Teraz jest 12 sty 2025, 16:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 23:18 

ja was nie rozumiem.Ja latam na saiteku cyborg Evo wszystkim czym sie da i wychodzi mi to dobrze helim umiem bez problemu zawisnac a samolotem prowadzic dogfighty (z Goku walczylem przez jakies 10 min ale brat mnie zagadal i zginolem :[ )

PS. jezeli umiesz latac w DC to w BF2 mozna latac z zamknietymi oczami

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 23:52 

aha no spoko juz wiem (koniec głupich pytań)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 03:30 

Skoro juz temat o latadlach to pytania zadam co mnie od dawna meczyly.

Samolotami nie latam ale czasem chcialem sie pobawic w copilota w takim przykladowo SU. I tu pojawia sie problem. Nigdy jeszcze nie trafilem na pilota ktory traktuje copilota swojego jako cos innego niz pasazer na gape. Lataja tak ze ziemie rzadko widac i przez to nie mialem kiedy nauczyc sie obslugiwac tego stanowiska.

Czy rakiety copilota sa tylko na cele naziemne?

Gdy namierze cel (przynajmniej na singlu na multi nie mialem jeszcze okazji :) postac wypowiada komunikat got a lock (czy cos kolo tego). Czy pilot widzi co namierzylem i czy jest to namierzenie tylko dla moich rakiet?

Probowal ktos na powaznie grac copilotem i czy jest w tym jakis potencjal?

W tym temacie jestem noob wiec prosze o odrobine wyrozumialosci.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 03:35 

Ja lubie nim latac, jedna rakieta i po czolgu ale z tym komunikatem to jest tak jak z krzyczacym sanitariuszem co wyrzuca torby etc copilotem nie udalo m isie jeszcze naimerzyc latadlo jakies to niewiem.

MaleWo siemka ;p

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 10:14 
Moderator forum

Herman_1889 napisał(a):

Samolotami nie latam ale czasem chcialem sie pobawic w copilota w takim przykladowo SU. I tu pojawia sie problem. Nigdy jeszcze nie trafilem na pilota ktory traktuje copilota swojego jako cos innego niz pasazer na gape. Lataja tak ze ziemie rzadko widac i przez to nie mialem kiedy nauczyc sie obslugiwac tego stanowiska.

Gdy namierze cel (przynajmniej na singlu na multi nie mialem jeszcze okazji :) postac wypowiada komunikat got a lock (czy cos kolo tego). Czy pilot widzi co namierzylem i czy jest to namierzenie tylko dla moich rakiet?

#1. Latałeś z pilotami idiotami Którzy nie lubią dostawac punktów za asysty. Albo po prostu nie umieja dać celu WO. Ja staram się rozgraniczać typy celi - flagę wymiata się bombami, zaś w pojedyncze cele pancerne wali rakietą. Jak spadam na cel i widzę na HUD-zie pojedynczy czołg jadący drogą nie marnuję na niego bomb tylko daję szansę darmozjadowi na wykazanie się. Niestety zwylke taki copilot woli siedziec i zbierac punkciki za asysty niż używać swojej broni. Duet pilot+copilot to prawdziwi killerzy którzy dodatkowo wzajemnie się obdarowywuja punktami za asysty.

#2. Rakieta lockuje się na pojeździe. Aby miała czas tzreba ją utrzymać w polu widzenia przez chwilkę. Jednak zalockowanie rakiety nie oznacza że musi ona trafić. Czasami mimo locka nie jest ona w staniezakręcić tak ostro by trafić cel. Dlategozwykle jak spadam na cek staram się go trymać deko "pod celownikiem". Copilot musi jedynie mieć kamere tak ustawioną by widzieć teren przed moim dziobem (u góry widać kadłum samolotu) i czekać na locka. Jak mam łaczność głosową z WO czasami mu mówię gdzie ma strzelać (na przykład we flagę na której jest wróg). Wtedy mimo braku locka jest duża szansa, że rakieta coś trafi. Zaś najbardziej kumaci WO potrafią mi pomóc w dogfight-cie i trafić wroga którego ścigam rakietą. Trudne, ale wykonalne.

#3. Pilot widzi co namierzasz, ale jeżeli ma troche oleju w głowie może się domyślić.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 11:20 

e tam do wszystkiego uzywajcie klawy
jedynym jej minusem jest blokowanmie sie przyciskow przy trzymaniu kilku na raz i trudnosc w uzywaniu dzialka w samolotach, jesli chodzi o he;li to lata sie jak marzenie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 12:28 

Dzieki Xena za odpowiedz.

Jedna rzecz chcialbym jeszcze sprecyzowac. Piszesz ze mozna zestrzelic samolot. Czy to znaczy ze mozna go namierzyc czy chodzi ci o strzelanie na czuja?

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 12:36 

Może ktoś mi pomoże - jak porządnie ( ;) ) zawisnąć heli na dżoju ? Samo latanie nie sprawia mi problemu, wyląduje wszędzie - ale zawisnąć nie moge :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 12:42 

dajesz przepustnice na pół obrotów i starasz sie utrzymać równowagę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 13:15 

_XENA_ napisał(a):
Herman_1889 napisał(a):

#1. Latałeś z pilotami idiotami Którzy nie lubią dostawac punktów za asysty. Albo po prostu nie umieja dać celu WO. Ja staram się rozgraniczać typy celi - flagę wymiata się bombami, zaś w pojedyncze cele pancerne wali rakietą. Jak spadam na cel i widzę na HUD-zie pojedynczy czołg jadący drogą nie marnuję na niego bomb tylko daję szansę darmozjadowi na wykazanie się. Niestety zwylke taki copilot woli siedziec i zbierac punkciki za asysty niż używać swojej broni. Duet pilot+copilot to prawdziwi killerzy którzy dodatkowo wzajemnie się obdarowywuja punktami za asysty.

