Teraz jest 29 lis 2024, 16:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 13:49 

Jak bawic sie to do kafeji internetowej idz i zbierz ludzi i bedzie zabawa. Co to za zabawa jak gra idzie o 10k? Poza tym nie rozumiem dylematy wpuscic czy nie zagraniczne teamy. W CB sie z nimmi gra, to czemu nie na lanparty, moze skoncza sie te zale, cziterzy lub posty z podtekstami, dziwnie celnie strzelaja. Przyjada i pokaza co potrafia.

Cala ta dyskusja pokazuje, ze sa obawy, ze zaden polski klan nie zlapapie sie na darmowe myszki i troche kasy, lol.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:07 

A w tym wszystkim zastanawia mnie czemu nazywa sie to "Lan PARTY"... :? bo jak dla mnie po tym wszystkim co tu przeczytalem nazwa ta jest chybiona :roll:

Sami gracie o kase, a jak inni chca przyjechac tez po kase to wielkie oburzenie... litosci :roll:

Ostatnio edytowano 7 wrz 2005, 14:10 przez JUHA, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:09 

hmm, tu nie chodzi o "jakies" niemiecki klany... prosze bardzo niech przyjada normalne klany, ale nie klany pr0, ktore dostaja kase za gre... bo co jak co, ale w PL narazie mamy lige amatorska i przyjazd pro klanow tego nie zmieni.. to tak jakby na rozgrywki pilki klubow amatorskich zaprosic pierwszoligowy zespol grajacy w MŚ.

i jesli nazywac to strachem przed dobrymi klanami, spoko, niech tak bedzie - mozesz nazwac mnie nawet lama... ale zdania nie zmienie :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:31 

bcj ale jak EA zobaczy i moze jeszcze "ktos" ze do Polski przyjechaly czolowe druzyny europy to napewno zorganizuja kolejne lany, moze ktos z firm w polsce bedzie chcial "wpomoc" rodzima druzyne, a jak nie to zobaczysz nastepne lan party jak bedzie wychodzil BF3. Czyli jak zawsze co 2 - 3 lata :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:33 

bcj napisał(a):
JUHA napisał(a):
Sergyey napisalem tak specjalnie choc domyslam sie ze nie kazdy jedzie tam po kase, ale... wiekszosc postow tutaj swiadczy jednak o tym ze na pierwszym miejscu jest kasa a na drugim dopiero zabawa Rolling Eyes Wiekszosc osob mowi ze nie ma sensu jechac skoro i tak wiadomo kto wygra final... czyli rozumiem ze jak klan sie nie zalapie do finalu to nie ma zabawy Question i nie ma sensu jechac Question to w takim razie chodzi o zabawe czy o ten glupi final Question Question Question Rolling Eyes z tego co zrozumialem z wiekszosci postow to zabawa jest dopiero wtedy jak druzyna dojdzie do finalu Rolling Eyes

Nie wiem jak Ty, ale jesli ja biore udzial w jakims konkursie, loterii turnieju.. czymkolwiek gdzie mozna cos wygrac... to robie to po to aby wygrac... cos.. cokolwiek ! I wydaje mi sie to naturalne...

Tu nie chodzi o nazywanie kogos lama... wiadomo jaka jest roznica i to chyba ( :?: ) nie trzeba nikomu uswiadamiac... wiadomo ze zawodowy pilkarz gra lepiej niz chlopak z podworka ktory na codzien ma studia/prace i gra tyle co znajdzie czas w weekend...
Ty(L)ko nie dziwcie sie ze szwaby chca do nas przyjechac... Co wy byscie zrobili gdybyscie mieli okazje przejechac sie w weekend powiedzmy do Pragi, zagrac w turnieju, w ktorym gracie z klanami odbiegajacymi od was poziomem, za wygrana dostaniecie jeszcze 10 tys, a cala podroz macie sponsorowana... Nie pojechalibyscie :?: Ja bym pojechal 8) i oni rowniez tu przyjada jak beda mogli zeby cos wygrac... "to sie wydaje naturalne" 8) Swoja droga chcialbym zeby ktorys z naszych klanow zloil niemcom d*** :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:42 
Maskotka BF.pl

michał napisał(a):
bcj ale jak EA zobaczy i moze jeszcze "ktos" ze do Polski przyjechaly czolowe druzyny europy to napewno zorganizuja kolejne lany, moze ktos z firm w polsce bedzie chcial "wpomoc" rodzima druzyne, a jak nie to zobaczysz nastepne lan party jak bedzie wychodzil BF3. Czyli jak zawsze co 2 - 3 lata :lol:

