Teraz jest 4 mar 2025, 06:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 01:27 
Moderator forum

:roll:

Ostatnio edytowano 27 lip 2005, 02:20 przez Twinn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 01:32 

UMP napisał(a):
Drogi Yakubie. Zawsze wydawało mi się, że moderatorzy forum to osoby obiektywne, pozbawione choćby cienia stronniczości na chłodno analizujący sytuację. Proszę więc, nie staraj się udowodnić mi na siłę, że mylę się w tej kwestii …

Sam jestem moderatorem na kilku większych forach, i moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak obiektywizm. Szczególnie wobec buractwa.
Chociaż nie wykluczam że tu może inaczej (co nie znaczy że lepiej :evil: )

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 02:04 

Jesli pewna grupa ludzi obraza uzytkownikow & ich rodziny w sposob bardziej zalosny, niz smieszny, to ciezko traktowac to z przymruzeniem oka, nie? A po takim zachowaniu ciezko oczekwiac, ze to im ktos przyzna racje, a nie marcinkowi.
Miedzy "Debil to ci wczoraj cie w tylek walil. Zbawco" i innymi tekstami na podobnym poziomie (Zbawca nazwal ich wczesniej debilami, to prawda, dlaczego - odsylam tu) a nazwaniem kogos niezle zgietym (czego btw nie moge znalezc) jest subtelna roznica...

nGc.pl napisał(a):
UMP napisał(a):
Drogi Yakubie. Zawsze wydawało mi się, że moderatorzy forum to osoby obiektywne, pozbawione choćby cienia stronniczości na chłodno analizujący sytuację. Proszę więc, nie staraj się udowodnić mi na siłę, że mylę się w tej kwestii …

Sam jestem moderatorem na kilku większych forach, i moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak obiektywizm. Szczególnie wobec buractwa.

Jesli ktos ucieka sie do rzucania k i ch, i wyzywaniem bez zadnych argumentow, w dodatku na dziecinnym poziomie, to ciezko oceniac go obiektywnie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 07:35 

zaczyna byc jak w parlamencie :D to jeszcze tupac niech zaczna i blokowac "mownice" setkami postow, a co !

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 08:24 
Moderator forum

Cytuj:
Już wyjaśniam. Kolega Wonski umieścił topik informacyjny proponując jednocześnie wspólny zakup opisywanego produktu.

Gdyby "kolega" Wonsky przejrzał forum to by wiedzial ze juz była taka propozycja, poczytał wątek ... i nie pisał swojego wątku bo i po co. Taniej wychodzi spowadzi je bezpośrednio od producenta niż przez jakąkolwiek hurtownię w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 09:04 

[Night]MaX napisał(a):
Taniej wychodzi spowadzi je bezpośrednio od producenta niż przez jakąkolwiek hurtownię w Polsce.

jestem za 8)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 09:35 

A jak niema kasy na Z board , to na szparagi do niemiec :lol: albo na zbiör trawy do holandi ... Dobra pany , rozluzujmy ten temat ... Ale ty Marcinek !!! i tak fajna dupa z Ciebe :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 10:24 

Splinter napisał(a):
Jesli pewna grupa ludzi obraza uzytkownikow & ich rodziny w sposob bardziej zalosny, niz smieszny, to ciezko traktowac to z przymruzeniem oka, nie? A po takim zachowaniu ciezko oczekwiac, ze to im ktos przyzna racje, a nie marcinkowi.
Miedzy "Debil to ci wczoraj cie w tylek walil. Zbawco" i innymi tekstami na podobnym poziomie (Zbawca nazwal ich wczesniej debilami, to prawda, dlaczego - odsylam tu) a nazwaniem kogos niezle zgietym (czego btw nie moge znalezc) jest subtelna roznica...

nGc.pl napisał(a):
UMP napisał(a):

Jesli ktos ucieka sie do rzucania k i ch, i wyzywaniem bez zadnych argumentow, w dodatku na dziecinnym poziomie, to ciezko oceniac go obiektywnie.

Moim zdaniem mamy tu do czynienia z "klasycznym efektem domina". Ktoś komuś cos zarzucił, ktoś inny na to zareagował, jeszcze inny użył inwektyw i zrobił sie z tego niezły bajzel zamiast normalnej rozmowy na temat opisywanego produktu. Nie zmienia to jednak faktu, iż to kolega marcinek był tym "pierwszym dominem", a swój "atak" rozpoczął już w swoim drugim poście omawianego tematu, więc bardzo szybko. W związku z tym, wszystko to co się stało pózniej jest tylko i wyłącznie jego winą i stąd mój wpis na temat obiektywizmu. Trzeba bowiem pamietać, że tak w codziennym życiu jak i tu na forum, każda "akcja rodzi reakcję". W związku z tym nie tylko przesadnie reagujący powinni być piętnowani, ale przede wszystkim prowodyr zamieszania powinien zostać skarcony.

