Teraz jest 18 lip 2025, 22:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 00:13 

BiShopKF napisał(a):
Ciekawe w czym x800 jest niby lepszy, moze ma lepsze pudelko albo ladniej wyglada... W kazdym razie w grach i roznych testach to gf6800 jest liderem :twisted: co jest NIEZAPRZECZALNE!!! A kolejna jego zaleta jest to, ze ma Pixel Shader w wersji 3.0, a zaden produkt ATI go nie posiada w tej wersji (efekty generowane przez P.S 3.0 sa POWALAJACE :D )

GF6800 góruje ZNACZNIE nad WSZYSTKIMI produktami ATI :D

OMG co z tego ze max pixel shader 3.0 jak gry uzywaja tylko do 1.4 i naweet gdy masz wiecej to i tak Ci tonic nie daje. Ja nie mowie ze 6800 jest slabszy od 6600 tlyko ze 6600 GT zapracowal na swoja cene a 6800 nie. Kupiles tego gf6800 i co zakochales sie w nnim> moze jeszcze powesz ze seria 7xxx i tak bedzie przy nich wymiekala?Na swoim 6600 gt gram na full wszytko tyle ze textury mam na medium bo troche zabi... a wierz mi duzej roznicy nie m,a miedzy moja grafa w grze a twoja, tylko ze ja zaplacilem 400zl mniej(wiec po co przeplacac)

a to ostatnie zdanie... .zal dupe sciska!

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 00:30 

Tylko że 6600GT nie podkręcisz za mocno, a 6800 - jak najbardziej :) Taka 6600GT jest wręcz no future. No chyba, że rzeczywiście ktoś planuje kupno 7xxx :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 00:33 
Moderator forum

BiShopKF napisał(a):
W kazdym razie w grach i roznych testach to gf6800 jest liderem :twisted: co jest NIEZAPRZECZALNE!!!

Nie 6800 lecz Radeon X800.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 00:39 

Każdy, kto ma ATI ceni sobie swoją kartę... Sam mam Radeona, na którego teraz niestety nie mam kompa :lol: Bo bym musiał płytę, a co za tym idzie i proca wymienić a teraz nie mam kasy (PCI-e).

No ale jak do mojego drugiego kompa kupię jeszcze tylko ( :lol: ) RAM, proca, płytę, zasilacz, monitor, klawiaturę i kilka innych rzeczy, żeby to ruszyło to zobaczymy, który komp jest lepszy :lol: :lol: :lol:

Nie widzę nic złego w nVidii, nie narzekam na moją obecną kartę, a co jest lepsze... to się okaże :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 02:25 

Headshot napisał(a):
Każdy, kto ma ATI ceni sobie swoją kartę... Sam mam Radeona, na którego teraz niestety nie mam kompa :lol: Bo bym musiał płytę, a co za tym idzie i proca wymienić a teraz nie mam kasy (PCI-e).

No ale jak do mojego drugiego kompa kupię jeszcze tylko ( :lol: ) RAM, proca, płytę, zasilacz, monitor, klawiaturę i kilka innych rzeczy, żeby to ruszyło to zobaczymy, który komp jest lepszy :lol: :lol: :lol:

Nie widzę nic złego w nVidii, nie narzekam na moją obecną kartę, a co jest lepsze... to się okaże :wink:

No widzisz ja mam nvidie i cenie radka :) 6600GT tez mozesz ladnie podkrecic:) ale mi chodzi o to ze cena 6600gt jest adekwatna(bardzo trudne slowo) do jego osiagow a 6800 nie. oczywiscie zwykly 6800 bez GT.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 04:35 

przeczytaj recenzje karty to zobaczysz ze 6800 mozna podkrecic do takiego stanu ze bedzie prawie jak to 6800GT..zrobisz to na swoim 6600gt??????? watpie zreszto co tu gadac twoja ma 8 potoków a 6800 aż 12 a to zarobista róznica.....a co do taktowania pamieci to ze 6800 ma jej troche mniej niz 6600 to o niczym nie swiadczy .....BF2 pujdzie mi na full detalach i 6800 powinno ja spokojnie na tych ustawieniach pociagnac......a kłucenie sie czyj komp jest lepszy to dobre dla dzieci na podwurku przechwalajacymi sie swoimi zabawkami

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 08:26 
Moderator forum

Ja mam GeForce-a i go cenię. Radki zresztą tesz. Aktualnie nVidia ma lekką przewagę nad Ati, jednak w opisywanym przypadku to X800 byłby mocniejszy - pokazane 6800 to kastrat który nie może się z nim mierzyć. Zaś wasze wypowiedzi mają mało rzeczowości i bardziej przypominają dziecinne przekomarzanki niż rzeczową dyskusję.

