Siedlu[PL] napisał(a):
ludzie czy was poj)^%$# z tym RAMem?? weźcie lepiej sobie dobrze skonfigurujcie system i sprzęt a potem piszcie, mi już ręce opadają jak jako "specjaliście" dajecie rozwiązania chwytania za portfel i kupowania Ramu. Ja mam TYLKO 512 i GRA SIĘ NIE TNIE!!!! jedynie zaraz po wczytania mapki (*napewno wolniej sie wczyta niż przy 1 GB) gra sie tnie 10sek , i po chwili jest ok. Także przed zakupami radze przyjżeć się swojemu sprzetowi.
pozdrawiam
Włącz sobie monitor systemu pograj przez momemnt wyjdź i zobacz jakie było wykrzystanie pamięci. Jak nie masz żadnego monitora odpal task managera i w zakładce wydajność looknij na szczyt wykorzystania pamięci. Ja również jak miałem 512 RAM'u to wszytkim mówiłem że się nie tnie
BF potrzebuje jakieś 512 RAMU dla siebie i to też mu czasem nie wystarcza. Po optymalizacji XP'eka ( pełnej czyli usługi, autostart, priorytety, layout optymalization, luna, efekty... ) system na czysto potrzebuje jakieś min 110-150 MB. Mając internet nie wyobrażam sobie pracy bez antywira i firewalla - min kolejne 30 MB, dodatkowo konsole garfiki, dżwiekówki, modemu USB...
Razem da nam to 200 MB dla gry zostanie 300 MB. Malutko.
Jako "specjalista" nie powinieneś doradzac wbrew oczywistym faktom tylko dlatego, że masz 512 MB.
Co do zacieć przez pierwsze 10 sek - to też je mam na 1024MB RAM'u ma je również mój kolega z 2x większą ilościa pamięci niz w moim PC'etcie Obydwaj mamy dobrze skonfigurowany i zoptmalizowany sprzet.
Pozdrawiam