Teraz jest 27 lis 2024, 12:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lip 2003, 23:43 

od 11.07 wchodzi do polskich kin wersja reżyserska "Dzień Apokalispy" wersja jest trochę dłuższa :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 00:35 

oglądałem, więc wiem o co chodzi

PostNapisane: 4 lip 2003, 03:50 
Moderator forum

Xseler napisał(a):
od 11.07 wchodzi do polskich kin wersja reżyserska "Dzień Apokalispy" wersja jest trochę dłuższa :)

A czym się dokładnie różni? Tzn co składa się na ten dodatkowy czas?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 09:40 
Moderator forum

REKLAMAMI :twisted: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 10:29 

jest około 1,5 godziny dłuższy niż pierwsza wersja, dodatkowe sceny to spotkanie z króliczkami playboya , francuzami i inne. nie świruje nie pamiętam co było dodatkowego. ale ten film można umiescić spewnościa do topiku"najlepszy film wojenny"

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 10:58 
Moderator forum

polecam artykyuly w ostatniej polityce i newsweeku, tam jest wszystko ladnie opoisane lacznie z komantarzami, jest pare nowych scen (scena na plantacji - filozofia bezsensu wojny w witnamie w skrocie, i rozwiniety jest watek Kurtza) ale przede wszystkim sa ujecia z nowych rzutow kamer (niewykorzystne wczesniej) i kolorek jest ladniejszy, ja uwielbiam apocalypse now i juz sie nie moge doczekac 8) tylko nie wiem czy wytrzymam bo ssiem z netu juz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 11:01 

Nie wiem czy akurat tutaj, moim zdaniem film nie jest "czysto wojenny". Raczej jest to przedstawienie ludzkiej psychiki poddanej okutnej probie jaka byla wojna w Wietnamie. Jest to pierwszy film o tej wojnie tak bardzo dobitnie pokazujacy prawdziwe oblicze tego konfliktu, bo z prawnego punktu widzenia nie byla to wojna, dlatego tez amerykanie nie wyslali regularnego wojska lecz poborowych, co doprowadzilo do takiej wlasnie tragedii. Nie doswiadczeni, nie wyszkoleni mlodzi ludzie rzuceni od razu na "gleboka wode".

Ale sie rozpisalem.

OT niedawno przeczytalem artykul o snajperach i tam podano ciekawa statystyke, otorz aby zabic jednego wietnamczyka amerykanie musieli zurzyc srednio 2200 naboi (zwykly zolnierz), a snajper potrzebowal 1,3. ciekawe jaka srednia jest na serwach bf'a?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 11:04 

Holman napisał(a):
polecam artykyuly w ostatniej polityce i newsweeku, tam jest wszystko ladnie opoisane lacznie z komantarzami, jest pare nowych scen (scena na plantacji - filozofia bezsensu wojny w witnamie w skrocie, i rozwiniety jest watek Kurtza) ale przede wszystkim sa ujecia z nowych rzutow kamer (niewykorzystne wczesniej) i kolorek jest ladniejszy, ja uwielbiam apocalypse now i juz sie nie moge doczekac 8) tylko nie wiem czy wytrzymam bo ssiem z netu juz ;)

Co do artykulu w Newsweeku to w paru miejscach sa napisane bzdury, chociazby o amerykanskim stylu zycia (alkohol i narkotyki). Ci ludzie uciekali prze te uzywki od rzeczywistosci, wiele jest takich przypadkow i to nie jest amerykanskie, malo u nas alkoholikow. Poprostu jak ludzie sobie nie radza to odregowuja, uciekaja od tego chca chodz na chwile zapomniec o otaczajacym ich swiecie.

Trzeba bylo sie zapytac, to jakos bym Ci udostepnil 8) . Obejrzalem film (dawno juz, ale pewnie jeszcze do niego wroce nie raz) za jednym zamachem, chodz jest cholernie dlugi. Warto jednak wybrac sie do kina, chodzby dla dziweku (sciezka dziwekowa jest zajebista) i dla niektorych ujec.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 13:07 

e tam ja i tak lubie zapach napalmu o poranku :wink:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 13:10 
Moderator forum

bl@de napisał(a):
e tam ja i tak lubie zapach napalmu o poranku :wink:

ja tez, ale bardziej lubie fakt ze zoltki nie surfuja :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2003, 13:15 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
Co do artykulu w Newsweeku to w paru miejscach sa napisane bzdury, chociazby o amerykanskim stylu zycia (alkohol i narkotyki). Ci ludzie uciekali prze te uzywki od rzeczywistosci, wiele jest takich przypadkow i to nie jest amerykanskie, malo u nas alkoholikow. Poprostu jak ludzie sobie nie radza to odregowuja, uciekaja od tego chca chodz na chwile zapomniec o otaczajacym ich swiecie.

czy ja wiem czy takie bzdury, sam wyjasniasz dlaczego takl bylo tzn skad sie wzialy alkohol i narkotyki w wietnamie, co absolutnie nie zmienia faktu ze byly czescia amerykanskiego stylu zycia (jak kazdego innego zreszta)

marcinek napisał(a):
Trzeba bylo sie zapytac, to jakos bym Ci udostepnil 8) . Obejrzalem film (dawno juz, ale pewnie jeszcze do niego wroce nie raz) za jednym zamachem, chodz jest cholernie dlugi. Warto jednak wybrac sie do kina, chodzby dla dziweku (sciezka dziwekowa jest zajebista) i dla niektorych ujec.

thx ale komp i tak ciagle cos ssie wiec 1 film wiecej nie robi roznicy, ale ja i tak pewnie pojde do kina bo sa pewne filmy ktore trzeba po prostu ogldac w kinie

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2003, 18:57 

Tak na marginesie teraz wiem skad Wagner w EoD :) widac, ze chlopaki troszke wzorowali sie na filmie :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2003, 02:15 
Moderator forum

Unga_Bunga napisał(a):
Tak na marginesie teraz wiem skad Wagner w EoD :) widac, ze chlopaki troszke wzorowali sie na filmie :)

LOL - troszke - potrafisz załamać Unga... Walkiria tworzy maksymalny klimat - kto widział Apocalypse NOW! nie zapomni wiecej tej sceny - ta muzyka jusz tylko z tamtą akcją mu się będzie kojarzyła.

Strefa czasowa: UTC + 2