Teraz jest 26 lis 2024, 11:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 01:13 

W ustawieniach BF2 mam łącze T1, ale i na tym i na 256 laguje. Ping w sumie mi skacze od 50 do nawet 400 i tak przez całe rundy. Net działa mi dobrze a gra ze 3 dni temu zaczęła tak ch***wo działać :twisted: :twisted: !

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 01:29 

to nie wiem co mozna wymyslec :? ja nigdy nie mialem pingu ponizej 60 ale mi tak nie skacze :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 02:06 

Qrde, napisał ci Hynol co masz robić
i to 2 razy

Hynol napisał(a):
Zainstalować ping plotera - ustawić wielkość pakietów używanych przez gre - odpalić tracking z adresem serwera na którym gramy - zobaczyc w którym miejscu następuje "niewydolność". Proste.

Hynol napisał(a):
Ściągnij sobie program Ping ploter - google znajduje go bez problemu. W okienku adres wpisz adres serwera i naciśnij klawisz Trace - zobaczysz wykresik który pokazuje pinga na poszczególnych węzłach. Zacznij od ściągnięcia programu - jak będą problemy - pytaj. Nie używaj Windowsowego Fire walla tylko jakiegoś 3rd party. Outpost albo Sygate.

a ty zero odzewu i tylko ratujcie, help, plz. Zainstaluj jakiegoś "normalnego" firewalla i wyłącz windowsowego. Ping plotter natomiast pokaże ci jakie masz pingi i czy nie masz lost packets. Jesli masz pingi powyżej 50-60ms na wp.pl i spore straty na pakietach to juz wina Tepsy. Dzwonisz do nich podając pingi, stracone pakiety i rutery brzegowe na jakich jedno i drugie narasta. Natomiast jeśli pingi i pakiety są w normie to przynajmniej będzie sens dalej tutaj dyskutowac. A tak to rozmowa o doopie Maryny.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 02:38 

Dobra wgrałem program Ping Plotter tylko nie wiem za bardzo o co chodzi?? Oto screen: http://i4.photobucket.com/albums/y123/l ... lotter.jpg

Jakby ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi to byłbym wdzięczny...
Wgrałem też Zone Alarm, ale dalej laguje... :( :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 12:36 

wgrałem też ten progrma bo mam podobny problem tylko nie rozumie wykresu. ajuto

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 12:39 

Nie mam zainstalowanego Ping Plottera i zapodaję z pamięci. Na górze po lewej wybierasz adres do testowania lub w okienku wpisujesz wp.pl lub onet.pl lub adres serwera z BF2 na którym miałes lagi. Poniżej możesz zmniejszyć czas pomiędzy kolejnymi testami, no i dajesz start czy też test bo nie pamiętam. Po prawej wyświetli ci wtedy rutery brzegowe, patrzysz czy w kolumnie pl% pojawiają się jakies stracone pakiety a w kolumnie 'avg' sprawdzasz pingi. I to cała filozofia programiku.

edit:
eh dopiero wstałem z niezłym kacykiem i nie całkiem dotarł do mnie twój post. Początek posta możesz więc sobie darować:oops: Wyboldowałem teraz to o co ci się rozchodziło.

Ostatnio edytowano 17 lip 2005, 12:50 przez skandal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 12:43 

lkasprzak napisał(a):
Dobra wgrałem program Ping Plotter tylko nie wiem za bardzo o co chodzi?? Oto screen: http://i4.photobucket.com/albums/y123/l ... lotter.jpg

Jakby ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi to byłbym wdzięczny...
Wgrałem też Zone Alarm, ale dalej laguje... :( :evil:

Internet chodzi ci ślicznie, żadnych PL i niskie pingi. Czyli nie w tym rzecz, chyba, że grasz na zagranicznych serwach z duzymi pingami.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 12:54 

Grałem już na różnych: na europejskich, zza oceanów na każdym mam lagi. Ping w granicach 200-350, qrwicy idzie dostać... Może deinstalacja wina pomoże??

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 13:01 

W BF2 po odświeżeniu na liście serwerów też takie wysokie pingi masz? Czy dopiero w grze się tak robi? Może nie wiesz ale dwukrotnie klikając na nagłówek kolumny z pingami lista się przesortuje od pingów najmniejszych do największych. Raczej nie ma sensu grać na serwerch z pingami >100.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 13:16 

przez ten program sprawdzałem wartości dla serwera 213.218.177.244 i tak, PL% w 2 na 13 serwerów przez które przechodził sygnał była wartość 61 i 34 w avg w pierwszym serwerze było 0 potem najniższa wartość to 530 i aż do ponad 800. Wiem że to cholernie źle ale co to znaczy????

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 13:45 

Baxspace napisał(a):
przez ten program sprawdzałem wartości dla serwera 213.218.177.244 i tak, PL% w 2 na 13 serwerów przez które przechodził sygnał była wartość 61 i 34 w avg w pierwszym serwerze było 0 potem najniższa wartość to 530 i aż do ponad 800. Wiem że to cholernie źle ale co to znaczy????

A nie jest to serwer z jakiejś Japonii? :) bo PL 61% i 34% a w szczególności pingi 530-800 są fatalne. Nie jesteś w jakiejś blokowej sieci?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 13:53 

skandal napisał(a):
W BF2 po odświeżeniu na liście serwerów też takie wysokie pingi masz? Czy dopiero w grze się tak robi? Może nie wiesz ale dwukrotnie klikając na nagłówek kolumny z pingami lista się przesortuje od pingów najmniejszych do największych. Raczej nie ma sensu grać na serwerch z pingami >100.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 13:54 

skandal napisał(a):

Poniżej 100 mam tylko parę i zawsze tak jest. Czemu?? I też mi na nich laguje...
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 14:13 

Dziwne, nawet bardzo przy takich parametrach netu na wp.pl, jak podałes wczesniej . Może sprawdź jeszcze ping ploterem onet.pl i jakieś zachodnie strony. Pisałes wczesniej, że problem taki masz od kilku dni a wczesniej jak było? Miałes przynajmniej z 15-20 serwerów rankingowych z pingiem <100? A jak odptaszkujesz w przeglądarce serwery rankingowe, tez ci wyswietla tylko te pare z pingiem mniejszym od 100?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2005, 14:25 

to o ile pamietam był serwer niemiecki. Wogole nie zawsze jest tak jak na wykresie ale bardzo czesto. Mam routera na sieni i podpięci są do niego mieszkańcy z tej sieni. Ale jeden z sąsiadów mówi że przewaznie gra w gry bez wiekszych problemów i o każdej porze. Ja nie zagrałem sobie ani razu bez problemu juz od 3 albo 4 dni nawet po 12 w nocy :/. Co do tego serwera pierwsze 10 - 20 sekund tego testu wykres ping i wszystko inne wyglądało świetnie. im dłużej testowałem tym połączenie było gorsze. gdy mieszkałem gdzie indziej i miałem innego neta grałem czesto w CSa teraz wogóle juz o tym zapomniałem. w cs sie jest potrzebne stabline łącze i ping 50 w Battlefildzie nawet jak sie ma ping 150 to mozna grać, ale jak ping wacha sie miedzy 50 a 400 czy nawet wiecej to jak tu grać :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2