Teraz jest 25 cze 2025, 11:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 13:59 

Uwazam ze powinnismy rozpoczac dyskusje na temat podzialu homo sapiens sapiens na dwie grupy. Ja czuje sie szczerze urazony zlomik ze wsadzasz Lailonna (ktory poza forum nie ma swojego zycia) i reszte ludzi z tego forum do jednego wora :lol:

Lailonn opamietaj sie chlopie, Jarek wyjdz na swieze powietrze, umow sie na single.pl z podobnym sobie i idzcie na spacer. A na pewno skoncz z tym bezsensownym spamem bo jak juz Shelton wspomnial strach czytac forum bo w kazdym watku widze Lailonn...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 14:13 

@ziemniak:

moze racja. Mnie takie rzeczy nie ruszaja. Widzialem filmiki z egzekucji jencow w iraku(odcinanie glowy) i rozne inne "swinstwa" i nic. Czy to, ze ktos ma mocne nerwy to jest ujma? Ktos np musi byc chirurgiem czy patologiem. Myslisz, ze tych ludzi poruszaja sceny jakie podajesz?

@shelton:

na zywo nie widzialem(jeszcze) ale w necie mozna znalezc rozne filmiki w tym tez i z takich bajerow a nawet i operacji. Ale jezeli wy komentujecie wojne na podstawie filmow, na ktorych nic nie widac to i ja moge na podstawie filmow prawda?

@Piotr3k:

nie pochlebiaj sobie. Na nic nie licz z mojej strony. Wole kobiety. A sadzac z twego avatara bardzo ci sie chce ale nie masz jak ;]

@Trigg:

a skad ty czlowieku wiesz cokolwiek o moim zyciu? :D jedyne co wiesz to to, ze nie boje sie kontrowersyjnych tematow ani nie licze sie z opiniami na moj temat wydawanymi przez jakis obcych ludzi z forum.

Piszac swoj post liczylem na prawde na jakas rzeczowa dysklusje. Jednak o ile poczatkowo ludzie podejmowali temat i widzieli, ze jest to swego rodzaju prowokacja o tyle potem wysypaly sie trolle, ktore zapewne z okrzykiem "lpr na wladze ! rydzyk na prezydenta" chodza pod parlamentem ;]

Pracuje w sądzie. Z tego powodu widzialem/slyszalem/czytalem o wielu rzeczach o jakich wam sie nie snilo. Moze dlatego mam inne spojrzenie na ludzi i ich zachowanie. Nie istotne. Tak czy siak dyskusja majaca glebszy sens zostala przez dresiarzy zbita do poziomu dna. A szkoda...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 14:49 

o tym czy wojny sa 'fajne' (to slowo dyskredytuje to pytanie, tak wiec Lailonn, sam sobie wbiles noz w plecy), moga sie wypowiadac JEDYNIE CI KTORZY BYLI NA WOJNIE. Nie ogladali filmy, grali w gry, czytali ksiazki-obojetnie jak bardzo realistyczne. Mozna sie interesowac / lubic /pasjonowac militariami, historia, wojanami... ale dojscie do wniosku ze wojny sa 'fajne' jest... bledem. Daleko mi do pacyfistow, i na zimno dostrzegam ze wojny maja znaczenie demograficzne..ale wojny nie sa fajne.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 15:14 

przsoi nie ja zalozylem topic(autor zreszta napisal to ironicznie). Moj post mial tylko zaowocowac dyskusja, z ktorej wyniklo by cos glebszego. Wiele osob podchodzi wlasnie do tej sprawy jak do "fajnie pojde sobie postrzelam, zgarne pare odznaczen i kasiore i wroce" ja od poczatku pisalem, ze nie uwazam wojen za dobre...

"moga sie wypowiadac JEDYNIE CI KTORZY BYLI NA WOJNIE"

tez sobie wbiles noz w plecy bo raczej nie ma na tym forum veterana 2 wojny swiatowej czy tez komandosa grom etc, ktory by mial realne doswiadczenia z pola walki. Mimo to komentarzy bylo wiecej niz tylko moje. Zastanawia mnie tez co pociaga ludzi w militariach. Sa przeciez tworzone w celach zabijania(czy to w obronie czy w ataku). Ale tego sie nie dowiemy bo jestem lol,gej,oszolom i wariat...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 15:53 

Pomijając wszelkie niedorzeczne opinie i poglądy na temat atrakcyjności wojen samo zdanie [...]wojny są fajne[...] świadczy o niedojrzałości wypowiadających je osób.

Można się interesować, ba nawet fascynowac historią wojen i wojskowości. Można z uwagi na to iż wojny w dziejach ludzkości zawsze stanowiły jakiś etap zwrotny wyrażać poglądy o gwałtownym skoku jakościowym w rozwoju technologii i nauki. Można doszukiwać się przkładów bohaterstwa i patriotyzmu. Nie można powiedzieć tylko jednego, że wojna jest dobra, pożyteczna i potrzebna. Osoby tak twierdzące są albo nic nie rozumiejącymi dziećmi albo potrzebują fachowej opieki lekarskiej.

