Teraz jest 4 mar 2025, 07:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 12:28 

Nie uzywaj slowa "spam" skoro go nie rozumiesz.

Pisalem do "nieokreslonego ogolu" bo autor topicu napisal:

Podsumowanie:
Do maplisty naszego serwera obowiązkowo dochodzą 2 mapki:

Teraz jest jasno i klarownie?

Ftp nie posiadam wiec nie bardzo mam jak cos udostepniac ;] Ale koniec tej dyskusji o niczym bo robi sie OT.

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 12:57 

Lailonn napisał(a):

:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 13:46 

PavloZ napisał(a):
Lailonn napisał(a):

spam ....to klan jest jakiś nie :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 14:22 

nie spamuj cebik :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 17:14 

Wzbudzilem smiech swoja wypowiedzia, ale spodziewalem sie. Jak juz mowilem skoro ktos czegos nie wie to sie do tego nie przyzna. Ale pomoge ci PavloZ:

Cytuj:
Spam to elektroniczne wiadomości masowo rozsyłane do osób, które ich nie oczekują. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie.

Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby informacji komercyjnych o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia jaka jest treść tych wiadomości. By wiadomość określić mianem spamu musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:

1. treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy;
2. odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości;
3. treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

Zaden z punktow nie zachodzi bowiem:
1-tresc moich wiadomosci jest uzalezniona od tego do kogo kieruje swe slowa.
2-zgoda nie jest konieczna bowiem rejestrujac sie na forum dyskusyjnym automatycznie akceptujemy fakt, iz inni czlonkowie beda na nim pisac posty. Jedynie o ataku na Pm mozna by powiedziec "spam"
3-korzysci jak wiadomo zaden z nas pisujac na forum nie uzyskuje.

Zaczerpnieto z wikipedi.

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 17:22 

o ja pier%$@^$ :shock:

a skad zaczerpnieto takiego idiote jak ty?

moderatora prosze o usuniecie stad WSZYSTKICh postow niedotyczacych tematu... albo po prostu o zamkniecie tego tematu wyrzuecniu do do kosza. :wink: Zagladam tu majac nadzieje przeczytac cos wartosciowego a okazuje sie ze tylko czas marnuje... :x

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 17:31 

A kto zgrzeszyl plodzac takiego dresa jak ty? :o

Uczcie sie dzieci znaczenia slow zanim ich zaczniecie uzywac ;D

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 18:01 

nie "takiego dresa" tylko "taki dres". Naucz się poprawnie korzystać z przypadków. A tak na marginesie, nie jestem ciepłym, wygodnym kostiumem treningowym...
źródło: Słownik języka polskiego

no chyba, że posłużyłeś się potocznym znaczeniem tego słowa... a jeśli tak, to pozwól innym też korzystać z potocznych znaczeń niektórych słów (np. takich jak słowo spam)... 8)

EDIT:
Cytuj:
Uczcie sie dzieci

Zdradzisz nam z którego jesteś roku? Nie ma Cię w temacie "Ile macie lat?", a bardzo ciekawy jestem... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 19:24 

spam nie ma znaczenia potocznego. Slowo okreslajace duza ilosc informacji to "flood" ale i to nie tyczy sie mnie bo mam 3 posty dziennie a moge wskazac tu userow z ponad 11 ;]

Nie wiem ile masz lat i mi to wisi. Skoro nie znasz podstawowej terminologii netowej a tych co je wyjasnia wymiewasz-jestes dzieciak. Bo mozna miec 70 lat i zachowywac sie jak gowniarz ;] Co juz ktos inny w jakims topicu slusznie zauwazyl.

ps. dresie uzylem na okreslenie twojego stylu wypowiedzi. Jakze kulturalnego.

pozdro(tez potoczne)

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 19:26 

można mieć też 12 lat a zachowywać się jak 8 latek 8)

Edit:
cały czas wymijasz się od odpowiedzi na zadane ci pytanie... powiedz ile masz lat. wsydzisz sie, że gadasz głupoty jak dziecko? to daj sobie spokój w dyskutowaniem na forach. Nie wstydzisz sie? To zdradź nam tę tajemnicę...

