Teraz jest 4 mar 2025, 05:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2005, 10:29 

Witam, kupiłem na allegro oryginalne BF2 ,w sumie od porządnego sprzedawcy (200 pozytywów, 1 negatyw). W tytule aukcji było napisane, cytuję, "NOWKA FOLIA" i rozumiałem przez to, że całe pudełko jest szczelnie zafoliowane. W rzeczywistości okazało się, że folia jest, ale przykrywa tylko część tekturową i nie zabezpiecza pudełka przed otwarciem. I tu mam pytanie do was, czy wasze BF2 było otoczone CAŁE w dodatkowej folii? czy jest sprzedawane zawsze w takiej formie w jakiej otrzymałem je ja? Bo mam obawy czy za 2 miechy ktoś nie zacznie grać na moim CDKeyu :? pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 10:35 

Jak kupujesz w mediamarkcie to dostajesz plastikowe opakowanie (takie na jak do dvd dają) zapakowane w folie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 11:00 

Ktoś wyraźnie naruszał twoją kopię BF2, ja kupilem w pudełku DVD całym w folii. Powinni te CD-key'e pokryć taką warstwą do zdrapania jak jest na kartach Pre-paid albo zakleić specjalną plombą tak jak jest na kompach czy kartach PIN do telefonów i nie było by problemów. Napisane było już pare razy żeby nie kupywać używanych kopii.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 11:12 

Cholera w sumie konto kolesia wygląda spoko, sprzedaje gry w hurtowych ilościach, a ja kupiłem NOWY egzemplarz. Tylko tej *mama zabroniła mi przeklinać* folii nie ma. Dobra dzięki za szybką odpowiedź. Napisałem już maila do gościa, zobaczymy jak się sprawa potoczy.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 11:54 

jesli twoj cd-key dziala poprawnie na serverach rankingowanych to problemu nie ma. Ale jesli sprzedaje gry hurtowo i w innych niz producent opakowaniach to ciut dziwne

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 12:11 

Ja też kupiłem używanego BF`a tutaj na forum i działa bez problemu.... jak na razie :D
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 12:54 

Lailonn napisał(a):
jesli twoj cd-key dziala poprawnie na serverach rankingowanych to problemu nie ma. Ale jesli sprzedaje gry hurtowo i w innych niz producent opakowaniach to ciut dziwne

CDKeya nie moge jeszcze sprawdzić bo napęd DVD przyjdzie pocztą dopiero jutro :lol: , a co do pudełka to jest ono jak najbardziej oryginalne tylko nie ma folii.

Obrazek

BTW. Odebrałem przed chwilą email od sprzedawcy:

"Witam
Gra jest w 100% nowa , poprostu w jednym pudelku porwala sie folia i
oczywiscie dajemy pelno gwarancje na dzialanie gry i cdkeya
Pozdr"

No zobaczymy, narazie poczekam i pogram jakis czas. Myślę, że koleś nie chciałby dostać negatywa :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 12:57 

alCatraz napisał(a):
No zobaczymy, narazie poczekam i pogram jakis czas. Myślę, że koleś nie chciałby dostać negatywa :wink:

Za 120 zł?? Nawet dwa :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 13:18 

wiec wydaje sie, ze wszystko jest ok. Ale sprzedawac przed ddostarczeniem takiej wersji mogl spytac czy nie przeszkadza ci rozerwana folia.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 13:26 

Racja, co jak co ale dostałem towar niezgodny z opisem.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 22:30 

Wszystkie gry co kupiłem były szczelnie zamknięte, te w pudełkach DVD zawsze były zafoliowane całe. Swoją drogą jest to podstawowa ochrona CD-Keya, skoro opakowanie jest naruszone to znaczy, że pudełko mógł ktoś otworzyć i odczytac CD-KEY'a. Możesz nie mieć wcale problemów z CD-KEY'em, ale historyjka wstylu "samo się porwalo", to bujda. Trzeba nieźle się namęczyć, aby to otworzyć, bez nożyczek :D.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 22:41 

Ja bym dla pewności odesłał gościowi i kazał mu przysłać zafoliowaną kopię gry. A jak nie to negatywa i już 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 23:04 

ale jesli gra jest oryginalna to po co? nawet w razie problemow z cd-keyem da mu negatywa a sam odesle key'a do ea skad dostanie nowy. Stary zostanie zablokowany wiec potencjalny zlodziej pozytku by nie mial zadnego...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2005, 23:51 

Gdzie wyczytałeś, że jest taka możliwość? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 01:08 

Ja dostałem od ea nowego cd-keya, a właściwie jedynego w momencie gdy odwrót mojej instrukcji był pusty. Nie miałem poprostu wydrukowanego keya. Musiałem zrobić skan instrukcji (okładki z przodu i z tyłu) i dostałem keya :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2