zbig1972 napisał(a):
A jak bedziesz dowodzić pojazdami (czołgi i inne) gdzie siedzi w nich tylko max 2 osoby i na dodatek drużyna jeździ 3 pojazdami a jedna lata heli i każdy gdzie indziej ? Myślę że proporcje zależą od ludzi jakimi dysponujemy. Miałem np. raz być komendantem a nie było ani jednej drużyny pomimo że 16 żołnierzy walczyło po każdej ze stron. Szkoda że nie ma takiej funkcji żę Komendant mógłby formować drużyny z nie przypisanych żołnierzy.
Jeśli słuchają rozkazów to nie widze problemu. Chodzi mi generalnie o to, że większe sqady łatwiej ogarnąć jako całość drużyny. Jak masz dajmy na to 5-6 małych sqadów z czego połowa zlewa twoje rozkazy to masz niezły bigos a nie drużyne . Sytuacja na mapie zmienia sie nieraz zbyt szybko (np. przejmujący flagę za flaga BH nieprzyjaciela) żeby zdążyć z szybką reakcją. A jak masz 6 osobowy sqad który gra teamwork i jeszcze powiedzmy mają czołg i bronią flagi to taki blackhawk nie jest już taki groźny i bronionej flagi tak łatwo nie przejmie.
A co do tego, że ludzie biegają jako lone wolfy i mają gdzieś sqady to niestety smutne to ale prawdziwe, ale to już zupełnie inna bajka.