Teraz jest 23 sie 2025, 22:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 11:30 

Siemka Px2-Vg-

Według mnie masz rację, też się spotkałem z wyzwiskami typu cheater itd. Miało to miejsce w grze THUG2, THPS3 oraz Q3 Arena. Działo się tak bo byłem lepszy, np w thug2 2 zrobiłem combo 745 mln bez cheatów itd ale jestem ***** cheater!!! Poprostu nooby wyzywają lepszych od siebie bo sami nie potrafią i dla nich jest to cheat! Jestem z wami chłopaki, jeśli korzystacie z jednej sieci możliwe że był to błąd pb który zliczył sumy kontrolne obu plików jako jednego, albo cos koło tego.

JESTEM Z WAMI, NIEPRZEJMUJCIE SIĘ KRYTYKĄ GORSZYCH

JuBy jara na okrągło!

PostNapisane: 16 wrz 2005, 11:33 

Px2-Vg- napisał(a):
Wiekszosc z was jest dla mnie szmaciarzami nieumiejacymi docenic prawdziwej gry fair play tylko doszukujacych wszelkich smieci.

Caly ten tekst napisalem bez zadnych przemyslen, jezeli napisalem jakies nieskladne zdania to przepraszam. Pozdrawiam wszystkich oprucz pft.

Miejmy nadzieje, ze tez pod wplywem impulsu i emocji poniewaz nazywanie wszystkich "szmaciarzami" nie wyjdzie na dobrze ani Tobie ani klanowi Px2.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 16 wrz 2005, 11:55 

Y4rsky napisał(a):
Px2-Vg- napisał(a):
Wiekszosc z was jest dla mnie szmaciarzami nieumiejacymi docenic prawdziwej gry fair play tylko doszukujacych wszelkich smieci.

Caly ten tekst napisalem bez zadnych przemyslen, jezeli napisalem jakies nieskladne zdania to przepraszam. Pozdrawiam wszystkich oprucz pft.

Miejmy nadzieje, ze tez pod wplywem impulsu i emocji poniewaz nazywanie wszystkich "szmaciarzami" nie wyjdzie na dobrze ani Tobie ani klanowi Px2.

Pozdrawiam.

Sorki ze tak to zrozumiales ale te slowa tyczyly sie tylko do osob z PFT ktore ta sprawe wykreowaly, pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:28 

IMHO topik do zamkniecia - jak ktos wyzej napisal: log to nie dowod, PB daleko do doskonalosci a zaraz tu sie zacznie 'flame war' i Px2 moze 'wygarnac' za nic.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:47 

Fakt , logi to nie dowod , przydalby sie screenshot z PB. Ale CQF i PFT zawsze chcialy nam dokopac wiec nie ma sie tu co dziwic , ze chca rozdmuchac balonik.

Ale wracajac. Nie wiem dlaczego mamy z chlopakami wiekszy rozmiar pliku d3d9.dll. Takie zrzadzenie losu , ponowna instalacja DirectX nic nie wskorala. Pewnie pomyslicie , ze zmyslam ale wejdzie prosze do katalogu instalacyjnego Directx na plycie i zauwazcie 2 pliki : directx.cab i dxnt.cab.Sa to jak pewnie wiecie archiwa. W pierwszym pliku jest d3d9.dll o rozmiarze : 1,660,928 bajtow a w drugim o rozmiarze : 1,703,936 bajtow. To by bylo na tyle...

A co do mojego nicka... Jest nowy to fakt i moze dobrze... Co prawda nikt mnie tu i tak nie zna , ale pft by sie pare razy zastanowilo zanim by opublikowali jakies logi oczerniajace moja osobe.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:03 

bcj napisał(a):
Jedynie niepodwazalnym dowodem moze byc oryginalny screen z pb, dlatego zachecam wszystkich chetnych do walki z cheatami aby uruchomili ten feature w swoich serwerach.

