Teraz jest 4 mar 2025, 08:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 sie 2005, 10:05 

Witam,

Pierwszy post mial byc zatytulowany inaczej ("Ci cholerni debile") ale sie opanowalem. Mial dotyczyc idiotow na slepo pakujacych sie na miny. Mnie jakos to sie nie zdarza abym wjezdzal na miny teamu czy wdepnal na claymora teamu - bo pilnuje tego. Nie pakuje sie rowniez na miny wroga a claymory siegaja mnie rzadko. Do piany doprowadzaja mnie idioci jadacy na oslep i nabijajacy ujemne punkty mechanikowi a do tego dajacy teamkill punish. Dlaczego tak ostro - od razu debile ? Bo jesli ja potrafie unikac min wroga to jest to mozliwe. Co wiecej - jesli widze wielu graczy ktorzy pojazdem omijaja moje miny to nie jestem geniuszem - to wykonalne powszechnie - tylko trzeba myslec.

Stad propozycja aby utworzyc przyklejony watek: "propozycje do patcha 1.04" (do 1.03 pewnie nie zdaza) i umieszczac w nim (admin, moderator) tylko przedyskutowane propozycje co EA powinno zmienic.

Jako pierwsze: wylaczyc w cholere karanie za team kill po wjezdzie/wejsciu na mine.

Jako drugie: dac mozliwosc regulacji czulosci joysticka

Pozdrawiam,
Uoviecka

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 11:48 

To nie do konca tak, ze wszyscy Ci kolesie to debile.. Sam sie o tym
nie raz przekonalem grajac z wieloma dobrymi polskimi graczami...

Wiele ludzi po prostu ma wylaczona mape 3D, lub tez przypadkiem
wcisneli ALT (mnie sie tez czasem zdarza, nawet nie zauwazajac,
ze niektore elementy na ekranie znikaja), wtedy kolesie maja prawo
nie dostrzec tych min....

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 12:00 

Wypieprzyc Team Damage i Team Vehicle Damage. Wiele razy sie zdarzalo, ze wrog zakosil mojemu teamowi Cobre. Ja ja zestrzelilem i dostalem -4 za Team Vehicle:/ A poza tym:

- ulepszyc system Teamkillowania - minusowe punkty powinny byc przeznaczone po 4 killu druzynowym.
- wywalic ujemne punkty teamkilla dla Commandera. Przeciez artyleria moze niechcacy uszkodzic swoj zespol (nawet jak wczesniej go tam nie bylo, ale czesto sie to zgadza).
- poprawic oznaczenia wojsk wlasnych i nieprzyjaciela.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 12:04 

Ale glupoty gadacie, az zal sluchac.

Cytuj:
Wypieprzyc Team Damage i Team Vehicle Damage. Wiele razy sie zdarzalo, ze wrog zakosil mojemu teamowi Cobre. Ja ja zestrzelilem i dostalem -4 za Team Vehicle:/

Sa servery z wylaczonym FF wiec w czym problem?

Cytuj:
- ulepszych system Teamkillowania - minusowe punkty powinny byc przeznaczone po 4 killu druzynowym.

j/w + nie mialbym ochoty pozwolic tknac sie 3x zanim bede mogl goscia ukarac...

Cytuj:
- wywalic ujemne punkty teamkilla dla Commandera. Przeciez artyleria moze niechcacy uszkodzic swoj zespol (nawet jak wczesniej go tam nie bylo, ale czesto sie to zgadza).

ale moze tez commander celowo zrzucac arty na swoich(np na baze glowna)

Cytuj:
- poprawic oznaczenia wojsk wlasnych i nieprzyjaciela.

nicki+kolory+modele+dzwieki itd itd to za malo? Moze swoj to jaskrawy zielony a wrog to jaskrawy czerwony? Wtedy bys na bank sie nie mylil...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 12:32 

Lailonn napisał(a):

Sa servery z wylaczonym FF wiec w czym problem?

Ktorych jest okolo 80, wiec troszke za malo. Wiekszosc to nierankingowe na dodatek.

Cytuj:
j/w + nie mialbym ochoty pozwolic tknac sie 3x zanim bede mogl goscia ukarac...

A chcialbys niechcacy dostac -12 za podlozenie min, w ktore celowo wjechal jakis pacan z druzyny i chce cie ukarac za to??? Bo ja nie.

Cytuj:
ale moze tez commander celowo zrzucac arty na swoich(np na baze glowna)

Mozna zawsze odwolac Commandera i napisac wyrazna prosbe. To nie jest problem.

Cytuj:
nicki+kolory+modele+dzwieki itd itd to za malo? Moze swoj to jaskrawy zielony a wrog to jaskrawy czerwony? Wtedy bys na bank sie nie mylil...

Czasem zle wyswietla kolory wojsk. Kilka razy zdarzylo mi sie strzelic do zolnierza zaznaczonego na czerwono, a okazalo sie, ze to moj...Tak samo z pojazdami, a szczeggolnie helikopterami, ktorych oznaczenia pojawiaja sie zdecydowanie za pozno.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 14:07 

Lailonn napisał(a):

:lol: Do tego żaden Patch nie jest potrzebny :lol:

Ale faktem jest, że powinni wywalić możliwość dawania Punish za TeamKill po wjeździe na własną minę. Kary za miny przeciwpiechotne też można wywalić, ale za C4 obowiązkowo zostawić :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 14:49 

a ile razy ktos specjalnie tkowal was minami/claymorami? bo mi sie to zdarzalo.

