Teraz jest 29 lis 2024, 10:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lip 2005, 02:53 

No wlasnie.. stanalem przed problemem co wybrac. Do tej pory odblokowalem snajperke M95 i jest znakomita szczegolnie na helikoptery :wink: . Kolejna bron to juz straszny problem. Gram zazwyczaj jako Snajper i Mechanik i myslalem o odblokowaniu broni dla Mechanika.

Co do broni SNAJPER'a (M95) to powiem od siebie, ze jest to znakomita bron, mozna zabijac pilotow helikopterow przek kokpit itd. Aczkolwiek przeciwko piechocie jakiejs strasznie wielkiej roznicy nie odnotowalem. Moze celownik od M24 mi bardziej pasowal. Ten w M95 ma nieco za grube linie namalowane na optyce, przy odleglych celach utrudnione jest namierzanie bo linie zakrywaja caly cel :P

A teraz to czego nie wiem....

Ale tak porownuje te bronie dla MECHANIKA tzn. M11-87 (Shotgun) i MK3A1. Obie maja w parametrach "Damage: High" i "Accuracy:Low" wiec czyzby nie bylo tak naprawde miedzy nimi roznicy? Kiedys dostalem w lapki to cudo od zabitego wroga, ale jako ze wykrwawialem sie juz do nie dozylem, zeby uzyc :P

Fajnie calkiem gra sie SPEC OPS'em ale ta bron do odblokowania nie ma celownika optycznego (G36C) wiec nie jestem pewny czy to zmiana na lepsze. Ludzie zazwyczaj zalowali odblokowania tej broni.

Prawie nie gram MEDYKIEM ze wzgledu na jego beznadziejna bron - M16A2. Ta nowa - L85A1 ma celownik optyczny wiec zakladam, ze strzela sie zupelnie tak samo jak spec ops na broni standardowej. Rozwazam powaznie ta bron zatem bo moze zaczne wreszcie grac jako medyk.

SUPPORT to kolejna klasa ktora mi do gustu nie przypadla ze wzgledu na bron. Nawet nie rozwazam odblokowania broni dla niego.

Karabin ANTI-TANK'a (MP5) to kompletne nieporozumienie, zagralem chyba z kilkanascie minut ta klasa ale ze wzgledu na karabin nie podoba mi sie. A skutecznosc SRAW'a na czolgi tez pozostawia wiele do zyczenia (aczkolwiek zgrana grupka anti-tank'ow zerznie kazdy czolg). Wracajac do tematu - gral ktos kiedys odblokowana bronia DAO-12? Z tego co czytam to DAO-12 jest rodzajem shotguna, skutecznym na male odleglosci. Jesli przynajmniej tak skuteczna jak standardowy shotgun mechanika to moglbym sie przekonac do tej klasy.

ASSAULT to kolejna klasa ktora gralem tylko na tyle dlugo zeby nie polubic. Taki sobie karabin (M16A2) zadnych innych specjalnych mozliwosci. Przeczytalem wiele pochlebnych opinii o broni do odblokowania G3.

Problem jest. Chcialbym wybrac dobrze, bo nastepna wybiore dopiero za jakies 14500 punktow :twisted:

Opinie uzytkownikow wspomnianego asortymentu mile widziane.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 03:45 

Odblokowalem L85A1 (medyk) i powiem Ci, ze sie srednio ciesze...
Dobra bron jzlei chcialbys pobawic sie w "malego snajpera" z
mozliwoscia leczenia.. Ale do walki na srednie i krotsze dystanse to sie
srednio nadaje... Zdaje sie, ze ma nieco mniejsza sile od M16A2, ale
jest za to celniejsza tylko przy pojedynczych strzalach - strzelajac
seria ta bron nie nadaje sie do niczego - rozrzut tej broni mozna porownac
do MP5 granadiera... Jak cchesz odblokowac ta bron to musisz nauczyc sie
trzymania na uboczu i strzelania trybem single :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 04:34 

