Teraz jest 4 gru 2024, 21:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Książka
PostNapisane: 20 sie 2005, 23:50 

No wiec tak jak się domyślam pewnie nie tylko ja czytam książki ;) tak więc zastanawiam się jaki tytuł polecili by gracze Battlefielda do przeczytania... lekktora każdego rodzaju i gatunku jest tutaj mile widziana ( no poza Harry Potterem...bo skur*****a nienawidze :twisted: ) mile widziane natomiast są książki o tematyce wojennej ( w końcu to forum o grze osadzonej w realiach II WŚ ). Prosze żadnych Off-topiców ( prosze o coś niemożliwego ale zawsze można spróbować ) z góry THX

a jak już pisze tego Topica to wypada zacząć:
Kamikadze Boski Wiatr - książka o pilotach Japońskich sił powietrznych lecących na pewną śmierć... co czuli, rytuały przed misią,stan samolotów i wszystko ładnie przybarwione klimatem IIWW POLECAM

a co do tematów poza wojennych to Eragon (Fantazy), Gwiezdnie Szczenie (SF), wszystkie tytuły Paulo Coelho z wyróżnieniem "Pielgrzym"
"Alchemik" bym zapomniał dodac Lema dowód na to że polacy też potrafią pisać powieści sciennce Fiction ;)
to by było na tyle teraz czekam na wasze opinie i propozycje :arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 08:51 
Moderator forum

Ja lubie ksiązki Robina Cook'a :wink: Wszystkie :)
Dan Brown'a "Kod Leonarda da Vinci" i pare innych których nie pamietam albo autora albo tytułu :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 10:53 

ehm... dlaczego w ogólnych? taki temat już był ... poszukaj...

polecam all książki z http://www.fabryka.pl - arcydzieła fantasyki i serie o Drizzcie :)

książki wołoszańskiego : np. Tajna wojna Hitlera

Ostatnio edytowano 21 sie 2005, 13:03 przez TuReK, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 11:04 

Ze starą wiarą na Peleliu i Okinawie

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 11:05 

Ja polecam Ci "Zaginine tajemnice technologii III rzeszy" Garyego Hylanda. Książka bardzo ciekawa i zżarła mi prawie trzy dni życia zanim ją przeczytałem. Opisuje ona tajne niemieckie projekty II wojny światowej. Myślicie, że w Roswell (jedynej bazie amerykańskiej jednostki bombowej zdolnej do przenoszenia ładunków nuklearnych) w 1947 roku rozbił się statek kosmiczny? Nieprawda, to tajny projekt trzech współpracujących ze sobą państw które już od czasów II WŚ mogą zbudować pojazd o napędzie elektro-magnetycznym, ukrywanym w największej tajemnicy. Już w latach 60 XX wieku niemieccy konstruktorzy zdolni byli do zbudowania pojazdu, którym można było dotrzeć do innych niż Ziemia planet Układu słonecznego. Czy na księżycu naprawdę pierwsi byli Amerykanie? Czy na Marsie naprawdę nie był żaden człowiek? Czy wszystkie dziwne zjawiska latających dysków to UFO czy może tajne rządowe projekty??? Książkę naprawdę gorąco polecam i warte przeczytania są również „Ostatnia szansa Luftwaffe” oraz „UFO z Roswell”.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 11:55 

Ja polecam od siebie bardzo Sprawe Honoru Lynne Olsona i Stanleya Clouda swietna ksiazka o polskich lotnikach o tym jaka niesprawiedliwosc spotkala ich po wojnie oraz o ich losach podczas niej.
Dobrze opisuje rowniez wojne pancerna Janusz Piekalkiewicz.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 13:32 

Guido Knopp - "SS - Przestroga historii", ciekawa a zarazem przerażające książka opisująca działaność SS, znajdziemy w niej mini biografie przywódców SS, historie jej powstania, opis sił zbrojnych ss, niestety jednak autor pomylił powstanie warszawskie z powstaniem w gettcie warszawskim, najbardziej zaciekawiła mnie część książki, w której opisana jest pomoc niemieckim zbordniarzom wojennym przez Watykan i wywiad amerkański,
polecam

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 14:38 

Polecam Toma Clancy'ego a zwłaszcza jego Rainbow Six (Tęcza Sześc :wink: ), świetna książka.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 15:00 

Ja gorąco polecam "Podziemny świat gór sowich", Mariusza Aniszewskiego

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 15:57 

Senny koszmar napisał(a):
Ja polecam Ci "Zaginine tajemnice technologii III rzeszy" Garyego Hylanda. Książka bardzo ciekawa i zżarła mi prawie trzy dni życia zanim ją przeczytałem. Opisuje ona tajne niemieckie projekty II wojny światowej. Myślicie, że w Roswell (jedynej bazie amerykańskiej jednostki bombowej zdolnej do przenoszenia ładunków nuklearnych) w 1947 roku rozbił się statek kosmiczny? Nieprawda, to tajny projekt trzech współpracujących ze sobą państw które już od czasów II WŚ mogą zbudować pojazd o napędzie elektro-magnetycznym, ukrywanym w największej tajemnicy.Już w latach 60 XX wieku niemieccy konstruktorzy zdolni byli do zbudowania pojazdu, którym można było dotrzeć do innych niż Ziemia planet Układu słonecznego. Czy na księżycu naprawdę pierwsi byli Amerykanie? Czy na Marsie naprawdę nie był żaden człowiek? Czy wszystkie dziwne zjawiska latających dysków to UFO czy może tajne rządowe projekty??? Książkę naprawdę gorąco polecam i warte przeczytania są również „Ostatnia szansa Luftwaffe” oraz „UFO z Roswell”.

czy ty coś piłeś?? czy te książki są z seri poczytaj mi mamo ??? a moze bajeczki tatusia?? bo dawno sie tak niepolałem ??? o kurna to ładne książki czytacie :P

A ja osobiście polece :
Trylogie H. Sienkiewicza!! wyrwała mi dużo więcej niż 3 dni a pozatym jest lekturą(a ja w LO nie chciałem jej czytac dopiero teraz zmądrzałem - tylko mi tu głąby niepisać że mozna obejżec film bo zap****ole film przy książce to jest picuś :P)
aha polece jeszcze książki z serii : Strcraft!! wydawnictwa ISA naprawdę przednia zabawa a na dodatek jeszcze w swiecie SC!

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 17:48 

Ostatnio przeczytane i godne polecenia:
- George Orwell "Na dnie w Paryżu i w Londynie"
- Nick Hornby "High Fidelity"
- Sławomir Shuty "Zwał"
- Jacek Dukaj "Inne pieśni"

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 20:08 

"Bomby Poszly" --> Kwiatkowskiego --> W skrocie ksiazka o polskich pilotach bombowcow w WWII polecam...;]

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 21:42 

OF

"Poza Ciałem" Bruca Monroe

miro

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 21:54 

alCatraz napisał(a):
Polecam Toma Clancy'ego a zwłaszcza jego Rainbow Six (Tęcza Sześc :wink: ), świetna książka.

Popieram :) przeczytałem jednym tchem. Polecam także "Centrum oblężenie" (czy jakoś tak ;) ) Toma Clancy'ego.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2005, 21:54 

Anioły i Demony ---- Dan Brown. Polecam, do końca nie wiadomo, kto jest wininien zbrodni. Przymknijcie tylko oko na dość nieprawdopodobne zakończenie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2