Teraz jest 12 sty 2025, 21:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2005, 17:40 

Madrian napisał(a):
Tak na pocieszenie, to J-10 jest poprawianą do warunków chińskich, kopią Lavii z Izraela, a ona z kolei jest kopią poprawioną do warunków izraelskich, amerykańskiego F-16... :wink:

"Poprawioną" to w tym kontekście słowo utopia :? . Z tego co wiem Jian 10 do F-16 duuużo brakuje, była to próba skonstruowania czegoś odpowiedniego do Pakisktańskiego F-16, ale już bardziej podobna osiągami i możliwościami do Mirage ewentualnie można to porównać do wstrzymanego Izraelskiego projektu Lavia, finansowanego przez USA.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2005, 11:15 

>>klik<<

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2005, 21:34 

No to pora na moje pytania :

1) W czym tkwi sekret celowania rakietami w helikopterze?

2) Jak skutecznie niszczyć fortyfikacje/pojazdy p-lot?

3) Jak walczyć z innymi heli (bez strzelca ; takowi strzelają w powietrze i tyle ; żaden mi nie pomagał [a paru zabiło])?

Tytuł: re: latanie
PostNapisane: 13 sie 2005, 23:31 

1) Heli - mycha + klawiatura, lub joy. sama klawiaturka to za mało.
2) Nie trzeba aczkolwiek wskazane jest ją co jakiś czas nacisnąć żeby w heli nie stracić wysokości a samolotem nie przeciągnąć.
3) klawiszem (w dół). strasznie wolno traci wysokość, więc najlepiej przed lądowaniem sobie "zanurkować" i zatrzymac się tuż nad ziamią (ze 2 metry wystarczy) i można lądować. z 2-ch metrów to nawet desant można bez problemu robić.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 01:22 

A ja latam tylko na myszce!!! :wink: I dobry oblatywacz ze mnie!!! Nie wierzycie to sami zobaczcie:

http://www.got3n.com/player.php?pid=Tomek86

Prawda, że do samolotu na pewno lepiej mieć joya, ale co do heli to bym polemizował. No ja zawsze preferowałem maszyny latające poczynając już od BF 1942 więc tych godzin oblatanych było full. Według mnie na wszystkim można się nauczyć latać, ale odradzałbym samą klawiaturę bo nie daje ona pełnej swobody ruchów. POZDRAWIAM!!! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 10:02 

1. Jako gunner czy pilot?
Pilot - wyczucie
Gunner - przewidywanie... jak masz płeć mózgu kobiecą, to za chiny nie przewidzisz gdzie mierzyć, żeby rakieta spotkała się z celem (stąd te bajki o rakietach latających przez BH... ktoś nie umie mierzyć i mu przelatuje, bo przecież BH też leci... nowość :P)

3. Znajdz sobie strzelca ktory zdejmie heli 1na rakieta (np. mnie ;P)
A jak nie masz, to dogfighty... wal na pale i tyle ;P

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 12:18 
Moderator forum

Cytuj:
Gunner - przewidywanie... jak masz płeć mózgu kobiecą, to za chiny nie przewidzisz gdzie mierzyć, żeby rakieta spotkała się z celem (stąd te bajki o rakietach latających przez BH... ktoś nie umie mierzyć i mu przelatuje, bo przecież BH też leci... nowość Razz

o mistrzu celowania to powiedz nam jak kierujesz samonaprowadzającą się rakietą z samolotu ...wyjaśnij nam prostaczkom

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 13:47 

Damu napisał(a):
Gunner - przewidywanie... jak masz płeć mózgu kobiecą, to za chiny nie przewidzisz gdzie mierzyć, żeby rakieta spotkała się z celem (stąd te bajki o rakietach latających przez BH... ktoś nie umie mierzyć i mu przelatuje, bo przecież BH też leci... nowość :P)

oooo widze ze mamy tu pilota full wypasik,ktory zawsaze trafia zwoimi naprowadzajacymi rakietami w BH,naucz mnie tego,bo ciagle mi one przez ten heli przelatuja,sen sei :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 14:55 

jak chcecie symulator latania polecam operations flashpoint najlpsza gra
wojenna !!