Serverow FF off malo i nie rankingowe. MASZ PECHA. Jak chcesz statsic to se zacznij z kumplem medykiem czy suppoorterem bawic. Wybacz ale jak slysze jeki, ze ktos nie moze normalnie pktow nabijac to mnie krew zalewa...

Jesli rzucam jakas mine czy cos to licze sie z tym, ze trafi na nia moj wlasny ludek. Ryzyko zawodowe, wojna to nie zabawa :twisted:

Commandera odwolac mozna - TEORIA !!
tak samo mozna kicknac innego gracza W TEORII. Jak jednak jest w rzeczywistosci? 90% osob w ogole nie glosuje albo glosuje na slepo !!!

Zaloze sie, ze jakbys byl super commanderem. Wylapal za to 100 pktow i juz mial za chwile dostac x2 a by cie wywalili by zgarnac te x2 to bys napisal post jak to glupio, ze mozna odwolac commandera. tak samo jakby cie ciagle gracze kickowali w glosowaniach...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 15:06 

Cytuj:
jesli rzucam jakas mine czy cos to licze sie z tym, ze trafi na nia moj wlasny ludek. Ryzyko zawodowe, wojna to nie zabawa

zgadzam sie. a gra z ff off? zenada - albo to ma byc pole bitwy albo jakas umowna zabawa, ja jestem za tym zeby bylo 'w miare' realnie. a jak pokazywaly doniesienia z pierwszych dni ostatniej wojny w iraku, wiekszosc strat amerykanow i brytyjczykow to byl wlasnie 'friendly/blue fire'
a teraz mam pytanie:
Czy w zyciu (realnym) jezeli widzicie / slyszycie na przyklad samochod ciezarowy, wbiegacie przed niego radosnie czy czekacie az przejedzie? To dlaczego do k!@#$ nedzy w tym cholernym beefie gdy jade czolgiem musze ciagle ustepowac ludzikom biegajacym jak lemingi? a pole widznia czolgisty jest ograniczone znaczaco w porownaiu z widocznoscia piechociarza (nie gram z widokime zewnetrznym,poniewaz jest nierealny).
kac mode enabled

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 18:00 

Jeśli już mowa o zmianach w grze, to bardzo chętnie ujrzałbym w końcu serwery, na ktorych nie ma rotacji map. Nie lubię ciągle zmieniać mapy, chciałbym grać bezprzerwy na jednej, zmieniając ją wtedy gdy mam na to ochotę, a nie daltego że serwer robi to za mnie. Inna sprawa to przeglądarka, a konkretniej filtry. Nie wiem czy coś robię źle, ale chciałbym aby wyszukiwała mi serwery z daną mapą, a nie ze wszystkimi. Wpisywanie nazwy mapy w polu nad wyszukiwarką nic nie daje.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 18:14 

mozesz segregowac mapy w sposub alfabetyczny takze z tym niema problemu

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 18:49 

a mi sie marzy prawidlowe dzialanie wyrzutni rakiet :>...

bo sytuacja ma sie teraz mniej wiecej tak..

- Aby zabic czlowieka za pomoca wyrzutni rakiet musze mu wpakowac rakiete CENTRALNIE w niego ewentualnie TUZ pod nogi... bo jak juz metr od niego wybuchnie to nic mu nie zrobi... a mysle ze powinna dzialac CONAJMNIEJ jak granaty szturmowca ...
- Zdarza sie bardzo czesto ze rakiety przelatuja przez samochody albo APC... dziwna sprawa....
- Marzy mi sie ze jak wypalam rakietke w grupke piechoty stojacej doslownie tak ze moga sie trzymac za reke... to zeby cala grupke zmiotlo a nie jednego... w koncu to wybucha RAKIETA a nie strzelam z luku..

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 18:58 
Moderator forum

Wcale nie jestem pewny czy to by było bardziej realistyczne. Takie pociski w końcu nie są odłamkowe . Poza tym zbyt by to wzmocniło bazookera. Nie widze takiej potrzeby. W końcu nie bez przyczyny dostał mp5 - gdyby chcieli mu wzmocnić walke z piechotą to by od broni ręczej zaczeli. IMHO postulat kompletni nietrafiony.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 19:06 

no moze fakt.. niech to nie ma wybuchu jak granatnik albo granat... ale chociaz niech te rakiety jak trafia na cel.. to niech wybuchaja.. a nie wesolutko przelatuja przez rozne rzeczy...np. samochody

z reszta.. takie nasze dywagacje na forum nic nie dadza... to po prostu ksiega niespelnionych zyczen :>

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 19:08 

skoro mowa o marzeniach :P fajnie jak by poprawili rakiety przelatujace przez srodek BH wnerwiajace to jest,zabardzo wzieli do siebie jeden z filmikow,2 wkurzaja tez rakiety ktore sie gubia,zwieszyl bym rowniez(tylko troszeczke)pole razenia granatnika.o TK niwechce mi sie pisac bo juz duzo tu bylo o tym gadania ,wiec chyba wszyscy wiedza o co chodzi(skoki pod sprzet itd)/spadochrony zeby byly tak jak w 42,otwiera sie tam gdzie nacisniesz,a nie tak jak teraz ze po otwarciu wyrzoca Cie troche wyzej ,co to jakies wiatry od dolu sa ze Cie podnosi czy jak;pto chyba tyle

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 20:08 

bubu w walkach piechoty wiekszosc akcji to granantiki. maja duzy dmg i spory zasieg, niszcza jeepy a i apc potrafia rozwalic. Jakby jeszcze troche to podkrecili to omg.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2