Lailonn - piszesz, że masz mocne nerwy bo możesz oglądać "takie filmy" bez zmrużenia okiem i to cię nie rusza. Przepraszam ale to wcale nie świadczy o mocnych nerwach i odwadze. To jest po prostu jeden z objawów chorobowych - człowieku jesteś chory idź się leczyć !!!
Można by było te bzdury które wypisujesz złoźyć na karb twojego młodziutkiego wieku ale piszesz, że pracujesz w sądzie - czyli jesteś osoba dorosłą więc jedynym tłumaczeniem twoich poglądów pozostają problemy ( delikatnie rzecz ujmując ) natury emocjonalnej.
Odwaga i mocne nerwy to jak najbardziej pozytywne cechy ale ty ich nie masz. Tobie się tylko wydaje...

dla mnie EOT

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 16:18 

"Nie można powiedzieć tylko jednego, że wojna jest dobra, pożyteczna i potrzebna."

nikt tu nie mowil, ze jest dobra i potrzebna. Jednak pozyteczna jak najbardziej. USA wlasnie z powodow ekonomicznych rozpetalo wojne w iraku. Wydaja na uzbrojenie miliardy dolarow ale nie ma gdzie tego zuzytkowac. Ot znalezli miejsce gdzie zdobeda rope+zarobia na militariach+stestuja nowe wynalazki +wyszkola zolnierzy

"To jest po prostu jeden z objawów chorobowych - człowieku jesteś chory idź się leczyć !!! "

cholerka to wszyscy lekarze i patologowie no i wiekszosc policjantow jest nie normalna. A swiat dalej sie kreci :D CHory moglbym byc gdybym ja takowe filmy szukal i sie nimi fascynowal. Ale nie, ja po prostu jak ktos mi daje linka ogladam i tyle...

"czyli jesteś osoba dorosłą więc jedynym tłumaczeniem twoich poglądów pozostają problemy ( delikatnie rzecz ujmując ) natury emocjonalnej. "

a ja bym stawial na mocne nerwy + znieczulica ;]

"Odwaga i mocne nerwy to jak najbardziej pozytywne cechy ale ty ich nie masz. Tobie się tylko wydaje... "

dlaczego wystawiasz ocene mojego charakteru na podstawie paru zdan z internetu? Biegli psychiatrzy musza paredziesiat minut spedzic na intensywnej rozmowie z badanym by go ocenic a ty tak hop siup. Gratuluje :} Niestety mylisz sie. W zyciu spotkalo mnie juz wiele doznan zarowno milych jak i nie milych. To uksztaltowalo moj ponoc "trudny i twardy" charakter. Mozliwe... Mialem tez sytuacje stresowe, w ktorych nalezalo sie wykazac zimna krwia i chyba mi sie udalo skoro po wszystkim uslyszalem "dziekuje ci, uratowales mnie" ale nvm

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 16:25 

Lailonn napisał(a):
dlaczego wystawiasz ocene mojego charakteru na podstawie paru zdan z internetu?

Twoich zdań - ocenę wystawiłeś sobie sam tym co piszesz.

koniec definitywny EOT

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 16:29 

co z tego, ze moich zdan? Ponoc dojrzaly jestes. Jesli wiec uzyjesz przeklenstwa(a na pewno uzywasz czesciej lub rzadziej) to jestes prostak, cham i dziad? A jesli komus powiedizales (skopie ci dupe itp) to jestes bandyta,margines spoelczny itd? bzdury pleciesz ale owszem eot bo miala byc dyskusja o fascynacji militariami a nie "100 zarzutów do Lailonna"

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 18:39 

za pozno... :( juz sie zaczeli obrazac...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 18:40 

zlomik obelgi pod moim adresem leca od 2 stron topicu, pozno sie skapnales :P

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 19:10 

Ja krotko i na temat :
niewiem czy taka wypowiedz juz byla poniewaz nie czytalem wszystkich postow lecz ja uwazam nastepujaco:

Wojna towarzyszy ludzkosci od zarania dziejow, poczawszy od Mezopotami, po Grekow, Rzymian az po czasy Napoleona i wspolczesne. Nie uwazam ze wojna sama w sobie jest dobrym rozwiazaniem jakiego kolwiek konfliktu.

Dzialania wojenne zawsze byly i beda cierpieniem dla cywili ktorzy w gruncie rzeczy wcale tej wojny niechca....

Zolniez owszem jest czlowiekem, lecz idzie do wojska zawodowego i podpisuje pewien dokument w ktorym zobowiazuje sie do wykonywania rozkazow, oraz obrony swojego Panstwa, nawet oddajac zycie za swoj kraj (w gruncie rzeczy idzie walczyc za Politykow, czy tez inne osoby publiczne ktore maja chore amibicje z reguly polityczne oraz maja hopla na pkt wladzy).....