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 18:51 

Male OT a propo wypowidzi LukASa

LukAS jesli uwazasz flashpoint za dobry symulator no to sorry.
Polataj sobie w cos ludzi od Il2.
Tam zbyt szybko zwiekszajac ciag czujesz jak zwiekszana szybkosc obrotu smigla przechyba ci samolot. Jakbys to samo zrobil w Me262 silnik by ci sie zapalil a po chwili zobaczylbys jak cie twoj silnik wyprzedza :]

Akcje jak zabicie strzelca na mg w bombowcu czy urwanie statecznika pionowego przelatujac bombowcem pod mostem - samolot leci dalej tyle ze bez steru kierunku. Utrata ktoregos ze sterow od ostrzalu wroga jest dosc czesta. Nie ma to jak ladowanie z tak podziurawionym ogonem ze nic z tego co tam bylo nie dziala. Jak do tego dochodzi odglos umierajacego silnika, szyba zalana olejem i wykrwawiajacy sie pilot przezycie ladowanie graniczy z cudem.

Najbardziej mi sie jedna moja akcja spodobala. Zerem b17 atakowalem. Ostrzal prawego silnika. Czesc pociskow polaciala na prawa lotke. Lotka sie urwala a ze przelatywalem blisko pod skrzydlem opadajaca lotka urwala mi tyl samolotu :] Bez ogonu samolotem nie polatam tym bardziej ze w korkociag plaski wpadl no to nic trzeba skakac. Samolot krecac sie spadal wolniej ode mnie. Otworzylem spadochron a za chwile dogonil mnie spadajacy wrak. No i zlozyl mi spadochron :] Do nagrody Darwina sie nadaje :]

No i jeszcze nurkowanie stukasem przy wlaczanej trabie jerychonskiej czy ataki torpedowe na maksymalnej predkosci tuz nad powiezchnia wody ...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 21:51 

Na samej klawiaturze tez mozna wymiatac latajac heli. Podpatrzcie Groszka_PL 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 23:36 

tak no poprostu jak sie do tego strzela to te rakiety zawsze sie odczepiaja od Dupska mu ;/. Juz wczoraj 10 minut gonilem Typa a na koncu mi wyskoczył wrrr :evil: ;p

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2005, 23:45 

Szymas^PL napisał(a):
tak no poprostu jak sie do tego strzela to te rakiety zawsze sie odczepiaja od Dupska mu ;/. Juz wczoraj 10 minut gonilem Typa a na koncu mi wyskoczył wrrr :evil: ;p

Było go zabić 9 minut wcześniej :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2005, 01:02 

Kogo polecacie zeby mnie uczyl latac ?? ( ogladal jego latanie) lubie strasznei latac samolotami ale w BF2 jest inna specyfika jakos tak dziwnie wiem i uwaznie sie przygladam roznym klanowicza co oni wyprawiaja to sie w glowie niemiesci

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2005, 01:35 

Zaran napisał(a):
Kogo polecacie zeby mnie uczyl latac ?? ( ogladal jego latanie) lubie strasznei latac samolotami ale w BF2 jest inna specyfika jakos tak dziwnie wiem i uwaznie sie przygladam roznym klanowicza co oni wyprawiaja to sie w glowie niemiesci

Ależ oczywiście, że mnie :lol: (joke)

Słuchaj - lataj troszeczkę za drugim pilotem z Twojej drużyny (o ile są dwa samoloty na mapie) i patrz, jak on to robi. Kiedy widzisz, że idzie mu dobrze - staraj się naśladować jego ruchy. Wtedy wyrobisz sobie nawyki, które pozwolą Ci szybko i skutecznie uniknąć rakiet przeciwnika/zestrzelić wrogi myśliwiec.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2