edit/ Splinter- jeszcze dodam coś w temacie "subtelnej różnicy". Wyobraz sobie taka oto sytuację. Jesteś w sklepie wybierając dla siebie powiedzmy firmowe buty. Nagle nie wiedząc czemu, pojawia się jakiś dziwny koleś, który zaczyna na Ciebie naskakiwać, że skoro chcesz kupić sobie takie buty jakie Ci sie spodobały to musisz być idiotą. Jak reagujesz ...?
Niech każdy odpowie sobie na pytanie jak zareagował by w takiej sytuacji, zanim kolejny raz zacznie pisać coś o burakach, niezauważając jednocześnie prawdziwego sprawcy zamieszania.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 27 lip 2005, 10:43 przez UMP, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 10:32 

[Night]MaX napisał(a):
Cytuj:
Już wyjaśniam. Kolega Wonski umieścił topik informacyjny proponując jednocześnie wspólny zakup opisywanego produktu.

Gdyby "kolega" Wonsky przejrzał forum to by wiedzial ze juz była taka propozycja, poczytał wątek ... i nie pisał swojego wątku bo i po co. Taniej wychodzi spowadzi je bezpośrednio od producenta niż przez jakąkolwiek hurtownię w Polsce.

No cóż. Przyznam się szczerze że ja nie widziałem wcześniej wątku na temat z-boarda, więc to topik kolegi Wonskiego przybliżył mi ten produkt. W związku z tym pytanie "bo i po co" wydaje mi sie w tej sprawie bezzasadne. Jest wiele więcej innych, naprawdę bezsensownych powielanych tematów do których pytanie "po co" pasuje dużo bardziej...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 11:08 

UMP napisał(a):
Moim zdaniem mamy tu do czynienia z "klasycznym efektem domina". Ktoś komuś cos zarzucił, ktoś inny na to zareagował, jeszcze inny użył inwektyw i zrobił sie z tego niezły bajzel zamiast normalnej rozmowy na temat opisywanego produktu. Nie zmienia to jednak faktu, iż to kolega marcinek był tym "pierwszym dominem", a swój "atak" rozpoczął już w swoim drugim poście omawianego tematu, więc bardzo szybko. W związku z tym, wszystko to co się stało pózniej jest tylko i wyłącznie jego winą i stąd mój wpis na temat obiektywizmu. Trzeba bowiem pamietać, że tak w codziennym życiu jak i tu na forum, każda "akcja rodzi reakcję". W związku z tym nie tylko przesadnie reagujący powinni być piętnowani, ale przede wszystkim prowodyr zamieszania powinien zostać skarcony.

No tak klapki na oczach lub problem z czytaniem. Stwierdzilem pewien fakt (niezaprzeczalny), ale jesli dla Ciebie to jest atak, to masz problem ze swa psychika, bo w ten sposob co drugi rozmowca ktorego spotkasz w zyciu, bedzie atakujacym. To jest forum, wiec moge sie wypowiedziec, jesli mam ochote, puki nie naruszam regulaminu.

Co do tego, ze umknal fakt powstania tematu o ZBordzie wczesniej, po to jest opcja SZUKAJ.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 11:23 

marcinek napisał(a):
No tak klapki na oczach lub problem z czytaniem. ........
ale jesli dla Ciebie to jest atak, to masz problem ze swa psychika

rozumiem ze to nie są słowa ataku ? tylko chłodno wyrażana opinia ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 11:33 

Raix napisał(a):
marcinek napisał(a):

Jesteś wielki Raix ...doskonałe:)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 11:39 

Raix napisał(a):
marcinek napisał(a):

OMG Raix, powyzej jest cytat wczytaj sie i zobaczysz na temat czego pisalem.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 11:46 
Maskotka BF.pl

@UMP - sorry, ale się z Tobą nie zgadzam...

Pierwszym postem marcinka był ten post:
Cytuj:
Jak ktos kupuje na firme to wynosi go to 260 pln.

który w żadnym razie nie jest ani napastliwy, ani obraźliwy...
W drugim poście dopiero pojawia się słowo 'zgięty' - ale była to odpowiedź na co najmniej chłodny post Wonskiego... poza tym czytając post(y) marcinka w żadnym razie nie czułam się ani urażona, ani zniesmaczona - w przeciwieństwie do postów tamtych trolli. Nie porównuj marcinka do tamtych idiotów, bo się tylko ośmieszasz... jeśli masz coś do niego, to idź z tym do niego na priv, a nie starasz się go oczernić na forum - bo kiepsko Ci to wychodzi... a poza tym odbiegłeś znacznie od tematu...

a co trolli - czy moderator mógłby ich zbanować? wielokrotnie już ich posty były obraźliwe i nie na odpowiednim poziomie... nie licząc już tego że cały czas są OffTopicowe. Mógłby zrobić ktoś z nimi porządek?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lip 2005, 12:33 

hehe.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 167 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2