Nie sądziłam że to napiszę w tym temacie - ale zgadzam się z michałem... to by była większa reklama dla EA POLSKA i dla BFa w naszym kraju... pojawiłoby się może więcej sponsorów, impreza miałaby większy oddźwięk nie tylko u nas, ale i za granicą... a to oznacza więcej sponsorów, większą reklamę, więcej nagród (?) i prawdopodobnie więcej tego rodzaju imprez - jeśli frekwencja i zainteresowanie tym wydarzeniem dopisza....A jakby któryś polski klan nawiązał prawdziwą walkę z tymi zagranicznymi klanami, to mógłby też znaleść łatwiej sponsorów... co prawda generalnie polskie klany bawiłyby się troszkę gorzej - nikt nie lubi przegrywać... ale zawsze pozostaje Lan Party w Poznaniu - które nie dość że ma mieć większą pulę nagród, to może być tylko dla polskich klanów :twisted:

Zastanówcie się nad tym.... im większa impreza, bardziej prestiżowa, tym większa reklama dla tej gierki.. i także dla nas, jako ludzi, którzy się tym zajmują... jakby się udało znaleść jeszcze kilku sponsorów, to można by było zawsze zrobić tak, aby w tym turnieju były 2 pierwsze nagrody - nagroda dla najlepszego klanu na Lanie i ngroda dla najlepszego polskiego klanu na Lanie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:48 

michał napisał(a):

Promowanie 2 raz tego samego produktu, kiedy rynek już go dobrze zna, jest dużo mniej efektywne niż za pierwszym razem. Nie napalałbym się więc że EA przeznaczy w przyszłym roku jeszcze jakiś budżet na promocję BF2 w czystej postaci, raczej przy okazji wypuszczenia kolejnych płatnych dodatków można ewentualnie liczyć na coś.
I tego nie zmieni obecność lub nie, zagranicznych klanów.
Niemcy mają swoje budżety mediowe i ich obchodzi zwiększenie sprzedaży w Niemczech a nie w Polsce. Tak samo EA Polska ma budżet mediowy na promocję swoich produktów w Polsce i obecność zagranicznych klanów na LANie może wręcz negatywnie wpłynąć na sprzedaż w Polsce. Wszystko zależy od tego czy LAN będzie udany czy nie. Na razie widzę że obecność zagranicznych klanów odbierana jest w większości negatywnie. Nie mnie jednak oceniać jaki będzie miało to wpływ na sprzedaż produktów EA.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 15:09 

michał napisał(a):

ej, wyraznie napisalem o co mi chodzi... jak przyjedzie przykladowo "Reborn" ktorego zlejemy - to ma sens - pokazemy, ze polascy sa niezli no i ze interesuje sie nami zachodnia scena, ale jak przyjedzie 5 pr0 klanow (niekoniecznie niemieckich) i zgarna wszystkie miejsca.. to wykazemy conajwyzej, ze polskiej scenie duzo jeszcze brakuje do zachodu... Tu chodzi o dobor klanow a nie ich ogolna obecnosc.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 15:48 
Moderator forum

I od razu dodam, żeby nikt się nie czepiał - nie chodzi o klany słabsze, żeby ich zlać bez problemu, ale o klany amatorskie, działające na podobnych zasadach co klany polskie. Wtedy chyba nikt, nawet w przypadku wygrania przez zagraniczniaków turnieju, nie będzie miał pretensji o to że przyjechali i zgarneli nagrody - szanse były równe itd.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 15:56 

Piasecznik napisał(a):
Na razie widzę że obecność zagranicznych klanów odbierana jest w większości negatywnie. Nie mnie jednak oceniać jaki będzie miało to wpływ na sprzedaż produktów EA.

Ech... Rozumiem że nasze klany w związku z taki a nie innymi możliwościami finansowania maja mniej czasu na grę, i co za tym idzie maja mniejsze szanse z najlepszymi w BF2.