#2. Rakieta lockuje się na pojeździe. Aby miała czas tzreba ją utrzymać w polu widzenia przez chwilkę. Jednak zalockowanie rakiety nie oznacza że musi ona trafić. Czasami mimo locka nie jest ona w staniezakręcić tak ostro by trafić cel. Dlategozwykle jak spadam na cek staram się go trymać deko "pod celownikiem". Copilot musi jedynie mieć kamere tak ustawioną by widzieć teren przed moim dziobem (u góry widać kadłum samolotu) i czekać na locka. Jak mam łaczność głosową z WO czasami mu mówię gdzie ma strzelać (na przykład we flagę na której jest wróg). Wtedy mimo braku locka jest duża szansa, że rakieta coś trafi.

Tak, tylko każdy kij ma 2 końce i na przykład ja natrafiłem w życiu tylko na 2 kumatych co-pilotów. Reszta, mimo 3 precyzyjnych nalotów nie umiała namierzyć i odpalić telewizyjnej.

_Xena_ napisał(a):
#3. Pilot widzi co namierzasz

:shock: Gdzie? :?

_Xena_ napisał(a):
Zaś najbardziej kumaci WO potrafią mi pomóc w dogfight-cie i trafić wroga którego ścigam rakietą.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 13:25 

Cytuj:
Tak, tylko każdy kij ma 2 końce i na przykład ja natrafiłem w życiu tylko na 2 kumatych co-pilotów. Reszta, mimo 3 precyzyjnych nalotów nie umiała namierzyć i odpalić telewizyjnej.

emcus jestes slabym nauczycielem :lol: :lol: jakby co ja jestem wlasnie w tej reszcie :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 13:29 

Wiem mój ty pojętny uczniu :D.
Lotu z tobą nie brałem pod uwagę :P .

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 06:38 

Ja modle sie o jedno...
Aby w nowym patchu urealnili calkowicie lot samolotem... na przyklad tak jak jest to w serii Il2 :>
Wtedy zobaczylibysmy kto jest dobrym pilotem :>.. slalbym was na ziemie jak kaczki z flinty :).. a w sumie bym nie musial bo 3/4 osob w ogole by nie oderwalo sie od ziemi :>
Pragne by w koncu wprowadzili fizyke i zasady areodynamiki ( przeciazenia... blockout'y... przekrwienia... stall.... przeciagniecia sterow... itp )... bo jak na razie patrze to lata sie zenujaco prostacko i nikogo to nie czyni asem przestworzy...
Skonczyloby sie w koncu kampienie na lotniskach w celu wejscia do samolotu :>.. zostaliby sami wykwalifikowani..

Jak ktos chce zmierzyc sie ze zlomikiem albo Lowellem na maszynach z II wojny swiatowej.. to polecam np. Pacific Fighters :> Goraco polecam ten symulator ktory jest ogloszony najtrudniejszym i najbardziej realistycznym symulatorem lotu.. ( microsoft wymieka przy nim )

moj numer GG 2356161 jak ktos chce sie umowic na pojedyneczek :>

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 10:08 

zlomik napisał(a):
Wtedy zobaczylibysmy kto jest dobrym pilotem :>.. slalbym was na ziemie jak kaczki z flinty :).. a w sumie bym nie musial bo 3/4 osob w ogole by nie oderwalo sie od ziemi :>

Myślisz, że tylko ty się tematem walki powietrznej interesujesz?
zlomik napisał(a):
Ja modle sie o jedno...
Aby w nowym patchu urealnili calkowicie lot samolotem... na przyklad tak jak jest to w serii Il2 :>
Wtedy zobaczylibysmy kto jest dobrym pilotem :>..

Dobry pilot zna pewne zasady, zwroty ofensywne i defensywne obowiązujące w walce powietrznej i ponieważ w każdej grze inaczej wygląda fizyka lotu, opracowywuje się i naciąga to do określonej symulacji, aby uzyskiwać ten sam efekt.
Co do urealnienia modelu lotu to modlić się nie masz co, bo na bank to nie nastąpi.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 11:20 

nowy pilot? 8) jak wpadne do PL to moge sie umowic na Dogifght 8) w BF2 ofcorz :twisted:

Co do samego "latania" to tak jak juz kiedys powiedzial mcmt nie ma balansowania energia samolocie, wiec mozna wywijac "niestety" cuda na kiju.I jeszcze dochodzi to zeby zniszczyc samolot z samolotu uzywajac rakiet musimy ich poswiecic az 2 - bzdura!. jezeli bardziej sie przyjzymy BF2 to widac ze samoloty to tylko "dodatek"(chyba ze na mapie 32 trafi sie

a) Swietny Pilot

b) Bedzie umial podpasowac sie do zlecen i bedzie pracowal teamowo - to bedzie wymiataczem ;))

duza wieksza rola wykonuja HELIKOPTERY nie wspominajac juz o pojazdach ziemnych...

Battlefield 2 to tak jak BF42 czy BFV symulacja, symulacji i w tej grze prawdopodobnie nigdy nie bedzie takich efektow latania jak w symulatorach sredniej czy profesionalnej klasy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2