tesh mam odblokowany M95 i nie żałuję natomiast jestem pewny że w następnej kolejce odblokuję G36C bo pomimo że nie ma celownika optycznego idealnie się sprawdza na średnie a nawet dłuższe dystanse.
jest po prostu cholernie celny i radzę ci wziąść to pod uwagę.
co do G3 tesh wiem że ludzie go chwalą ale wg mnie zasadniczą wadą
G3 jest ilość naboi w magazynku (tylko 20) także nie wyobrażam sobie walki mając G3 w większej zadymie bez dodatkowego użycia noża lub pistoletu co zmniejsza szanse na przetrwanie.co do supporta to nie zauważyłem jakichś znaczących różnic pomiędzy jego bronią standartową a odblokowaną.także ja polecam zdecydowanie G36C.bronie które testowałem były "zdobyczne".mam takie pytanie jeszcze:przy którym stopniu/po jakiej ilośco punktów można odblokować drugą broń?.
pozdro i życzę trafnej decyzji co do odblokowania kolejnej giwery.....

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 05:26 

Ja już odblokowałem G36C, super broń - szkoda, że nie u medyka. :/

Teraz też zastanawiam się co odblokować, chyba jednak pójdę na żywioł i odblokuję broń medyka.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 05:49 

nelson7 napisał(a):
bronie które testowałem były "zdobyczne".mam takie pytanie jeszcze:przy którym stopniu/po jakiej ilośco punktów można odblokować drugą broń?.
pozdro i życzę trafnej decyzji co do odblokowania kolejnej giwery.....

Thx.. a druga bron mozna odblokowac gdy ma sie Global Score 10500. Thoche sporo :roll: Nastepna bedzie po 25000.. podobno.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 07:46 

Ja mam odblokowalem sobie AT i meda.
Bron meda jest wedlug mnie koszmarna. Fakt celownik niezly, celnosc przy pojedynczych strzalach duza i mozliwosc strzelania seria czego w M16 brakowalo. Ze strzelania seria mozna zrezygnowac ze wzgledu na straszny rozrzut broni. Jako ze lubie close combat zrezygnowalem z tej broni (juz M16 lepsze). Najbarzdziej sie dziwie gdy po podniesieniu sprzetu meda MECowego okazuje sie ze ludzie tego uzywaja. Tosz kalacha nie trzeba na nic wymieniac .

Bron AT bardziej przypadla mi do gustu. W mapkach miejskich niezla sieczke robi. Sa jednak 2 problemy z nim przez ktore zwykle wole uzywac podstawowa bron AT.
1. Zasieg. Wlasciewie troche sie tu czepiam bo MP5 i jego koledzy tez nadaja sie tylko na bliskie odleglosci.
2. Przeladowywanie. To jest glowny problem tej broni. 12 pociskow pozwoli zdjac 2-3 ludzi na bliskim dystansie. Co potem? Ja zwykle odpuszczam sobie przeladowywanie tej maszynki. Trwa to strasznie dlugo (kto uzywal shotgunow pump action niech sobie wyobrazi przeladowywanie w tym samym tempie - pocisk po pocisku - 12 naboi :) Najgorsze jest to ze nie da sie strzelac w trakcie przeladowywania (no chyba ze jest cos o czym nie wiem)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 09:40 
Moderator forum

Mordoklej: Na tej http://bf2s.com/player/43501925/ stronie możesz sprawdzić ile ci brakuje do następnego stopnia i w jakim czasie uda ci sie je nabyć jakbyś grał tyle co dotychczasz. Dla porównania wziełem najlepszego gościa :wink: Na sam dół patrz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:21 

nelson7 napisał(a):
co do G3 tesh wiem że ludzie go chwalą ale wg mnie zasadniczą wadą G3 jest ilość naboi w magazynku (tylko 20) także nie wyobrażam sobie walki mając G3 w większej zadymie bez dodatkowego użycia noża lub pistoletu co zmniejsza szanse na przetrwanie.

