Teraz jest 23 lis 2024, 09:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 18:15 

ja mam winde na 5 gb dysq (widnows xp) + pare programó (opera itp itd) dokupiłem do 1gb ramu i mi bf2 śmiga, pamięć virtualna to badziewie :/ przydaje się przy plikach które tylko lekko wychodzą po za ram (czyt jest używana żadko ).

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 18:23 

Miałem 512 pamieci, ale nawet przy najmniejszych ustawieniach cięło i ladowalo potwornie dlugo mapy.Dokupiłem kolejne 512 i nie ta gra :)
Dysk przestał mielic, mapy sie ladują o 50% szybciej.B2 mam zainstalowanego na innej partycji niz systemowa.Pamięć wirtualną mam ustawioną na 1536mb, zdecydowana poprawa przy 1gb ramu.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 18:34 

G-sus napisał(a):
chcez wiecej fpsow bez wydawania kasy? To tylko skromny OC bo zaawansowany wymaga juz siana na chlodzenie. Ja skrecilem troche mojego gifa i juz sie nie dusi na mapach 64 i smiga na hight detal (AA OFF)

Obrazek

Chyba byłoby lepiej jakbys zamiescił screen'a z zakładki 3D.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 18:53 

a co bys tam chcial zobaczyc? Nie ma tam nic innego dotyczacego krecenia karty

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 21:06 

[quote="AndyN"]Mam łącznie 2 GB RAM'u (1GB kupiony dla BT2) RAID0 (2x80GB stare Barracudy SATA) oddzielna partycja na swapa

Jak powinienem mieć ustawiony swap pod WinXP? Na razie mam ustawione na auto[/quote]

Przyjacielu AndyN. Mam 2 GB RAM i wyłączony swap file. Zamykam BF2 w 2 sekundy. Nic mi nie mieli bo swap przy takiej ilości RAMU do niczego nie jest potrzebny. Windows XP i BF2 razem wzięte pożerają około 1700 MB. Zresztą zobacz jak pięknie system wraca do Windy po wciśnięciu ALT TAB. U mnie to nie trwa nawet sekundy. Nie wiem jaką masz grafę, ale sądzę że ona tu też ma dużo do powiedzenia, bo żeby w locie obrabiać 2GB materiału graficznego to trzeba też mieć odpowiedni graficzny kombajn

gemolek-PL Po co ci 1500 MB swapa jak masz 1 GB RAMU. To oznacza że twój system do poprawnej pracy potrzebuje razem 2,5 GB pamięci tzw. szybkowymiennej ?? Zrób sobie doświadczenie. Uruchom w Windzie Battlefielda 2 połącz sie z netem wczytaj mapę i zacznij grę. Teraz ALT TAB. Jesteś w Windowsie a gra leży na psaku uruchomiona w tle. Teraz uruchom Excela i Worda. Dorzuć jeszcze IE 6.0 i outloka. I co przekroczyłeś chociaż 2 GB ?? Ja bym go ustawił na stałe na max 800 MB, bo na bank komp szybciej przerobi mniejszy swap niz większyno i dzieki temu szybciej się odświeży no i bedzie szybszy komp.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 21:49 

zbig1972 napisał(a):
Przyjacielu AndyN. Mam 2 GB RAM i wyłączony swap file. Zamykam BF2 w 2 sekundy. Nic mi nie mieli bo swap przy takiej ilości RAMU do niczego nie jest potrzebny. Windows XP i BF2 razem wzięte pożerają około 1700 MB. Zresztą zobacz jak pięknie system wraca do Windy po wciśnięciu ALT TAB. U mnie to nie trwa nawet sekundy. Nie wiem jaką masz grafę, ale sądzę że ona tu też ma dużo do powiedzenia, bo żeby w locie obrabiać 2GB materiału graficznego to trzeba też mieć odpowiedni graficzny kombajn(...)

Grafa z podpisu. X800XL (Sapphire x800xl 256MB)

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 22:09 

Kolego "AndyN" moja rada to zrób tak jak powiedział "zbig1972", również mam 2GB RAMu i wyłączyłem swap'a i wszystko mi chodzi idealnie tzn. tak jak to opisał kolega zbig...a żeby nie było to mam grafe 6800GT i gram na max detalach przy 1280x1024 z AAx4 i AFx8 i nie jest to wstanie zapchać 2GB RAMu więc możesz śmiało swapa wyłączyć a poczujesz sporą różnicę 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 21:31 

ej killer lepiej zmień sobie ten opis bo robisz wioche i tyle.Mówisz że ja tobie podłożyłem c4? guzik prawda ! pomyliłeś mnie z kimś i sam jesteś taka lama, bo raz z tobą grałem i cie serwer wywalił za to że zabijałeś swoich :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 22:44 

G-sus napisał(a):
skandal napisał(a):
Chyba byłoby lepiej jakbys zamiescił screen'a z zakładki 3D.
a co bys tam chcial zobaczyc? Nie ma tam nic innego dotyczacego krecenia karty
To obejżyj sobie moje, może zrozumiesz :P

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 08:45 

Piasecznik napisał(a):
Ja mimo że mam 1.5GB RAM po wyłączeniu swapa miałem dziwne zachowanie windowsów. Teraz mam na auto i nie narzekam.

nie wiem jak jest na 1.5 ale po przejsciu z 1gb na 2 nie zmienialem spejalnie ustawien swapa... i niespecjalnie bylo czuc roznice. ale zbig1972 powyzej doradzil wylaczenie swapa calkowicie przy 2 gb i...efekt jest taki ze ZAWSZE jak jest nowa mapa jestem pierwszy w grze. oznacza to oblepiona C4 kluczowa flage na mapie i oczekiwanie na spoznialskich. btw. pozdro dla RedStara... gramy bez VoIP ale rozumiemy sie bez tego, zawsze spawnuje sie na mnie na poczatku i mapa nasza :twisted:

skandal gdzie twoj stary avatar :(

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 09:21 

Ja tez mam 512 ale nieprzeszkadza mi to zabardzo. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 09:38 

jak dla mnie wylaczenie pliku wymiany nic nie dalo tylko minimalnie zmniejszylo wydajnosc mojego kompa. Winda dluzej ise odpalala i programy
w tle typu kaspersky, msg, konnekt jakos dostaly zmuly i odpalaly sie dluzej niz powinny a w BF2 roznicy nie zauwazylem wiec powrocilem do ustawien domyslnych

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 09:40 

zbig72 dosyc wyraznie to wytlumaczyl-wylaczenie swapa ma sens przy 2gb.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 09:49 

sorry moja wina bo nie jasno sie wyrazilem. Mam 2GB ramu 4x512 ddr

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 13:46 

przsoi napisał(a):
skandal gdzie twoj stary avatar :(

Na okres ciszy przedwyborczej na pewno wróci :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2