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 20:04 

juz pisalem ile mam lat. A co ksiazke piszesz? :D 20 i co to ci da? Poki co twoje wypowiedzi dodatkowo wulgarne sprawiaja, ze jestes dla mnie dzieciakiem. A czy masz nawet i 40-50 to mi to rybka. Zachowujesz sie jak szczyl i tym bedziesz dla mnie :} Ja dalem wytlumaczenie blednie uzytego slowa i wskazalem alternatywe. Mimo to to ja jestem "ten glupszy" a to swiadczy bynajmniej nie o moim poziomie ;]

edit. znalazlem info, ze masz 19. No to "dziecko" jest jak najbardziej sluszne i trafne :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 20:20 

20? nie pozostaje mi nic innego jak w to uwierzyć i dodać, że bardzo mi przykro, że po drodze zgubiłeś gdzieś przynajmniej 5.
Secundo, nie ważne jest tutaj, to że podałes alternatywe i czy dałeś wytłumaczenie słowa. Ważne jest to, że robiąc to chciałeś przyciąć rozmówcy.

Moje wulgaryzmy. Tak mnie zamurowałeś tym postem z definicją spamu, że jakoś musiałem wyrazić moje bezgraniczne chwilowe otęp ienie. :lol:
Zresztą przeczytaj sobie naszą polemikę raz jeszcze. Niestety nie grzeszysz kulturalną polszczyzną... :o

BTW: Piszę książkę. Znajoma śmie twierdzić, że nieźle się zapowiada. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 20:30 

Chcialem przyciac rozmowcy bowiem zostalem zaatakowany przez 3-4 osoby. A wszystko dlatego, ze poprosilem o JESLI TO MOZLIWE udostepnienie map oddzielnie. Olaboga faktycznie popelnilem karygodny blad i zaslugiwal na krytyke i ataki osobiste.

Jezeli prosta i tresciwa definicja podana jak na tacy cie zamurowuje to sry ale jak sobie radzisz w szkole? :shock:

Chwila to nie jest stan utrzymujacy sie od 15 lat. Radze wiec zweryfikowac samoocene ;]

Nie grzeszylem kulturalna polszczyzna bowiem zostalem zwyzywany(do tego momentu bylem grzeczny) ale i tak slowo "szczyl" nie jest zbyt ostre.

BTW: a ja pisywalem i pisuje rozne story np fantasy. Tworze tez rozne systemy w klimacie fantasy. I ponoc dobrze ;]

Na prawde nie rozumiem po kiego czorta pare trolli forumowych sie przyczepilo mojej skromnej osoby. Nie lamie zasad forum a jesli bym takowe zlamal na pewno bym uzyskal upomnienie od moderatora. Jednak paru w/w ludzikow postawilo sobie za punkt honoru gdzie sie da atakowac mnie a potem zrzucac cala wine za "awanture" na mnie. Cos tu chyba jest nie tak...

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 20:49 

Czytam twoje posty Lailonn -czasami :wink: Czasami bo na ogół są długie i przez to męczące jak dla mnie. Mam jakąś opinję na twoj temat, normalnie jak każdy o każdym ale:
"A kto zgrzeszyl plodzac takiego dresa jak ty?"
myślałem, że na ogół jesteś autorem długich tekstów moralistyczno-marynistycznych ale takiego teksta to sie po tobie nie spodziewałem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2005, 21:01 

Jeżeli
cebulus napisał(a):
PavloZ napisał(a):
Lailonn napisał(a):

spam ....to klan jest jakiś nie :?: :wink:

oraz
ETCS Uncle Blues napisał(a):
nie spamuj cebik :lol:

postrzegasz jako atak na twoja skromną osobę, to chyba jesteś troszkę przewrażliwiony... :roll:

Cytuj:
jak sobie radzisz w szkole?

Nieźle. 8) Na tym poprzestanę. Chyba rozumiesz, że to jest forum nie CV :wink:

Nie znam się RPGach, ani na fantasy. "Opowieści fantastycze" Dostojewskiego (BTW gorąco polecam), które własnie czytam, to chyba nie fantasy... :wink: W każdym razie życzę powodzenia w dalszym tworzeniu.

Może i nie łamiesz obowiązujących tu zasad i nie jesteś upominany przez (leniwych * :twisted: ) moderatorów, ale chyba nie bez powodu zmuszony byłeś ostatnio w wpisać sobie w avatar "persona non grata". :roll:

Cytuj:
Cos tu chyba jest nie tak...

Miło mi, że chociaż w tym aspecie się zgadzamy. :D

* To nie jest kolejny przytyk do twojej osoby, ale do mederatorów. Gdyby nie byli leniwi, temat ten już dawno by leżał w koszu.... :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2