Teraz jest 23 lis 2024, 08:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Smużenie....
PostNapisane: 8 wrz 2005, 09:48 

Witam. Ja miałem podobny efekt na Radeonie 9550 z detalami wszystko na low... co się okazało? Miałem radiowe łącze z sieci szkieletowej. Założyłem pilicką - brak strat pakietów i od razu płynne działanie gry. Sprawdź łącze ping plotterem. Ja miałem straty 50% pakietów na jednym z węzłów TP... może to właśnie to, bo nic już innego nie może być. A może nie przestawiłeś szyny procesora z domyślnej na odpowiednią dla procka??? :?

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 09:50 

Wina sieci odpada, było testowane na singleplayer i bez karty sieciowej.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 11:07 

faktycznie bf2 nie chce ruszyc na win me :( czyli tym razem EA nie klamala

zainstalowalem tez dla testu windows 2003 serv. ale tam dzialo sie to samo.. no ale w sumie nic dziwnego bo to w sumie prawie xp

generalnie roznica miedzy me a xp byla taka, ze grafa dostala irq 10 zamiast 19, zainstalowalem prince of persia, ktorego mialem razem z karta graf, przerywac nie przerywalo... ale obraz byl jakis dziwny za mgla taki jak po wybuchu pocisku w bf... w zyciu nie gralem w ta gre wiec moze tak powino wygladac :]

zrobilem tez na czysto zainstalowanym win xp raport z sisoft sandra
http://jabberek.net/SystemReport.txt

ps. co do myszki, to testowalem w sumie 3 rozne, 2 usb i 1 ps2 oraz usb z przejsciowka na ps/2 - klawiatury rowniez dwie rozne. ze sterownikami od logitech i bez

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 11:46 

Wydaje mi się że ostatnią rzeczą której nie wymieniałeś jest chyba procesor.
Być może "coś" mu się "przegrzało" :?: i ma problemy z obsługą jakiejś funkcji. Być może strzał kulą w płot, ale może ... :roll:
Jak nie to ostatnia deska ratunku to chyba fora serwisów sprzętowych.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 12:16 

ojej113 napisał(a):
Wydaje mi się że ostatnią rzeczą której nie wymieniałeś jest chyba procesor.

testowalem Athlon XP 1800+ no ale moze to faktycznie jest za slaby na bfa i efekt ktory widze na 1800+ wystepuje naturalnie a na moim 2600+ dlatego bo cos jego trafilo

ojej113 napisał(a):
Jak nie to ostatnia deska ratunku to chyba fora serwisów sprzętowych.

pisalem, pisalem na forum.tweak.pl - 0 odpowiedzi

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 14:45 

Teraz to podliczając wymieniłeś już chyba wszystko.
1. Uwaga - skoro już wszystko wymieniłeś to znaczy że masz już drugiego PC-ta :lol: ;
2. Uwaga - może to nie smużenie, a okulista się kłania :wink: ;
3 Uwaga - zgodnie z prawami Murphego zapomnieliśmy o czymś oczywistym, a rozwiązanie znajdzie się po zakupie nowego PC-ta.
Sorry za brak inteligentnych rad, ale to już jest akt desperacji :?: :?: :?:

Ostatnio edytowano 8 wrz 2005, 14:54 przez ojej113, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 14:49 

Myślę że powinien to zobaczyć na własne oczy ktoś postronny, znający jednak BF2 i oczywiście architekture PC.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 15:23 

ojej113 napisał(a):
Teraz to podliczając wymieniłeś już chyba wszystko.
1. Uwaga - skoro już wszystko wymieniłeś to znaczy że masz już drugiego PC-ta :lol: ;

nie no tak zle to nie jest :] raptem mam 2 grafiki i dwie plyty glowne, zreszta stara juz spozytkowalem :] a grafe trzeba na allegro opchnac, wiec dwu kompow nie bedzie... :D

ojej113 napisał(a):
2. Uwaga - może to nie smużenie, a okulista się kłania :wink: ;

no sam sie juz wlasnie zaczynam zastanawiac.. no ale w sumie na filmie widac conieco.... i sa ludzie, ktorzy widza ze cos jest nie tak :]

ojej113 napisał(a):
3 Uwaga - zgodnie z prawami Murphego zapomnieliśmy o czymś oczywistym, a rozwiązanie znajdzie się po zakupie nowego PC-ta.
Sorry za brak inteligentnych rad, ale to już jest akt desperacji :?: :?: :?:

dochodze do podobnego wniosku... i chyba jutro kupie jakas plyte pod A64 + procek... i jak to nie pomoze to ide do okulisty... albo sam juz nie wiem co :]

