT+F1
pierwsze dwa zwiększają/zmniejszają gamme, ostatni wraca do normy.

sprawdza się rewelacyjnie i pozwala na płynne zmienianie w trakcie gry.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 10:51 

Ja mam jakiegos starszego powerstripa i mam z nim problemy szegolnie wlasnie z opcjami zwiazanymi z wyswietlaniem grafiki takim jak rozjasnianie i regulacja gammy. Program nie wykryl mojej grafiki, GF6600GT. Czy moze juz nowsza wersja programu nie ma z tym problemow? Jak narazie korzystam tylko z wylacania z kalwiatury monitora i podganiania przyciszania.
Pozdrawiam
ARek

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 22:43 

Stery ATI jedna żądzą. Nvidia spoczęła nalaurach. Niestet kupiłem tym razem kartę Gainwarda 6800 Ultra i beczę.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 11:43 

Wonski, zgadzam sie z toba w 100%. Wszystkie problemy uzytkownikow gforca wynikaja z beznadziejnych driverow.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 12:32 

Jesli standardowe stery was nie zadawalaja zerknijcie na to http://forums.thezproject.org/index.php?showforum=19

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 13:38 

tytan15 napisał(a):
Ja mam jakiegos starszego powerstripa i mam z nim problemy szegolnie wlasnie z opcjami zwiazanymi z wyswietlaniem grafiki takim jak rozjasnianie i regulacja gammy. Program nie wykryl mojej grafiki, GF6600GT. Czy moze juz nowsza wersja programu nie ma z tym problemow? Jak narazie korzystam tylko z wylacania z kalwiatury monitora i podganiania przyciszania.
Pozdrawiam
ARek

Ja mam wersje 3.58 i nie mam żadnych problemów z GF6600GT, a regulacja gammy działa za****ście.

Tom0000 napisał(a):
Wonski, zgadzam sie z toba w 100%. Wszystkie problemy uzytkownikow gforca wynikaja z beznadziejnych driverow.

Lol. Ja bym bardziej obwiniał EA, że nie dali podsawowej funkcji w interfejcie gry.

Strefa czasowa: UTC + 2