Teraz jest 4 mar 2025, 08:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 wrz 2005, 00:54 

mój post na form ETCS'u napisał(a):
ściągać! nieważne czy dobre czy zle te mapy! Trzeba sciagnac! Mam już dośc tych samych mapek! :x

EDIT

zapomnialem dac linka :D

http://www.totalbf2.com/forums/showthread.php?t=28771

kilka mapek wydaje sie naprawde interesujacych. Kilka innych wydaje nie nadawac sie do gry.
Widzailem tylko screeny. Jak sciagne to sie zobaczy... :wink:

EDIT 2
Wlaśnie wróciłem z rekonesansu. Zwiedziłem wiele ciekawych miejsc. Od bliskiego wschodu po japońskie wyspy. Oto co zaobserwowałem:

Wake Island
Mapka genialna oraz genialnie zrobiona. Będzie grało na niej dużo osób również dlatego, że jest to ta sama wyspa z którą mieli do czynienia ci gracze posiadający BF 1942

King of the Hill
Zaraz po jej załadowaniu wyrzuca mnie do Windy.
Na podstawie samej mapki tej mapki ( :roll: ) wnioskuję, że jest to mapka denna 8)

Mekong River
duuuże odległości pomiędzy flagami. Flagi ot tak postawione w wyskokiej trawie. Baaaardzo trudno jeździ się po niej samochodami. Baaaaardzo wysoka trawa, która początkowo wydała mi się zaletą, zasłania cały świat. Ładnie zrobiona (choć nie tak jak Wake Island :D, szczegolnie srodkowa mapa USMC, niezly klimacik), ale poza tym nic ciekawego.

Attack at Taiming
Ta mapka wymiata! Po prostu cud infantry na tej mapce będzie. Duzo flag na małym terenie. gonitwy po wąskich uliczkach i pochyłych dachach. Mapka cud.

Uluwatu City
Nudy, nudy i raz jeszcze nudy. Troche drzew i trzy malutkie bazy. A na dodatek kupa błędów i tak tnie, że się grać nie da. Po prostu nieumiejętnie zrobiona przez głupka bez wyobaźni. :)

Smyrna
napaćkane wszystkiego czego się dało... Oczojebna wysoka trawa w kolorach tęczy skutecznie odstrasza. Wszystkiego za dużo...

Podsumowanie:
Do maplisty naszego serwera obowiązkowo dochądzą 2 mapki:
- Wake Island
- Attack at Taiming

Problem tylko jeden. EA, jak narazie, zakazało otwierania rankingowych serwerów na niestandardowych mapkach... :cry:

PostNapisane: 5 wrz 2005, 08:46 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
Problem tylko jeden. EA, jak narazie, zakazało otwierania rankingowych serwerów na niestandardowych mapkach... :cry:

No i dobrze, bo to by dawalo za duze mozliwosci nabijaczom punktow

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 10:04 

to nie moglibyscie udostepnic kazdej mapy osobno? Skoro tylko 2 wedlug ciebie nadaja sie do gry to po co sciagac wszystkie? A takto kazdy by sobie wybral czy chce miec cos na kompie czy nie.

Swoja droga konwersje map z classica moga dziwnie wygladac z sprzetem jaki mamy w bf2 ;P

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 11:03 

Lailonn napisał(a):
to nie moglibyscie udostepnic kazdej mapy osobno? Skoro tylko 2 wedlug ciebie nadaja sie do gry to po co sciagac wszystkie? A takto kazdy by sobie wybral czy chce miec cos na kompie czy nie.

no bo to się nazywa 'TotalBF2 Map Pack 1", więc miej pretensje to twórców pack'a :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 11:11 

Hmmm , jak dla mnie Wake dużo za mały ( wręcz miniaturowy ) no i za dużo zieleni. Samolot nad lądem leci może 2 sekundy. Pomysł super , ale wykonanie mogło by być lepsze...

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 11:44 

marcinos napisał(a):
Wake dużo za mały ( wręcz miniaturowy )...

Nie wiem czy miałeś styczność z tą mapą robioną pod BF Vietnam, jeśli tak to napisz czy to podobna skala, czy jeszcze mniejszy. Ta Vietnamska sprawiała wrażenie, że ludzi i sprzęt wrzucono na mapę w skali 1:2 :?

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 11:52 

Darkice napisał(a):
marcinos napisał(a):
Wake dużo za mały ( wręcz miniaturowy )...

