Teraz jest 5 kwi 2025, 22:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:14 

Czołem!!!!!!
Chce kupić BF, bo to git gierka, ale mam dylemat.
Co wybrać BF2 czy (BF: 1942+BF: RtR+BF: SW)? Cena jest zliżona 105zl i 125zl. Jednak slylszalem różne opinie...
Mam dość już Enemy Teritory (choć to tez wybitna gierka) i America's Army. Jedna to ma ksieżycową dynamikę (zero realizmu), a druga dużą statykę (duży realiz, ale 1 strzal i czekamy 20 min w najgorszym przypadku).
...slylszalem różne opinie o BF2 np. ze jest zbliżona do AA i cieżko się w nią gra (najbardziej na początku).
Jest jeszcze kwestia CD-KEY, np. jak kotoś bedzie używał już mojego (slyszałem o takich przypadkach). Tymbardziej, że neta mam na kablówce "Vectra" (na P2P jak jakiś dupas dostanie bana to i ja go mam- podejżewam ze cała sieć go ma).

...a co na to Weterani!!!!
p.s.
mam nadzieje, że takim pytaniem ni wywołam bezsensownej wojny zwolenników tej czy innej wersji- w stylu Boski wiatr.

p.s. ZAMKNIETY NA BF2
Racja mogłem wkleić linka w forum BF2---->>> BF1942, ale chciałęm aby userzy z BF2 też zobaczyli ten temat (przecierz nie muszą zaglądać na BF1942...)

Ostatnio edytowano 2 wrz 2005, 15:16 przez mao, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:22 
Moderator forum

hymmm jak ci sie podoba tematyka drugiej wojny to sobie kup zwyklego bf 1942 za 40 zł w tamte dodatki nikt prawie nie gra a co do bf2 to ja osobiscie to bym ci tego niepolecal. A sprawa cd-key to jak sobie kupisz ORGINAŁA to nie bedziesz mila raczej problemy z tym ze ktos ci go podkradnie chyba ze udostepnisz rejestr komus. KUPUJ BF:1942

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:27 

Radziłbym ci najpierw se pograć w Battlefield 1942 i jego dodatki, a później w Battlefield 2, teraz więcej osób gra w Battlefield 2, ja naprzykład wolę Battlefiled 1942 i jego super mod FH, ale wybór należy do ciebie :wink:
A jeśli chodzi o CD-KEYA, to jak kupisz oryginała nikomu nie dawaj 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:38 
Moderator forum

Niech przemowi przeze mnie obiektywizm...
BF1942 to gra rewelacyjna, z niepowtarzalnym klimatem, niezapomnianymi walkami na ladzie, w powietrzu i na oceanie. Co wiecej jest raczej skillowy, czyli o wyniku np. pojedynku 1 na 1 w bardzo duzym stopniu decyduja umiejetnosci (a nie jak w vietnamie, bierzesz goscia na celownik i jest martwy). Dodatki dodaja grze jeszcze wiekszej miodnosci, nowe pojazdy, mozliwosci i rewelacyjne mapy. Z drugiej strony... BF42 to raczej gra bez przyszlosci, gra w nia niewiele osob (choc nadal o kazdej porze dnia znajdziesz serwer z dobrym pingiem i ludzmi) a dodatki juz dawno poszly w zapomnienie (wyjatkiem jest ze na serwerze gra kilkanascie osob w dodatek). CB nie organizuje juz zadnych turnieji, podobnie jak EA nie bedzie organizowal zadnych LANow w Polsce.
BF2 z kolei ma mnostwo nowych mozliwosci taktycznych, gigantyczna ilosc pojazdow i broni. Mapy sa skonstruowane bardzo pomyslowo. Wprowadzano sporo poprawek do interfejsu co ulatwia rozgrywke. W gre te gra mnostwo ludzi, czasem ciezko znalezc pusty serwer. Rozgrywki w ligach swiatowych dopiero nabieraja rozpedu, a na miedzynarodowych turniejach mozna wygrac wiele nagrod. Z kolei gra ta nie ma takiego klimatu jaki mial BF42... nie jest rowniez tak skillowa. Osobiscie wole BF1942, ale kto wie czy bym nie zmienil zdania gdybym przez tydzien non stop gral w Dwojke...
Decyzja nalezy do Ciebie.[/code]

But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:47 

w BF42 raczej...oczywiscie wybór twój. W BF1942 możesz liczyć tylko na swój skill o to jest atutut tej gry! W wale zarówno jako piechota, cyz latając samolotem, możesz liczyć tylko na siebie...nie ma to jak zacięty kilku-minutowy dogfight. Nie to co BF2 gdzie namierzasz sobie, wystrzeliwujesz rakiete, wtedy tylko ucieczka...A w 42 szbyk można się zmienić z łowcy w zwierzyne :twisted:

miro

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:52 
Moderator forum

Odwieczne dylematy.. :-)
Po 1. powinienes to pytanie umieścić w dziale Hyde Park .. ale mniejsza z tym

Po 2. BF1942 ma sie do BF2 tak jak hmm Maluch racing do NFS-PU :-)
są to dwie zupełnie różne gry, łączy je zbliżona nazwa oraz teamplay. Classic jest cukierkowy, spokojny , dość stonowany .. BF2 szybki, dynamiczny, giniesz i zabijasz błyskawicznie, mnóstwo nowych mozliwości.
Ostatnio zagrałem w classica i mialem wrażenie ze wszystko dzieje sie w zwolnionym tempie :D (choć lamiłem niemiłosiernie)

W każdej z tych gier nie będzie ci łatwo w początkowym okresie, wiele osób spędziło przy BF1942 juz kilka lat i wiedzą o tej grze to o czym Ty dowiesz sie dopiero za długie miesiące, ponadto Classic jest niestety na wymarciu grających klanów zostało niewiele, większosć z nich przeszła do BF2.

