Teraz jest 30 lis 2024, 00:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kamikaze
PostNapisane: 26 sie 2005, 19:01 

Kazdy pewnie spotkal sie z tym zjawiskiem. Nie ma watpliowsci ze jest to skuteczna metoda zdjecia smiglowcow wroga gdy nie umie sie zestrzelic ich inaczej.

To o czym chcialem podyskutowac to to jak jest taka akcja postrzegana przez graczy. Najczesciej w strone pilotow kamikaze kierowana jest jakas ladna wiazanka. Zdarza sie ze przeciwnik przeprosi zaloge smiglowca w ktorego wlecial. Wydaje sie wiec ze ocena moralnej strony takich akcji jest jednoznaczna. To samo tyczy sie taranow wykonanych smiglowcem szturmowym i z tym moge sie zgodzic.

Inaczej jednak w mojej opinii ma sie sprawa w przypadku taranow wykonanych smiglowcami transportowymi. Zwlaszcza jesli nie jest to BH. Mecowymi "trumnami" po prostu inaczej sie nie da zdjac zaladowanego BH. Poza tym poruszaja sie one jak krowy wiec trafienie z odpowiednia predkoscia w poruszajacy sie smiglowiec wroga nie jest wcale latwe.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 20:34 

Mysle ze kamikaze to nie chamstwo a w pewnym stopniu taktyka( niewazne co bedzie zemna, wazne ze on nie bedzie mial lepiej :))
Japonczykom jakos dobrze wychodzily naloty kamikaze, i nie byli chamami, tylko zdesperowanym, przegrywajacym narodem, wiec jesli twoja druzyna przegrywa przez jakis tam helikopterm zacisnij zeby i wlec w niego z usmiechem na twarzy, a bedziesz bohaterem. SAm kiedy widze pelniutki BH wlatuje w niego, wkoncu nikt nie pogardzi bilansem zabic 6:1 :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 20:44 

Kazdemu pilotowi sie chyba zdarza nie planowane kamikaze.

Wystarczy ze heli zrobi unik w te strone, po ktorej chcemy je ominac.
Gdy dolatuje sie do takiego wypchanego BH, strzela rakiety, z dzialka a nie zdazy sie go zestrzelic to wtedy wlasnie zdarza sie ten klopot ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 20:47 
Maskotka BF.pl

a dlaczego nie? w końcu nigdzie nie jest to zakazane... gorzej jeśli ten kamikaze ma na pokładzie jakichś pasażerów - to wtedy rzeczywiście nie powienien, ale z pustym pokładem? dlaczego nie?

ale może lepiej niech się wypowiedzą piloci, ja to piechur jestem, więc mi to wsio ryba ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 21:07 

kamikaze mowimy zdecydowane nie (najczesciej) :P ja mysle ze jak jedzie gosciu samochodem w strone czolgu i ma na masce c4 to cos jest nie tak :P albo za wszelka cene biegnie do czolgu lub jakiegos pojazdu przeciwnika kladzie c4 i zamiast uciec jakos odrazu sie detonuje to moze niech w patchu bedzie sie bedzie dalo podpiac do siebie c4 i juz wogule beda wbiegac w zadyme i niech sie detonuja ..... a na kamikaze w samolocie i helikopterze to zalezy jak gosciu wlatuje w goscia zeby zabic jednego lub dwoch to jest zle ale jak leci 6 chlopa w heli to mozna sie poswiecic :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 21:17 

czasami nie wyjdze nie przewidzisz ruchow heli mimo tego ze unikasz to i tak
wpadniesz sam wiem z doswiadczenia unikam a wpadam

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 21:20 

Ja uważam że technika Kamikaze jest bardzo dobra do rozwalania BH szczególnie jak jest w nim 6 ludzi(sam strąciłem tak pare BH 8) ). A wjeżdżanie dżipem albo samochodem z C4 w grupkę ludzi lub czołg/APC jest całkiem jak się niema AT albo ciężkiego sprzętu.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 21:25 

Akcja Kamikaze to cos na pozadku dziennym. Patrz mecze czy spary tam czasami nie ma czasu na cackanie sie z rakietami giniesz i idziesz razem z rpzeciwnikiem po to zeby twoi koledzy mieli latwiej i moim zdaniem jest to standardowa zagrywka idenczynie jest w free playu z tym ze jest inny cel: FRAGI zadko kto zrobi kamikaze zaladowanym C4 heli na jeepa 1 osobowego zazwyczaj szuka sie 2 heli z duza iloscia ludzi

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 21:31 

Krotko
Kazdy sposob jest dobry byleby byl skuteczny ;]

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 21:34 
Oldboy Battlefield.pl

...albo tak, jak Ja i Repulse ostatnio - blackhawk i transportowy MECu wyladowane po brzegi - Ja dostałem 6 fragów i Repulse dostał 6 fragów, a reszta "no more" ...może to dlatego nie chcieli ze mną więcej latać :?: :lol:

Wracając do tematu przewodniego, jeśli jest to nagminne to wkurza, bo to zwykłe lamerstwo nie potrafić zdjąć przeciwnika w inny sposób (bo przeważnie wychodzi się na zero - frag i śmierć). Jednak jeśli zdarza się to przez przypadek to cóż, bywa... ale nagminne rozwalanie w ten sposób psuje po prostu przyjemność z gry... :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 22:28 
Moderator forum

pawko napisał(a):
to moze niech w patchu bedzie sie bedzie dalo podpiac do siebie c4 i juz wogule beda wbiegac w zadyme i niech sie detonuja .....

Kulą w płot kolega trafił bo w FH tak jest i jakoś nikt nie protestuje. Bez sensu temat. Z cyklu czego nie wolno robić na serwerze bo mnie to przeszkadza. Gdyby uwzględnić wszystkie postulaty to gracze musieli by stać w miejscu i czekać na koniec rundy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2005, 22:33 

Ja zawsze staram sie zestrzelic smiglowiec, bo tracac samolot zazwyczaj juz nie polatam bo kupe sepow czeka na niego na lotnisku. Zdarza mi sie czasem uderzyc w Cobre czy Mi-28 bo te manewruja znacznie dynamiczniej i czasem nie idzie ich ominac. W BH rzadko kiedy uderzam. Ale skoro widze ze taka praktyka jest akceptowana wsrod graczy na forum to musze rozwazyc swoje postepowanie :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2005, 00:12 

A hynol jak zwykle oznajmil ze wszystko jest bez sensu :] Bardzo produktywna wypowiedz.

Nie probuje tworzyc zasad. Nie zaszkodzi jednak czasem poznac zdanie innych graczy w temacie w ktorym ja nie mam pewnosci jak powinienem sie zachowac. W tym celu zalozylem topic i na podstawie zebranych w nim wypowiedzi ewentualnie zmodyfikuje swoje zachowanie w grze. Podkreslam zmodyfikuje swoje zachowanie. Co zrobi reszta to juz zalezy od nich.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2005, 00:19 

kamikaze dobre ale nieoplacalne - chyba ze w wypasionego hołka :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2005, 00:27 

Herman_1889 napisał(a):
W tym celu zalozylem topic i na podstawie zebranych w nim wypowiedzi ewentualnie zmodyfikuje swoje zachowanie w grze. Podkreslam zmodyfikuje swoje zachowanie. Co zrobi reszta to juz zalezy od nich.

A po tym topicu na polskich serverach bedzie plaga kamikaze, i kazdemu zbrzydnie latanie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2