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 19:57 

Brak synchronizacji pionowej karty i monitora. Wlacz w grze synchro.pionowa problem z glowy ale mniej klatek :( Cos takiego w wiekszym lub mniejszym stopniu jest u kazdego.Tylko u ciebie wali to tak po galach ze wzgledu na mala ilosc klatek.Z kompem jest na pewno ok.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 21:08 

Jaki masz chipset? Bo na SiSie to można ale kartofle obierać, ja mam
Athlon 1300
512 ramu
Radeon 9600XT128MB
hdd segate 80 GB

I ja mam na full wszystko (poza oświetleniem, i aa) i na serverach >16 zapierdala aż miło, czasem nawet idzie pograć na 32 :D

JuBy jara na okrągło!

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 21:10 
Moderator forum

JuBy napisał(a):
Jaki masz chipset? Bo na SiSie to można ale kartofle obierać, ja mam
Athlon 1300
512 ramu
Radeon 9600XT128MB
hdd segate 80 GB

I ja mam na full wszystko (poza oświetleniem, i aa) i na serverach >16 zapierdala aż miło, czasem nawet idzie pograć na 32 :D

na SISie ma sie problem z uruchomieniem BF2 ale jest to mozliwe niech zyja nie najnowsze stery !

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 22:56 
Moderator forum

bcj napisał(a):
zainstalowalem prince of persia, ktorego mialem razem z karta graf, przerywac nie przerywalo... ale obraz byl jakis dziwny za mgla taki jak po wybuchu pocisku w bf... w zyciu nie gralem w ta gre wiec moze tak powino wygladac :]

Tak - efekt zwany LightBloom. Lekkie rozmycie obrazu - miękie światło jakby. Więc wszystko ok, ale PoP nie jest tak zasobożerny jak BF2.

amon napisał(a):
Brak synchronizacji pionowej karty i monitora. Wlacz w grze synchro.pionowa problem z glowy ale mniej klatek :( Cos takiego w wiekszym lub mniejszym stopniu jest u kazdego.Tylko u ciebie wali to tak po galach ze wzgledu na mala ilosc klatek.Z kompem jest na pewno ok.

Takie rzeczy sprawdzaliśmy na początku. Również z innymi zaawansowanymi opcjami. Nic to nie dało.

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 20:56 

Hynol napisał(a):
bcj napisał(a):
zainstalowalem prince of persia, ktorego mialem razem z karta graf, przerywac nie przerywalo... ale obraz byl jakis dziwny za mgla taki jak po wybuchu pocisku w bf... w zyciu nie gralem w ta gre wiec moze tak powino wygladac :]

Tak - efekt zwany LightBloom. Lekkie rozmycie obrazu - miękie światło jakby. Więc wszystko ok, ale PoP nie jest tak zasobożerny jak BF2.

amon napisał(a):

Takie rzeczy sprawdzaliśmy na początku. Również z innymi zaawansowanymi opcjami. Nic to nie dało.

Ja mam 7800GTX,amd64 3200+,2gb ram i tez widzdac takie zalamania jak
w 1 filmiku(no moze nie az takie i nie na wszystkim ale sa,zreszta specjalnie sie nie przygladam bo wiem ze to wystepuje) Powiem wiecej mialem kilka kompow i zawsze wystepowal podobny efekt. Brak synchronizacji pionowej karty i monitora widac to nawet w Doom3 a jak sie wlaczy VertcalSync to tego nie ma. Widzialem to
na kilku roznych kompach i grach ze mnie juz takie cos nie dziwi. Mozna zmienic 100 kompow a tego "efektu i tak sie nie pozbedzie. Kiedys mi wszystko w kompie zmienili i nic to nie pomoglo a bylo to dawno temu. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 01:48 

no cos w tym jest.. wczoraj wymienilem plyte proca i grafe na amd64 3000+ i gf 6600GT PCIe i hmm, lamanie sie nadal pojawia... ale nie tnie nic wiecej przynajmniej.. no nic widac za duzo wymagam od komputera :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2