Ja jestem przeciwny agresji wobec innych panstw, ale jezeli moj kraj czyli Polska zostala by zaatakowana, to nie zastanawialbym sie nad tym czy to ma sens czy nie, poniewaz z pokolenia Kolumbow nie pochodze. Poprostu zrobilbym to co kazdy czlowiek, probowal bym przetrwac za wszelka cene. Kazdy z nas ma w sobie instynkt obronny ktory u jednych wlacza sie wczesniej u drugich puźniej.

Jezeli chodzi o sama wojne to jest jak by nie bylo glupota lecz tak jak napisalem wojny sa wywolywane przez politykow, glowy panstw, oraz chorych ludzi ktorzy posiadaja rowiniete cechy dowodcy i potrafia wzbudzic zaufanie ludzi, ktorzy potem oddaja za nich zycie oraz morduja innych w gruncie rzeczy nie winnych ludzi.

Konczac swoja mysl stwierdzam ze protestowac przeciwko wojnnie powinismy co najmniej kilka tysiecy lat temu kiedy cala ta machina ruszyla a teraz mozemy co najwyzej probowac ja zmienic i wybierac bardzo starannie jako spolecznstwo czlowieka ktory bedzie odpowiadal za nas wszystkich tak jak bysmy chcieli, a nie pierwszego lepszego z listy, bo tak mi doradzal kolega Pozdrowienia dla wszystkich :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 19:14 

buleczka bardzo ladna wypowiedz :} szkoda, ze ci co czytali caly topic nie umieli wysilic sie na cos wiecej jak wyzwiska.

co do wojny w iraku. to jesli juz chcecie szastac filmika mi i innymi dowodami to podam wam link. OD RAZU MOWIE, ZE ZNALAZLEM GO SZUKAJAC GRAFIK W GOOGLE "soldiers" WIEC DARUJCIE GLUPIE KOMENTARZE W waszej szkali brutalnosci to jest jakies 15/10 wiec nie klikaj kto sie brzydzi i nie chce bo robicie to na wlasna odpowiedzialnosc. 18 +

http://www.awitness.org/journal/real_iraq_war.html

imo to jest dowod na okrucienstwo i szkodliwosc wojny a nie gornolotne "nie bo to nie ladnie"

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 19:22 

Właśnie ten delikatny aspekt wojny ukazany na tych materiałach zmienia to coś "świetnego" w bezsensowną rzeź. Od zabawy jest paintball a nie mordowanie często Bogu winnych ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 19:47 

ByBly ale moja dyskusja wlasnie miala to udowodnic. Ale z posta "uwazam, ze wojna jest fe" nie wyniknelo byc tak na prawde nic pouczajacego. Bo przeciez pomimo tego, ze wszyscy uznajemy wojny za zle i zbedne to sie fascynujemy nimi. "Ja lubie czolgi ale wojny sa fe" gadka szmatka. Cos jednak nas wszystkich fascynuje w tych smiercionosnych zabawkach, czy to czolgi czy karabiny.

ps. wkleilem link do tego topicu kumplowi i o dziwo on zauwazyl od razu ironie i prowokacje. Jak widac wiele osob na tym forum ma problemy z czytaniem i samym soba.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 20:27 

Chce zaznaczyć, że ja cię nie atakowałem na tym forum. Szczerze mówiąc nie bardzo mnie obchodzi jakie kto ma podejście do wojny na tym forum: czy komus się ona podoba, czy nie, czy uważa ją za potrzebną czy wręcz przeciwnie. Każdy ma swoje zdanie i ma prawo je wyrażać (co prawda tymi, którzy mają dość skrajne poglądy i lubią je ogłaszać opinni publicznej po pewnym czasie zajmuje się prokuratura :)). Biorąc pod uwagę, że interesujemy się grą wojenną, która polega jak by na to nie patrzeć na zabijaniu, to to chyba naturalne, że wojna nas ekscytuje i ciekawi. Ale jestem pewien, że z punktu żołnierza na polu walki postrzegali byśmy to inaczej. W wojnie jest zarówno coś pięknego jak i obrzydliwego i trzeba się do tego przyzwyczaić. Najbardziej jednak śmieszą mnie wypowiedzi niektórych w stylu: " Jesteś idiotą ponieważ uważasz, że wojna jest interesująca/fajna itp." "Wiesz jak czuje się żołnierz na polu walki, że tak mówisz?" A czy oni kiedykolwiek byli w skórze takiego człowieka żeby nas osądzać? Do jasnej cholery przecież cały czas rozmawiamy jedynie o sytuacji hipotetycznej. Głupota niektórych ludzi mnie powala >.>

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2