Cytuj:
przeczytaj recenzje karty to zobaczysz ze 6800 mozna podkrecic do takiego stanu ze bedzie prawie jak to 6800GT..zrobisz to na swoim 6600gt??????? watpie zreszto co tu gadac twoja ma 8 potoków a 6800 aż 12 a to zarobista róznica.....a co do taktowania pamieci to ze 6800 ma jej troche mniej niz 6600 to o niczym nie swiadczy

Tamtego 6800 nie podkręcisz wcale. Jest on zaś sam taktowany niżej niż powinien (chłodzenie bierne). Dodatkowo jeżeli masz ciasną obudowę i w niej słabą wentylację - jest szansa że ci się ta grafa spali. A i bez tego będzie się okrutnie grzała (80 stopni to norma).

Cytuj:
.....BF2 pujdzie mi na full detalach i 6800 powinno ja spokojnie na tych ustawieniach pociagnac......

Nie pójdzie. Mam 6800GT@Ultra (czyli karte dużo mocniejszą) i nie mam maxów. Do maxów jeszcze trzeba minimum 2GB RAM. Poza tym nie włączysz na maxa AA i filtrowania, bo GPU nie wydoli. Aby były maxy trzeba chyba 7800GTX, 3GB proca i 2GB RAM.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 12:33 

Chyba 3GHz :wink:

No na pewno masz rację, zakładając, że wszystko miałoby być ustawione na High.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 13:45 

Co do Pixel Shadera 3.0:
Juz kilka ladnych gier go wykozystuje (Splinter Cell CT, Juiced, Riddick) a do starszych robi sie specjalne patche aby go uzywaly. Tyle ze posiadacze ATI z tego nie skozystaja... :twisted: I niech nikt nie mysli ze roznica pomiedzi P.S 2.0 (ATI) a 3.0 jest mala... Jak ktos nie wiezy to niech sobie poszuka na necie porownań (ale i tak najlepiej zobaczyc to u siebie na przykladzie jakiejs gry :D )

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 16:32 

BiShopKF napisał(a):
Co do Pixel Shadera 3.0:
Juz kilka ladnych gier go wykozystuje (Splinter Cell CT, Juiced, Riddick) a do starszych robi sie specjalne patche aby go uzywaly. Tyle ze posiadacze ATI z tego nie skozystaja... :twisted: I niech nikt nie mysli ze roznica pomiedzi P.S 2.0 (ATI) a 3.0 jest mala... Jak ktos nie wiezy to niech sobie poszuka na necie porownań (ale i tak najlepiej zobaczyc to u siebie na przykladzie jakiejs gry :D )

zadna gra jeszcze nie obsluguje shaderow 3,0!

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 17:55 

Morgus napisał(a):
BiShopKF napisał(a):
Co do Pixel Shadera 3.0:

Owszem... ale chyba u ciebie :lol:
Czlowieku nie grales w te gry ktore wymienilem, to sie nie wypowiadaj i nie nabijaj sobie ilosci napisanych postow!!!

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 21:21 

BiShopKF napisał(a):
Morgus napisał(a):
BiShopKF napisał(a):
Co do Pixel Shadera 3.0:

Owszem... ale chyba u ciebie :lol:
Czlowieku nie grales w te gry ktore wymienilem, to sie nie wypowiadaj i nie nabijaj sobie ilosci napisanych postow!!!

Nie mam zamiaru sie z t0ba klocic, a postow i tak mam malo bo mi na tym nie zalezy bo to o niczym nie swiadczy! I nie udawaj teraz straznika texasu bo to jest innych robota a nie twoja! BTW sa kudzie ktorzy sa tu krocej odemnie a maja po 3 razy wiecej postow, tak dla twojej wiadomosci wypowiadam sie tam gdzie mam cos do powiedzenia i nie spamuje! Jak chcesz wez sobie moj licznik postow bo chyba zazdroscisz :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 21:45 

Procek nie jest wcale potrzebny mocny... Starczy RAM, Karta grafiki i mocna płyta główna do tego najnowsze stery. Ja mam Athlona 2400 Pro + GF fx 5500 128MB i 512 Ramu a głównej nie pamiętam a BF2 na necie mi na średnich śmiga jak rozgrzany nóż przecina masło.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 23:17 

Cytuj:
tu gadac twoja ma 8 potoków a 6800 aż 12 a to zarobista róznica

a co jak 6800 ma 16 potokow :twisted:

:D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2005, 23:28 
Moderator forum

666frako napisał(a):
Cytuj:
tu gadac twoja ma 8 potoków a 6800 aż 12 a to zarobista róznica

a co jak 6800 ma 16 potokow :twisted:

:D :D :D

Przestaje być 6800, za zaczyna 6800GT z obnizonym taktowaniem. :twisted: :twisted: :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2