Teraz jest 21 kwi 2025, 03:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 16:51 

stary ale masz problem ja obecnie mam hp 23'' i jest zajebisty te bajeczki o 8ms czas reakcji to zostaf cfaniakom od reklamy mozesz sprawdzic sprzet zanim kupisz wiec co za problem ja nie widze zadnego wczesniej uzywalem lcd dell-a 17'' i tez byl zajebisty teraz kumplowi zalatwilem dell-a 20'' i jest koles wnibowziety a takie pitolenie sobie daruj i nie sluchaj tych wielce wyrafinowanych wypowiedzi ze plazma, plazma stary to zabytek i takie ********* jak ludzie piszą to az smiechu warte wiadomo ze to nigdy nie bedzie crt ale do grania wystarczy a jak ktos chce monitor do dtp i do grania to niech sobie szyka w pulapie cenowym powyzej 20 tyś pln to tyle bo mnie paluchy rozbolą

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 17:02 

Ja tam mam Panasonica i nienarzekam :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 17:18 

LOTREBOR napisał(a):
stary ale masz problem ja obecnie mam hp 23'' i jest zajebisty te bajeczki o 8ms czas reakcji to zostaf cfaniakom od reklamy mozesz sprawdzic sprzet zanim kupisz wiec co za problem ja nie widze zadnego wczesniej uzywalem lcd dell-a 17'' i tez byl zajebisty teraz kumplowi zalatwilem dell-a 20'' i jest koles wnibowziety a takie pitolenie sobie daruj i nie sluchaj tych wielce wyrafinowanych wypowiedzi ze plazma, plazma stary to zabytek i takie ********* jak ludzie piszą to az smiechu warte wiadomo ze to nigdy nie bedzie crt ale do grania wystarczy a jak ktos chce monitor do dtp i do grania to niech sobie szyka w pulapie cenowym powyzej 20 tyś pln to tyle bo mnie paluchy rozbolą

pitolenie? nie zgadzasz sie z argumentami to sprecyzuj a nie wal z takimi haslami. a sprzet o ktorym piszesz ze powoduje wniebowziecie-moze pod wzgledem ceny, bo jezeli sie ktos coskolwiek zna, to wie ze mowisz o sprzecie delikatnie mowiac poleasingowym, uzywanym, i do wlasciwosci nowych modeli rozniacego sie precyzja jak kamienny toporek do siekierecki z zelaza.

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 18:11 
Moderator forum

To tak troche w temacie, nie klocac sie...
Od soboty jestem szczesliwym (mam nadzieje) posiadaczem Samsunga 193P+ (black! muhahah). Tomy odradzal mi monitory z matryca MVA/PVA, a ja zrobilem mu na zlosc :) (pozdro Tomy, pewnie przeczytasz to kiedys). Realne czasy reakcji ma niby 20 ms (8 ms GTG) ale w grze tak naprawde nie widac smuzenia, ani zadnych przeklaman grafiki. Ten Samsung ma matryce PVA z akceleratorem (Overdrive), przez co nie jest juz tak zly do giercowania, a oczywiscie ma lepsze kolory i katy widzenia niz TN+.
Ogolnie polecam 193P+, zajefajny monitor z pivotem, DVI i calkiem porzadna cena!
PS. Kurde, mogliby poprawic w BF2 te opcje 1280x1024!

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 18:43 

Mayek napisał(a):
Od soboty jestem szczesliwym (mam nadzieje) posiadaczem Samsunga 193P+ (black! muhahah). Tomy odradzal mi monitory z matryca MVA/PVA, a ja zrobilem mu na zlosc :) (pozdro Tomy, pewnie przeczytasz to kiedys). Realne czasy reakcji ma niby 20 ms (8 ms GTG) ale w grze tak naprawde nie widac smuzenia, ani zadnych przeklaman grafiki. Ten Samsung ma matryce PVA z akceleratorem (Overdrive), przez co nie jest juz tak zly do giercowania, a oczywiscie ma lepsze kolory i katy widzenia niz TN+.
Ogolnie polecam 193P+, zajefajny monitor z pivotem, DVI i calkiem porzadna cena!

Ile kosztował, leń jestem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 19:03 

przsoi napisał(a):
LOTREBOR napisał(a):

pitolenie? nie zgadzasz sie z argumentami to sprecyzuj a nie wal z takimi haslami. a sprzet o ktorym piszesz ze powoduje wniebowziecie-moze pod wzgledem ceny, bo jezeli sie ktos coskolwiek zna, to wie ze mowisz o sprzecie delikatnie mowiac poleasingowym, uzywanym, i do wlasciwosci nowych modeli rozniacego sie precyzja jak kamienny toporek do siekierecki z zelaza.