No tak, ma tylko 20 pocisków, ale 3-4 celne strzały i po gościu. Ma dużą siłę ognia i ja po odblokowaniu broni SpecOpsa (nie żałuję) następną odblokuję właśnie G3. Tylko szkoda, że granatnik zabrali.... :(

PostNapisane: 22 lip 2005, 10:24 

Odblokowałem sobie DAO-12 i naprawdę pożałowałem!!! Aczkolwiek potrafi on wystrzelić całe 12 pocisków w 3-4 sekundy, ale co z tego skoro jego odrzut pozostawia wiele do życzenia...być może sądzę tak dlatego bo mało nim grałem odrazu budząc sobie do niego niechęć :roll: podczas dłuższego treningu prawdopodobnie będzie się w stanie opanować tą broń. Co mogę powiedzieć na temat skuteczności... przewaga będzie napewno podczas 'bliskich spotkań' szczególnie za rogiem oraz podczas zaskoczenia, gdy wiesz że ktoś biega sobie za górką itp.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:33 

Mordklej wiec tak,mialem na starym profilu odblokowane G36C i bylem z niej bardzo zadowolony,bron jak dlamnie byla wypasna,fakt ze niebylo tego celownika co wczesniej ,no ale szlo sie przyzwyczaic,bron bardzo celna jak dla mnie,polecam ja,no i masz jeszcze te cudowne C4 :twisted: :twisted: :twisted:

Obecnie mam odblokowana bron ENGA,na dalekie dystanse to jest masakra,nic nia niezdzialasz-->wkoncu niejest do tego przeznaczona,no ale w ciasnych uliczkach(Strike at Karkand) to robi niezla sieke,jesli nauczysz sie nia szczelac i powiedzmy ze niebedziesz mial cieszkiego palca na spuscie to wykosisz na 1 magazynku ze 4,jedynym minusem tej broni poza jej krotkim zasiegiem jest przeladowanie trwa one troche dlugo no ale jak skryjesz sie gdzies za rogiem to super dlugo dla ciebie to wtedy niebedzie,a automatycznosc tej broni prawie zawsze zalatwi przeciwnika w starciu w 4oczy.PS .bron dobra do czyszczenia pomieszczen :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:36 

Dumch napisał(a):
Mordoklej: Na tej http://bf2s.com/player/43501925/ stronie możesz sprawdzić ile ci brakuje do następnego stopnia i w jakim czasie uda ci sie je nabyć jakbyś grał tyle co dotychczasz. Dla porównania wziełem najlepszego gościa :wink: Na sam dół patrz :wink:

No w moim przypadku to idzie nieco wolniej. Ja gralem tyle czasu co ten gostek, ale punktow mam jakies 4 razy mniej.. No coz.. ja nie biore tego co najlepsze czyli - smiglowce, czolgi i medycy. No czasem jak sie czolg trafi to sie przejade.. :wink:

Ok.. to wybralem.. G36C... juz mam i testuje.. z tego co odczulem to rzeczywiscie bardzo celna bron. Ale na Karkland i tak poczciwy Shotgun spelnia najlepiej swoje zadanie. Czesto kosze - 1 kula 1 trup caly magazynek.. A zdarzylo mi sie zabic 3 jednym strzalem.. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:48 
Moderator forum

A dla mnie G3 i G36C to lamerskie bronie.....

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:50 

Kolega zapewne z nozem lata.. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:52 
Moderator forum

Mordoklej napisał(a):
Kolega zapewne z nozem lata.. :lol:

A żebyś wiedział.........

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2005, 10:53 

Co kto lubi.. My lamki niegodni w ogole rozmawiac z Wascia.. 8)

LOL

A swoja droga to co chwile na serwerze musze czytac skretyniale komentarze ze cos jest lamerskie a cos nie.. Bosz.. czlowieku nie pasuje ci to graj w cos innego.. :twisted:

Ostatnio edytowano 22 lip 2005, 10:56 przez Mordoklej, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2