Nie namawiam Cie do konkretnego wyboru, poprostu przedstawiam pokrótce obie gry.

Po 3. jesli chodzi o bany w tych grach, dostaje się je na podstawie unikalnego CDHasha a nie cdkeya wzglednie guida również niepowtarzalnego , sieć z jakiej masz łącze niema tutaj zadnego znaczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:52 

Ech, stary, co by nie mówić, to pytanie jest bez sensu. Zadaj takie samo na forum BF 2 to odpowiedzą Ci, że BF 2 jest bardziej warte kupna. Musisz sam zdecydować czy wolisz klimat II Wojny Światowej z uboższą grafiką i mniejszymi wymaganiami i wydać raptem 40 zł czy moze skusić się na BF 2 ze wspaniałymi efektami graficznymi, ale tylko przy mocnej konfiguracji komputera. Ja bym wybrał to pierwsze, bo IMO BF 2 nie ma klimatu.

Podaj jakie masz parametry kompa, napewno Ci pomożemy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 11:56 
Moderator forum

Zdecydowanie kup BF1942 - jeden argument (niepodważalny) = grywalność.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:36 

classic 1942 rzadzi i tyle :wink: ............ :arrow: 8) :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:51 

JA ciebie nie bede oklamywal i powiem prosto z mostu zalatw sobie pirata bf42 i bf2 albo demo pograj i zobacz ktora gra tobie sie bardziej podoba a nastepnie kup orginalka i ciesz sie masakra na szeroka skale w necie :D
Imo bf42 rullz 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 12:57 

cooler_pl napisał(a):
BF2 szybki, dynamiczny, giniesz i zabijasz błyskawicznie, mnóstwo nowych mozliwości.
Ostatnio zagrałem w classica i mialem wrażenie ze wszystko dzieje sie w zwolnionym tempie :D.

Im mniej pierwiastka ludzkiego posiada współczesna walka tym bardziej zyskuje na intensywności 8)
Ale zdecydowanie bardziej polecam BF1942.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:14 

Wiecie wszystko zalezy od gustu. Lubisz spokojna czasem bardzo przejmujaca akcje? Uwielbiasz czasy 2 wojny światowej czy też fascynuje Cie bitwy morskie i powietrzne? To wybierz Battlefield 1942 w ktorym grywalnosci od czasu wydania Battlefield 2 spadla o 50% (jak i niewiecej)

A może krecą Cie czasy współczesne? Naprowadzane rakiety najnowsze pojazdy ktore sa aktualnie na stanie Marynarki wojennej USA? nie samowite bronie mozliwości zdobywania Odznak i sprawdzenia sie w rankingu z najlepszymi z najlepszych? No i przedewszystkim wartka nie konczaca sie akcja. TO wybierz Battlefield 2 z tym ze jest mały problem Battlefield 2 potrzebuje dość silnego kompa zebys mógł sie cieszyć w 100% wykorzystywana grafika

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:21 

BF1942 i tylko 1942

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:34 
Moderator forum

Panowie, odrobine obiektywizmu prosimy :)
wpisujecie swoj wybor,nie podajac powodow.. zapewne wiekszosc z Was ma problemy natury sprzetowej i z tego powodu wybiera Classica.
A powiedziec sobie trzeba szczerze... bf2 malych wymagan niema :)
(wymagania jakie ma bf2 -> forum bf2->wymagania sprzetowe) lub opcja "szukaj".

Ponadto, classic jest gra w ktora gra coraz mniej osob i wlasnie TO jest kluczowa sprawa, bo jak dlugo mozna grac z 10 klanami classica ktore pozostaly na swiecie ? miesiac ? dwa ? i co dalej ?

Ja osobiscie nie wroce juz do classcia, gralem w niego 3 lata i w bf2 widze zupelnie nowe mozliwosci, ktorych classic nie oferuje graczom.

Co do braku skilla w bf2: sugeruje pograc odrobinke (wiecej niz 1 dzien) w bf2 a dopiero potem wyciagnac wnioski.. bf2 jest znacznie trudniejsza gra i wymaga w znaczacym stopniu skila oraz teamplaya aby pograc z satysfakcja.. oczywiscie jesli jako wykladnie przyjmiemy mecze klanowe a nie FFA.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2005, 13:41 

Battlefield 1942 4 Life :wink:

cooler_pl :arrow: uwierz, że nie każdy chce grać w BF2, nawet jeśli mu sprzęt na to pozwoli lub nie... Ja sobie zmodernizuje kompa dopiero pod Gothic'a III :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2