oj i tu się nadziałeś :D - ja Ci to mówię :) bo wiem jak jest naprawdę konkretnie z jego monitorkiem :)

to może opiszę swój :)
Dell 2005FPW o przękątnej 20,1"- gram w natywnej 1680x1050 ( http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... ry_id=4009 )- dane monitorka bez probelmu w necie znajdziesz jak będziesz chciał - co do monitorków Widescreen polecam forum: http://www.widescreengamingforum.com/ i może to: http://htpcnews.com/ .
Co do swojego to żadnego smużenia itp itd - lux polecam :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 20:23 

zamiast pierdziec 5 stron jaki kazdy ma monitor albo ktory jest lepszy autor topicku moglby zwyczajnie wejsc na chipa RANKINGI
lub gdziekolwiek indziej gdzie sa testy sprzetu np benchmark, tweak, tomshardwareguide i poswieci odrobine czasu na czytanie.

szkoda ze nie ma topicku JAKIE JEST NAJLEPSZE BIURKO POD MONITOR DO BATTLEFIELDA (zakladam ze puszka stoi obok)

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 21:29 

heeh co do tej puszki to masz racje a co do sprzetu po kims po leasing-u czy jeszcze z innych zrodel to jezeli ktos lubi to prosze bardzo ale jestem prawie pewny ze nikt takiego monitora nie kupil by po firmie czy z demobilu bo praktycznie nie ma tego na rynku na swoj czekalem pre tygodni zanim do mnie dotarl ale nie o to tutaj chyba biega koles potrzebuje rady i ma 100% racji ze oczy są tu najwazniejsze tak wiec wie czego szyka z modeli dostepnych w tej chwili jaki by nie kupil bedzie o niebo lepszy od tego co mial. Ja wypowiedzialem sie na temat tego co osobiscie uzywalem i za co moge poreczyc tak wiec gadki ze kazdy crt jest lepszy do grania to zycze sukcesow kolesiowi ktory po kilku godzinach dziennie spedzonych przed tym jego supeeer CRT w wieku dwudziestu pieciu lat zamiast szkiel bedzie nosil denka od szmpanowek no chyba ze ma w zapasie nastepną parę oczu i zasobny portfel zeby co jakis czas je wymieniac heh :)

To by było na tyle a jak chce cosik sie dowiedziec o tym niby uzywanym sprzecie to prosze linak na strone producenta he he he http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/sm ... 87791.html

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 21:48 

mea culpa.. po prostu jak przeczytalem o lcd firm ktore wymieniles (hp,dell,compaq itp) od razu skojarzylo mi sie to z pewna firma ktora skupuje przechodzony sprzet (lcd rowniez) na zachodzie i sprzedaje za male pieniadze u nas. sry kazdy moze sie pomylic :oops:
EDIT
tak Gonzales, z Gdanska :)

Ostatnio edytowano 13 wrz 2005, 05:53 przez przsoi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2005, 21:53 

przsoi a ta firma to czasem nie z pomorza gdzies z Gdańska bodajrze :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 08:24 

W Sopocie sa 2 takie pseudo churtownie monitorow CRT i LCD. Maja w cholere tanich monitorow. Wiekszosc CRT to DELL na kineskopie sony trinitron ale co z tego jak jest to gowno z 98/97 r lub starszy, sprowadzany z za granicy w kontenerach. To samo tyczy sie LCDkow. Sa to shity z biur, jakichs biednych firm i tez raczej stare modele.

Moich dwoch kolegow kupilo tam 17" CRT DELL i jednemu juz monit padl po 3ech miesiacach. Firma nie byla raczej zaskoczona, po tygodniu dali "nowy" monitor.

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 11:10 

I tu jest wlaśnie problem można sobie kupic jakis używany sprzęt pod warunkiem ze się go wcześniej przetestuje i spełni wasze kryteria. Problem jest taki ze cena jest kusząca i te kryteria są obniżane ze względu na atrakcyjną cenę w porównaniu do nowych modeli. Można czasem trafić rodzynka wśród takiego sprzetu ale ja osobiscie nie polecam takich zakupów wiadomo ze ten sprzet byl mocno eksploatowany i wlasciwie na wiele nam sie nie przyda. Ja osobiście poleciłbym raczej jakies allegro cze e-bay i szukanie okazji w nowym sprzecie ewentualnie uzywanym do trzech czterech mieś. Co do jasności i kontrastu to pewnie zuwazyliscie juz ze te parametry mają głównie wpływ na cene takiego sprzętu tak więc wybór należy do was wszystko zależy tylko od grubości waszego portfela czasem lepiej wydać więcej raz niż kupić coś niby taniej i za chwilke się okazuje że to jakiś szmelc ktoś nam wcisnoł i trzeba kupić jeszcze raz a wtedy wychodzi drozej niz bysmy za pierwszym razem kupili nowy lepszy model.

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 12:12 
Moderator forum

skandal napisał(a):
Ile kosztował, leń jestem ;)

2069 zl
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20125

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 13:58 

Mayek napisał(a):

Rzeczywiscie swietny monitor, choc wyobraz sobie ze widzialem takich co narzekali na smuzenie :) , ale do BFa bardzo dobry, z innymi grami moze byc roznie z tego co wiem. No a poza tym ten wyglad 8)

Ewentualnie polecam NECa 1970NX, inna matryca - IPS, nizsza cena, w BFie bez zastrzezen.

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2005, 16:31 

Najfajniejszy na ktorym gralem to byl MAC 20 cali :D byl lekko wypasiony :) bylo wszystko widac :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2