Teraz jest 4 mar 2025, 07:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 11:33 

dokladnie-artylerii uzywam raczej do obrony nie pilnowanych flag niz uzywania jej do kasowania fragow ktore respawnuja sie wokol 'punktu najwiekszej zadymy'. fragi i tak sie odrodza, a co gorsze moga odrodzic sie na jakims niebronionym odcinku. taka obrona flagi artyleria na wczesnym etapie czesto przechodzi bez echa bo team ma w dupie to ze ma za plecami jakiegos infiltratora.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 12:30 

no a jak, bo po co scigac jednego kolesia na tylach ktory jest tylko 2-oma punkatami jak mozna rzucic sie w srodek gdzie czeka potencjalnych wiecej punktow :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 12:51 

Wczoraj na Karkandzie nasz komendant (G-sus) walil ciagle artyleria na budynek, na ktorym bylo pelno snajperow, ale cos trafic nie umial. Dopiero chyba za 4razem ich skasowal :D

Ale sobie fragow nabil ;)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 12:57 

G-sus napisał(a):
no a jak, bo po co scigac jednego kolesia na tylach ktory jest tylko 2-oma punkatami jak mozna rzucic sie w srodek gdzie czeka potencjalnych wiecej punktow :D

Problem w tym, ze wrog przejmujac flage moze zrobic duzo zlego druzynie. Jak utluczesz 1 wroga ktory przejmuje flage i obronisz ja to moim zdaniem to ma wieksza wartosc niz ubic 4 chodzacych samopas w polu. Wrog zdobywajac flage dostaje dodatkowy sprzet ktorym skuteczniej bedzie walczyl przeciwko Twojemu teamowi co doprowadzic moze do niekorzystnego rezultatu. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 13:32 

Dobrze mówi. Jak ja gram komanderem to z reguły mój team przegrywa :oops: Może to przypadek... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 13:49 

Dzięki za wytłumaczenie zagadki.Ale używanie artyleri do ostrzału w wieksze grupy przeciwnika też ma wiekszy sens,skasowanie z ostrzału ze 5 przeciwników też ich przecież osłabia tracą tickety!Druga sprawa to wskazywanie przeciwnika i wydawanie rozkazów ma sens jak drużyny chcą ich słuchać!!!Co z tego że komander widzi że jest atakowana pusta nasza baza,obok przelatuje helikopter i dajesz rozkaz żeby te baze bronił ,dajesz nawet w to miejsce UV a w odpowiedzi co słyszysz?!ODMAWIAM i leci sobie Bóg wie gdzie!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, 19:45 

artyleria jest świetna do oczyszczania flagi przed wejściem szturmującego teamu - chłopaki czekają na skraju, gdy spadną ostatnie pociski robią wjazd i mają jakieś 10 sekund zanim się zacznie respawn wroga - jak jest ich trzech to zdążą przejąć flagę zanim to nastąpi:)

z kolei ja się ostatnio cieszyłem, jak grałem commanderem na Kubra Dam, pilnowałem sobie czołgiem bazy głównej MEC (a ilu chętnych na nią ubiłem, hehe) a commander przeciwnej drużyny (badajże Afterek77 wtedy dowodził USMC) walił mi ciągle arty na głowę :) w czołgu mi wiele nie zrobiły, a miałem świadomość, że jak ja dostaję, to chłopaki w polu mają lżej :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 10:05 

hehe Robal pamietam ta sytuacje. Na tej mapie zapanowal klimat KamperStrike'a bo co nie zrobilem zooma na mape to 3-4 kolesi z kampami chodzilo. Zbulwersowalem sie tym tak mocno ze skupilem sie na gnebieniu kamperow. Przy okazji dowodca teamu 3 prosil o zlikwidowanie tego budynku
bo nie mogl przejac tej flagi. 1 raz dostalismy po dupie na tej mapie bo dostalismy wjazd na tyly i ja jako komander zostalem brutalnie zamordowany bo mialem menu komendanta i patrzylem w inny punkt :/
2 runde wygralismy bo bedac kommanderem naszpikowalem flage c4 i filowalem z pilotem w rece do tego mialem pomoc dowodcy jakiegos teamu
ktory zemna bronil tylow.

Powoli dochodze do wprawy kommanderem, teraz moim priorytetem nr 1 to zostac miszczem artylerii. Trafic tym w ruchomy cel np poruszajaca sie kolumne czolgow to jest szczyt zrecznosci. Czas reakcji to okolo 14s, tzreba sobie obliczyc jaki odcinek czolg moze pokonac w tym czasie i gdzie trafic zeby dostal centralnego szczala z gory w sam srodek czolgu.
Kilka razy udalo mi sie wybic na wejsciu 4 kolesi bo puscilem arty nba falega do ktorej zmierzali i jak chcieli isc do nastepnej BOOOM!!!

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 12:46 

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
artyleria jest świetna do oczyszczania flagi przed wejściem szturmującego teamu - chłopaki czekają na skraju, gdy spadną ostatnie pociski robią wjazd i mają jakieś 10 sekund zanim się zacznie respawn wroga - jak jest ich trzech to zdążą przejąć flagę zanim to nastąpi:)

Hehe pod warunkiem że nie wejdą centralnie pod własną artylerie bo nie zobaczą takiego dużego czerwonego znaczka :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 14:30 

Takich glupich to jest wiele :) mialem ostatnio przyklad gralem sobie w niemczech i zaswiecila sie altyleria przy fladze i wtedy podbieglo do niej z 4 osoby z mojego teamu niewidaomo po co ;/ i ich sprzatnelo :D komendant byl lekko na - :D Dlatego dobra rada zostawiac komendanta glupim :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 15:17 

Roba_PL napisał(a):
Dlatego dobra rada zostawiac komendanta glupim :wink:

Może nie tyle głupim co przewidującym

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 16:27 

Dzis miedzy 10 a 14 jak gralem na asterze przeciwny team mial tak nieudolnego kommandera ze zamiatal swoich caly czas nawet z pustych flag gdzie tylko 1 jego czlowiek ja przejmowal.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 16:53 

Obrazek

To sie dopiero nazywa zbieg okolicznosci. 3 czolgi kolo siebie i dostepna artyleria. Wykonczylem 2, jeden uciekl :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 17:22 

Gonzales napisał(a):
Roba_PL napisał(a):
Dlatego dobra rada zostawiac komendanta glupim :wink:

Może nie tyle głupim co przewidującym

Gdy ostrzeliwyjemy flage to trudno przewidziec Black Hawka z cala zaloga pilotowanego przez nuba ktory zeby zdobyc flage w dodatku wyladowal przy niej (bo zawisnac nad flaga nie potrafi).. bo to jest doslownie moment.. i niestety sie zdarza.. I w sumie trudno pilota winic bo ten chcial w ogole doleciec i wyladowac i nie w glowie mu bylo patrzenie na minimape przykryta calkowicie duzym czerwonym kolem.. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2005, 19:21 

Mordoklej heheh wiem dokladnie o czym mowisz, ja dzis tak nie chcacy skasowalem krowe pelna i -11 na wejsciu :D

BTW
W opisie "jesli mozesz uniknac klucza francuskiego, mozesz uniknac pilki"
To byl tekst z DODGEBALL?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2