Teraz jest 23 lis 2024, 01:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 13:19 

InterMan napisał(a):
Raix napisał(a):
InterMan napisał(a):
mam takigo joy-a i chodzi wysmienicie trzeba tylko poustawiac

i co pare miechów wymienic na gwarancji :lol:

... ale zawsze nowy z nowa gwarancja - mi to pasuje, a Tobie ...

az pare miechow :shock: Niezle, u mnie wytrzymuje gora 304 tygodnie :D Dlatego tez, zeby nie czekac te 2-3 kolejne tygodnie na wymiane gwarancyjna, kupilem drugiego identycznego ;P i na zmiane je wymieniam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 14:32 

ale robie dokładnie jak wy piszecie taki zielony to ja nie jestem ,ustawiam i zapisujęte ustawienia ,w jeden dzień wszystko było oki, włączam na drugi dzień padło ,hmmmmm ,co tu zrobić ??

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 19:26 
Moderator forum

Zbackupować plik controlsów? Moje dokumenty -> Battlefield2 -> Profiles -> 000n -> controls.con

gdzie n to numer szukanego profilu

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2005, 21:45 

tez na poczatku jak ustawialem joya extreme 3d pro mialem problem ze bylo wszystko na odwrot (bo tutaj nie pokazuje tak jak w bf42 + czy - wtedy bylo wiadome co bylo zle ustawione) - trzeba skierowac joya w prawo jesli sie naciskalo ustawianie prawego kierunku itd ; wtedy nie ma zadnego problemu ; na koniec najwazniejsze zapisanie ;
wlaczanie programu profile tutaj jest zbedne bo nie ma nawet gotowego profile na stronce wing'a - a ustawianie tego samemu to strata czasu

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 02:26 

zrobiłe mnarazie tak, latam na joyu i steruje ,ale dodaje gazu z klawiatury nie jest t opikne ,ale od biedy jest ok, nadal trudno mi sie lata helikopterem ,,czy to takie u was tez trudne ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 03:08 
Moderator forum

Nie - dostałeś jakąś felerną wersje :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2005, 23:20 

Jak na moj gust to cos tutaj wymaga naprawy w samej grze. Mam IDENTYCZNY Joystick i IDENTYCZNE problemy, za kazdym razem ustawiam DOKLADNIE TAK SAMO, i raz dziala OK, a raz .... do d..... Sam Joy na pewno jest OK, bo w innych grach (np. X2 The Threat, Sturmovik) dziala miodnie, tylko tutaj szlag mnie trafia. Dokladnie tak jak u przedmowcy, raz ustawie i jest OK, pogram, wyjde z gry, odpale po jakims czasie i jest znowu "kiszka", zagladam do menu ustawien, tam wyglada wszystko OK (czyli tak jak ustawilem i zapisalem ostatnim razem), wywalam ustawienia, ustawiam DOKLADNIE tak samo i znow zaczyna dzialac OK (z tym ze to tez nie jest regula, bo na 5 "przestawian" to tak ze 3 razy jest OK a 2 razy dalej kicha). Dziwi mnie to tym bardziej ze na instrukcji obslugi gierki tak ladnie reklamuje sie Logitech, hmmmm :(

Ostatnio edytowano 11 lip 2005, 10:40 przez paku[SBS], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2005, 13:20 

to nie lepiej kupic sobie Saiteka i miec spokoj heheheh :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 18:00 

podepne sie. kupilem wlasnie saitek cyborg evo. Wszystko cacy. zianstalowalo sie, w czasie isntalki testy wyszly pomyslnie. W opcjach gry ustawilem co i jak i...dupa. Po wejsciu np do heli sciaga mnie bez przerwy na lewo. mimo iz ja joya nie tykam. WTF?

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 18:10 

hmm, po 1 sterowanie dla samolotu i dle heli jest oddzielne - wiec nalezy ustawic to i tu i tutaj... Po drugie tez mam Logitecha (cordless) - dziala swietnie - faktycznie na poczatku mialem klopot, bo ustawilem przyspieszenie a lecial mi do tylu... ale wystarczy pomyslec i ustawic to ODWROTNIE w controlsach i zadzialalo... Ja wiem, ze to zajmie wiecej niz 2min ale jak ktos troche pomysli i sie pobawi ustawi wszystko jak trzeba. Zrob to poprostu metoda prob i bledow :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 18:29 

Lailonn napisał(a):
podepne sie. kupilem wlasnie saitek cyborg evo. Wszystko cacy. zianstalowalo sie, w czasie isntalki testy wyszly pomyslnie. W opcjach gry ustawilem co i jak i...dupa. Po wejsciu np do heli sciaga mnie bez przerwy na lewo. mimo iz ja joya nie tykam. WTF?

Hmmm ja kupiłem tego Cyborga jakiś czas temu i TEŻ w śmigłowcach zaczęło mnie znosić na lewo, ale to dopiero od 2 dni... Skalibrowałem go jeszcze raz i jest OK.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 21:11 

Headshot napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Hmmm ja kupiłem tego Cyborga jakiś czas temu i TEŻ w śmigłowcach zaczęło mnie znosić na lewo, ale to dopiero od 2 dni... Skalibrowałem go jeszcze raz i jest OK.

Miałem to samo... tylko ze u mnie to trwalo 3 dni. Saitek wymiata:)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 21:15 

azet napisał(a):
mam taki program logitech profiler ,był razem z joyem,

ej dodaj bf 2 do gier i opdalaj go przez ten program :) wszystko sie samo zrobi..... przynajmniej tak jest z kierownica (ale nie w bf'ie :P)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 21:42 

Ja mam jakiś gówniany joy Manta za 40 zeta. I też miałem problemy z configiem. Ale teraz działa całkiem nieźle. Wynik sprzed godziny: 42 fragi z su 30. :twisted:
Moje rady:
1.
Jak chciałem "ustawić nos w dół" pchałem joy do przodu - logiczne nie, ale BF nie załapywał. No to ruszałem nim góra, dół i łapał oś 1. Ale ustawiało się odwrotnie. Tzn joy do siebie a nos leciał w dół. To samo dotyczyło skrętu.
Zrób tak opcja "nos w dół" i popychasz joya raz, drugi, dziesiąty aż załapie. Ustawią się od razu obie opcje, w dół i w górę ale tym razem poprawnie. To samo dot. przechyłu. Uwaga jak nie łapie popychania joya przy "w dół" to spróbuj przy w górę ale tylko ciągnij joya (ale to głupio brzmi ;) ) to samo przy przechyłach. Czyli jeśli ustawiasz w lewo to ruszaj joyem tylko w lewo. Ustawią się od razu obie opcje.
2.
Pobawić się czułościami. (lewy dolny róg ustawień) Sprawdzić na max i min co ci najbardziej pasuje. Ja - chyba - mam wszystko na min. Nie wiem czy to działa na joya bo napisane jest konfig myszki ale spróbuj. Ustaw oddzielnie czułości na heli i samolot. Wjedz na pusty serw i próbuj

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 22:02 

A ja mam pytanko z innej beczki - da sie gdzies wyregulowac czylosc
joysticku? Moj Logitech Wingman Force Feedbak nie umozliwia ustawienie
tego w sterwonikach a sterewanie smiglowcem wyglada jak proba
okielznania byka w powietrzu :P Zbyt czule reaguje na minimalne
przechyly...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2