Nie wiem czy miałeś styczność z tą mapą robioną pod BF Vietnam, jeśli tak to napisz czy to podobna skala, czy jeszcze mniejszy. Ta Vietnamska sprawiała wrażenie, że ludzi i sprzęt wrzucono na mapę w skali 1:2 :?

wietnamowska mapa byla tej samej wielkosci co ta w 42,miales takie zludzenie ze jest mniejsza bo w wietnamie pojazdy i postacie poruszaja sie szybciej

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 12:08 

jabber7 napisał(a):
,miales takie zludzenie ze jest mniejsza bo w wietnamie pojazdy i postacie poruszaja sie szybciej

No nie dokońca, napisałem "wrażenie", bo leniwy jestem i nie chciało mi się klepać w klawiaturę :D . Mapa jest mniejsza, co łatwo sprawidzić. Jeśli nawet przyjmiemy, że względna długość samej wyspy jest taka sama, to szerokość jej to przeważnie jakieś 3/4 orginału. Jak mi nie wierzysz to postaw sobie kilka jeepków w poprzek w tym samym miejscu na obu mapach. Wieksza prędkość poruszania dodatkowo potęguje to wrażenie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 13:08 

Lailonn napisał(a):
Skoro tylko 2 wedlug ciebie nadaja sie do gry to po co sciagac wszystkie? A takto kazdy by sobie wybral czy chce miec cos na kompie czy nie.

A co ci z tego, że wybierzesz sobie jedną, czy dwie mapki i je zostawisz na kompie? Dużo ważniejsze jest to, które mapki będą uruchamiane przez serwer, na którym będziesz grał. Więc żeby cię nie wywalało co chwilę, bezpieczniej jest mieć u siebie cały pack.

Myślcie trochę, ludzie.

PostNapisane: 5 wrz 2005, 14:19 

G-sus napisał(a):
ETCS Uncle Blues napisał(a):

No i dobrze, bo to by dawalo za duze mozliwosci nabijaczom punktow

no wlasnie niedobrze. Nie powinni pozwalac na ranking na dowolnej mapce, ale powinni kilka tych najlepszym mapek odkupic za grosze od tworcow (choc tym tworcom mysle ze by wystarczylo samo to ze bedzie to oficjalna mapka), sprawdzic pod katem bledów, naprawic te ktore znajda i wydac w patchu jako oficjalna... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 16:25 

Shelton ja myslec umiem. Tylko, ze jesli jakas mapa mi sie nie podoba to po prostu wychodze z servera...Dlatego nie potrzebuje sciagac nie chcianych map ;]

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 16:40 

Lailonn - to widocznie ze zrozumieniem tego co czytasz u Ciebie nie tęgo.

Powtórzę to co napisał marteen
Cytuj:
no bo to się nazywa 'TotalBF2 Map Pack 1", więc miej pretensje to twórców pack'a

Twoje posty wyglądają tak jakbyś miał pretensje do autora topicu

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 17:31 

Przy okazji. Poważne pytanie. Jak uruchomić niestandardową mapkę na publicznym serwerze. Wrzucona już została na FTP'a w odpowienie miejsce, ale BF2CC jej nie widzi, a za pomocą konsoli też coś mi nie idzie. B proszę o pomoc. Chciałbym postawić serwer na dziś wieczór.

Jeżeli nie wiesz jak to zrobić to nie pisz... Potrzebuję pomocy, a nie glupich niesprawdzonych rad...

EDIT: Problem rozwiązany. :D

Ostatnio edytowano 5 wrz 2005, 19:42 przez Uncle Blues, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2005, 18:57 

PavloZ czytac na prawde umiem doskonale. Ty jak widac nie bo nie zauwazyles, ze moj post odnosil sie do:

Cytuj:
A co ci z tego, że wybierzesz sobie jedną, czy dwie mapki i je zostawisz na kompie? Dużo ważniejsze jest to, które mapki będą uruchamiane przez serwer, na którym będziesz grał. Więc żeby cię nie wywalało co chwilę, bezpieczniej jest mieć u siebie cały pack.

Myślcie trochę, ludzie.

co wytlumaczylem, ze nie chce map, ktore nie podobaja mi sie.

Do autora topicu mialem tylko prosbe aby skoro na swoj server dodal te mapy udostepnil je oddzielnie-pojedynczo.

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 09:10 

eeh Lailonn spam :wink: wszedł ci już w krew - przeczytaj sobie swojego pierwszego posta, zresztą nie zaraz go zacytuje - ułatwie ci spamowanie :wink:

Cytuj:

Żadnego proszę, jak możecie, żadnego imota - tylko suchy tekst. Na dodatek najpierw piszesz do ściśle nieokreślonego ogółu ( moglibyście ) a później bezpośrednio do autora topica.

Skoro nie chcesz wszytkich mapek, ściągnij sobie cały mappack, rozpakuj i zainstaluj tylko te mapki które ci odpowiadają :) . A jak zechciałbyś ,ułatwić życie innym, to bardzo proszę udostepnij pojedyńcze mapki na swojej stronie lub jakimś ftp'ie :) - oczywiście pod warunkiem, że autor mappacka wyraża na to zgodę. Będziemy Ci za to wdzięczni i z góry dziękujemy za pomoc :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2