No to ja się dopisze z moim zabytkowym configiem (ze dwa lata mają niektóre częśći) plus pare słów komentarza
Procek: Athlon XP 2.1GHz (10.5x200, 3000+ według AMD)
Pamięć: 2x512MB PC3200 (DDR 400 jak kto woli)
Grafa: Geforce 6800 128MB (potoków ma ciut więcej niż standart bo dolutowałem 4

)
Muzyka: SB Audigy2 (nie mylić z ZS/LS i innymi, stare dobre A2)
Dwa twardziele, czytnik dvd, nagrywarka, głośniki klawa logitech, buda Anteca ale to raczej wpływa na estetykę pokoju niż na wydajność w grze
na takim rzęchu gierka działa spoko na high/medium (tekstury/światła/cienie na medium, trawka detale, filtrowanie, efekty na high) FSAA x4 1024x768 (na więcej stare LCD nie pozwala)
działanie spoko rozumiem tak: po załadowaniu mapy nie ma przycinek, podczas co intensywniejszej nawałki fpsy zlatują do jakiś 30 przeważnie jest jakieś 50-60, a jak podziwiam pusty pas startowy rozbijając namiot w oczekiwaniu na transport to nawet 90fps
dla osób mówiących że BF koniecznie wymaga 2GB ramu, no więc nie wymaga jak sie ma 256MB na karcie i naprawdę porządnie ustawiony system, albo jest się w stanie przeżyć tekstury na medium, oczywiście przy 2GB ramu szybciej się to ładuje (sam nie wiem jak to działa wydawało mi się że to od dysku zależy bardziej

)
osobną kawestią jest to że jak kto ma 512MB ramu to wszyscy załadują się przed nim i zostanie bez sprzętu, fajnie że gra nie czeka na złomiarzy ale to troche nieuczciwe i zdarzało mi się zająć pkt zanim załadowali się inni gracze na serwerze
grafiki w stylu 6600GT to absolutne minimum do ustawień medium (a dopiero wtedy gierka zaczyna wyglądać przyzwoicie) jak komuś się wydaje że na jego sprzęcie chodzi spoko bo jak patrzy na pustą przestrzeń to nie skacze to gratuluje

ale jak czołgi rzucają smoka wybuchają bomby z samolotów i w okolicy wali arty to raczej ciężko się celuje jak komputer dostanie nagle czkawki
w zasadzie na moim configu mógłbym ustawić gierkowe high (plus światełka high ale bez tekstur) z antyalsiasingiem x4 ale wtedy w takich ciekawych momentach (a właśnie dla takich momentów gramy w BF2

) gra potrafiła przychaczyć i nie rozwaliłem czołgu zanim on mnie przywalił
tak w ogóle to witam na forum, komputery składam od małego i ciągle wychodzi mi to lepiej niż strzelanie ale wyrabiam się coraz szybciej