Teraz jest 25 lis 2024, 14:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lip 2005, 10:07 

Juz pomalu sie pojawiaja programiki dzieki ktorym latwo mozesz "zmienic" cd-key battlefielda 2. Dla tych ca sa nie w temacie to takie programiki byly juz od czasow Halflife 1, program o nazwie hl cd-key changer przy okazji podawal nam oryginalny cd key ktory mozna bylo sobie skopiowac. Niebezpieczenstwo jest jak najbardziej realne. Wyobrazmy sobie taka sytuacje.

Sytuacja nr1
Przychodzi do nas kolega na batka2, my idziemy do kuchni zrobic sobie kanapke albo do lazienki. On szybko sciaga(17kb) cdkey changera, odpala, robi kopie Naszego cdkeya i wysyla sobie na maila lub gg obojetnei na co.

Sytuacja nr2
Wchodzi jakis leszcz do kafejki internetowej gdzie jest bf2. Odpala progrsamik kosi cdkey albo nawet 2 i za jedyne 3zł za 30min ma juz key!

Pamietam te czasy w kafejkach jak byl cs 1.5 to taki walek jeszcze przechodzil. Gdy pojawil sie steam to klucz jest zarejstrowany i nic sie z tym nie zrobi. BF2 Jak narazie nie chroni nas przed jumem cd keyow i zlodziej legalnie bedzie gral.

____
Przed chwila bez problemu znalazlem changera do bf42 ktory podaje nam ACTIVE KEY czyli aktualnie uzywany. Kto mnie zaprosi na bf42 bo nie mam keya ? :D

Obrazek

___
Lecimy dalej BF Vietnam

Obrazek

Ostatnio edytowano 25 lip 2005, 10:28 przez gnat8, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 10:26 

To musisz miec Jeb#%^ Kolegów ! :lol:. Bo w moim srodowisku raczej by to nie mialo miejsca :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 10:28 

No to ładnie. :shock:
Można sie jakoś przed tym zabespieczyć :?:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 10:30 

to byl przyklad nie? Pozatym never say never...
hmmm w mediamarkcie niedawno byl bf2 na 5ciu kompch...ehhh gdybym nie mial orginala....

zabezpieczyc chyba mozna, jak masz ad-avare. On mial ochrone przed modyfikacjami rejestru i wywalal ci komunikat jezeli ktos chcial cos tam zmieniac. Ale to tylko jesli zmieniac a jezeli tylko wyciagnac i skopiowac to nie wiem. Musimy cos wymyslic zeby taki changer nie mogl wyciagnac keya.
Czekam na propozycje

Ostatnio edytowano 25 lip 2005, 10:33 przez gnat8, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 10:31 

wchodzi kumpel, siada przy kompie, uruchom-->regedit-->ctrl+f-->battlefield2 2 min i ma cd key

albo prosi o instrukcje do bf2 bo chce sobie poczytac, bo mu sie nudzi patrzac jak grasz w bf2

nie dramatyzuj :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 10:43 

hehehe a w kafejce tez poprosisz o instrukcje? RegEdit czemu nei ale to cenny czas i nie wszyscy sie w tym kumaja. Kazdy malolat ktory umie wlaczyc q3 moze wyjumac cd key i nieokniecznie musi wiedziec co to znaczy uruchom(win-key+R) czy jakis regedit.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 11:12 

hehe to pewnie nie koniec zagrożeń ze strony tych programów , mogą na przykład zawierać key logery, które to zapisuja cd-key i wysyłaja do jakiegos typ który go dołączył do tego progamu. Jedynym wyjściem jest po prostu nie instalownie tego shitu, a w kafejkach najczesciej jest blokowany dostep do rejestru przez admina i po kłopocie. A co do kolegów kradnących cd-key nie zostawic im kompa kiedy Ciebie nie ma w pokoju a jeżeli musimy wyjsc np telefon dzwoni dobrym rozwiązaniem będzie wylogować sie z windy i miec haslo na konto a także na wygaszacz i wtedy kolo nic nie zrobi.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 11:18 
Maskotka BF.pl

tacy koledzy to nie koledzy... dobrze że ja takich nie mam... zresztą... ja nie pozwalam ludziom siadać do mojego kompa, akurat na pukcie mojego kompusia to jestem uczulona i nikt nie ma prawa go dotykać, a tym bardziej w nim grzebać... więc o takie sytuacje nie muszę się martwić...

Ostatnio edytowano 25 lip 2005, 11:19 przez lady vicky, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 11:18 

fajnych macie kolegow :?

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 12:19 

widze ze czytanie nie jest wasza mocna strona, albo jesli text jest za dlugi czytacie kawalek. Podalemj jeden wymsloty pieprzony przyklad a tu posty o kolegach co za bezsens. Jak ktos nie jest w temacie i nie ma nic do powiedzia
i tylko chce nabic kolejnego posta to niech sie nie wypowiada <bulwers>

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 12:30 
Maskotka BF.pl

gnat8 napisał(a):
widze ze czytanie nie jest wasza mocna strona, albo jesli text jest za dlugi czytacie kawalek. Podalemj jeden wymsloty pieprzony przyklad a tu posty o kolegach co za bezsens. Jak ktos nie jest w temacie i nie ma nic do powiedzia
i tylko chce nabic kolejnego posta to niech sie nie wypowiada <bulwers>

to nie podawaj takich głupich przykładów, to będzie mniej głupich odpowiedzi :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 12:30 

Ludzie ludziskami. Jak ktoś bedzie chciał poznać cd-key to i tak znajdzie sposób, lecz wiekszym zagrożeniem jest osoba która tworzy trojany co zapisują cd-key i jak najszybciej wysyłają go do bazy danych jakiegoś delikwenta .. tego się boje, a nie zawsze da się to powstrzymać przed wtargnięciem na naszego kompa :?

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 12:54 

wiec gdy juz nam w koncu ukradna tego cd-key'a to dzwonimy do ea polska i przedstawiamy sytuacje a oni udostepniaja nowy (przynajmniej mam taka nadzieje) i po bolu

moga mi krasc tego cd-key codziennie :]

Ostatnio edytowano 25 lip 2005, 13:00 przez phill, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 12:56 

PRYM napisał(a):
A co do kolegów kradnących cd-key nie zostawic im kompa kiedy Ciebie nie ma w pokoju a jeżeli musimy wyjsc np telefon dzwoni dobrym rozwiązaniem będzie wylogować sie z windy i miec haslo na konto a także na wygaszacz i wtedy kolo nic nie zrobi.

racja,racja.Albo jak musimy wyjść wyprosić kolegę z pokoju...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 14:20 

ahh niech ja tylko dorwe najnowszą Cedegę, bede mogl miec wszystko w dupie ;D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2