BF2 uracza nas cała masą sprzetu, sa wsrod nich jednostki lepsze i gorsze, choc tak naprawde wszytsko zalezy od indywidualnych preferencji kazdego gracza. Ciekaw hestem ktore jednostki wg was sa najlszepsze w swoich klasach. Ponizej moje typy:
Czołg:
Abrams - mało jezdze czolgami, ale z moich obserwacji wynika, ze Abrams to polaczenie szybkosci Type 98 i sily ognia T-90. Dodatkowym atutem jest mocny KM .50cal na wiezy, swietny przeciw smiglowcom
APC:
ciezko mi powiedziec, dla mnie wszytskie sa identyczne, wstrzymuje sie od glosu
Transporter:
Vodnik - calkiem szybki, piechota lepiej chroniona niz w HMMWV, calkiem mocy KM.
Mobilna obrona p.lot.
Bradley Linebacker - wybór moze dziwić, ale pomimo diabelnie nieskutecznuch rakiet 9jak u wszytskich pojazdow w tej klasie) Bradley, dzieki działku moze w jakis sposob przeciwstawic sie transporterom opancerzonym i czolgom. A ze latwoej je spotkac niz smiglowiec, to niewatpliwa zaleta.
Smiglowiec bojowy:
M-28 Havoc - Maszyna troche ociezała nie tak zwrotna jak SuperCobra czy WZ-10, ale z racji poteznego działka swietna do walki z celami opancerzonymi, czyli do tego do czego zostala stworzona.
Smiglowiec transportowy:
Blackhawk - po stokroc Blackhawk. Calkiem latwy w prowadzeniu (w porownianiu do odpowiednikow arabskich i chinskich), szybki, zwrotny, a uzupelniony w dwoma spostrzegawczymi strzelcami smiertelnie niebezpieczny.
Myśliwiec:
J-10 - Cholernie szybka i zwrotna maszyna, bez problemu wchodiz na ogon F/A-18, przy odobinie wprawy nawet F-35 nie ma z nia szans. Dobry pilot + J-10 = calkowita dominacha Chinczykow na niebie.
Samolot Szturmowy:
Su-34 (MEC) - ... bo ma ładną linie nadwozia

i jego przelot sam w sobie budzi respekt. A na serio za malo latalem szturmowymi zeby moc sprawiedliwie ocenic
Nie ujalem wszystkich klas broni wystepujacych w grze t.j. obrona naziemna (p.lot i p.panc.) karabiny i karabinki...po porstu zglodnialem i ide zjesc kolacje. Niech sie ktos inny wykaze