Z drugiej strony z przyjemnością zobaczył bym w akcji tych najlepszych, jak grają, jak sobie radzą z naszymi klanami.
Prze zmoment przewinał się przez forum temat sponsoringu, jak to czołowe niemieckie klany są sponsorowane itp... Rozwińcie proszę, bo to bardzo ciekawe? :) Tzn jest jakiś klan (i to jeszcze nie tylko jeden, ale wiele klanów), który jest wstanie wyżyć z tego że gra w BF2 czy tez inne FPS? Tzn ile miesięcznie dostają? Jakie firmy ich sponsorują? Czego oczekuja w zamian za sponsoring? Pamietam jak czytalem troche o nagrodach w różnych turniejach gier komputerowych, ale poza wyjątkami nie były to nigdy kwoty za które mozna było by np. przeżyć przez rok?
Tak off topic - Biorąc pod uwagę że 10.000zł jest jak sądzę do podziału przez ilość graczy w klanie czyli np. 8 to te 1200 zł już raczej nie powala.
Ktoś chcąc budować swoją sprzedaż sponsoruje klan, by dotrzeć.... przede wszystkim do ludzi 18 lat lub młodszych?w koncu na rozgrywkach klanowych tych starszych niż 18-20 lat będzie chyba niewielu?
Nio napiszcie co to za firmy sponsorują klany, i jakie to orientacyjnie kwoty.... Strasznie jestem ciekaw :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 16:06 

dgszary napisał(a):
Ktoś chcąc budować swoją sprzedaż sponsoruje klan, by dotrzeć.... przede wszystkim do ludzi 18 lat lub młodszych?w koncu na rozgrywkach klanowych tych starszych niż 18-20 lat będzie chyba niewielu?

Jako że uczestniczyłem do tej pory w każdym ogólnopolskim LANie to tak o ile mnie pamięć nie myli
LAN 1942 - 80% ludzi miało powyżej 18 lat
LAN Vietnam I - 60% ludzi miało powyżej 18 lat
LAN Vietnam II - 75% ludzi miało powyżej 18 lat
LAN Poznań BF42 - 85% ludzi miało powyżej 18 lat
To takie moje szacunki na oko oczywista.
W każdym razie w żadnym przypadku nie użyłbym słowa "niewielu".
Taka to specyfika battlefielda że przyciąga więcej dorosłych graczy.
Poza tym, niewiele jest kampanii do grup docelowych które nie mają siły nabywczej (a 15-to latki jej raczej nie mają).

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 16:11 

Piasecznik napisał(a):
Jako że uczestniczyłem do tej pory w każdym ogólnopolskim LANie to tak o ile mnie pamięć nie myli
LAN 1942 - 80% ludzi miało powyżej 18 lat
LAN Vietnam I - 60% ludzi miało powyżej 18 lat
LAN Vietnam II - 75% ludzi miało powyżej 18 lat
LAN Poznań BF42 - 85% ludzi miało powyżej 18 lat
To takie moje szacunki na oko oczywista.
W każdym razie w żadnym przypadku nie użyłbym słowa "niewielu".
Taka to specyfika battlefielda że przyciąga więcej dorosłych graczy.

Hmm.. dzieki za wyprowadzenie mnie z błędu.. :) Orientujesz się może jakie firmy najczęściej sponsorują klany? Nio na najbliższym LAN napewno będę, bo wiele rzeczy - nie tylko same rozgrywki BF, zaczynają mnie dość interesować :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 16:14 

W Niemczech klany sponsorowane są przez firmy hostingowe i producentów sprzętu dla graczy.
Polskie LANy były sponsorowane przez EA Polska oraz Intela i Logitecha.
Poznański dodatkowo przez kafeję internetową e24.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 16:18 

JUHA napisał(a):
zagrac w turnieju, w ktorym gracie z klanami

A ja pytam:jak sprobowac pograc na polskich serwach...
Jak to zrobic?
Na wiekszosc serwow klanowych EU moozna wejsc i grac a u nas co?

Jestesmy hermetyczni coś.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 16:19 

Klany/Teamy są sponsorowane przeważnie przez Firmy związane dość mocno (a czasem wyłącznie ) z komputerami, w Polsce możemy liczyć na Mante :}

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2