Pech polega na tym że ScreenShoty w PB działają w 10% przypadków czystych userów, w przypadku czitów nie działają wogóle ponieważ programy blokują i tak ułomną funkcję PB_SS.
Jeśli funkcja ta działałaby w sposób 100% pewny (wobec czystych użytkowników) to sam brak lub czarny screenshoot mógłby być przyczyną podejrzeń. PB_SS od powstania samego PB nie działa poprawnie, nie tylko w serii BF ale we wszystkich obsługiwanych grach.
Jakieś 3 lata temu Evenbalance obiecywał poprawić to (pisząc całą procedurę od nowa) ale jak widać zajęci są bardziej pozyskiwaniem nowych gier zamiast rozwijaniem swojego produktu.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:25 

Px2-Wicherek- napisał(a):
Ale CQF i PFT zawsze chcialy nam dokopac wiec nie ma sie tu co dziwic , ze chca rozdmuchac balonik.

Wcale nie przegadałem logów serwerów w celu poszukiwania Was Px’y. Zaciekawił mnie tylko fakt innego rozmiaru tej biblioteki. Gdybym chciał rozdmuchać sprawę to wkleiłbym pełną listę graczy, którzy grają na zmodyfikowanym (innym) dll'u. Zapewniam, że jest długa.

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:27 

Piasecznik napisał(a):
bcj napisał(a):
Jedynie niepodwazalnym dowodem moze byc oryginalny screen z pb, dlatego zachecam wszystkich chetnych do walki z cheatami aby uruchomili ten feature w swoich serwerach.

Pech polega na tym że ScreenShoty w PB działają w 10% przypadków czystych userów, w przypadku czitów nie działają wogóle ponieważ programy blokują i tak ułomną funkcję PB_SS.
Jeśli funkcja ta działałaby w sposób 100% pewny (wobec czystych użytkowników) to sam brak lub czarny screenshoot mógłby być przyczyną podejrzeń. PB_SS od powstania samego PB nie działa poprawnie, nie tylko w serii BF ale we wszystkich obsługiwanych grach.
Jakieś 3 lata temu Evenbalance obiecywał poprawić to (pisząc całą procedurę od nowa) ale jak widać zajęci są bardziej pozyskiwaniem nowych gier zamiast rozwijaniem swojego produktu.

Zgadzam się w 100%. Włączenie tej funkcji mija się z celem i dodatkowo zwiększa obciążenie łącza, klienta i serwer'a.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:34 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Zaciekawił mnie tylko fakt innego rozmiaru tej biblioteki. Gdybym chciał rozdmuchać sprawę to wkleiłbym pełną listę graczy, którzy grają na zmodyfikowanym (innym) dll'u.

w takim razie po tym co pisze dr4go jakos dziwne wydaje mi sie zeby polskie serwery byly jakims ewenementem... pewnie gdzies indziej to ktos zauwazyl, i moze zostalo to wyjasnione? nie ma jakiegos forum skupiajacego adminow uzywajacych PBustera?

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:37 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Zgadzam się w 100%. Włączenie tej funkcji mija się z celem i dodatkowo zwiększa obciążenie łącza, klienta i serwer'a.

Wobec tego prosze grzecznie przeprosic graczy Px2 i zamknac temat.

Pozdrawiam.

PS. Ja przeprosze chociaz nic nie bluzgalem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:46 

Y4rsky napisał(a):
*CQF*Dr4go napisał(a):

Wobec tego prosze grzecznie przeprosic graczy Px2 i zamknac temat.

Pozdrawiam.

PS. Ja przeprosze chociaz nic nie bluzgalem.

Temat na pewno trzeba wyjaśnić. Jak znam życie wina będzie po stronie M$ lub jakiś sterowników. Zobaczymy jak się ustosunkują panowie z Even Balance. Może z następny update pb sprawę się rozstrzygnie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:58 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Gdybym chciał rozdmuchać sprawę to wkleiłbym pełną listę graczy, którzy grają na zmodyfikowanym (innym) dll'u. Zapewniam, że jest długa.

prosze o jakiekolwiek oficjalne stanowisko evenbalance ze ten komunikat oznacza niedozwolone modyfikacji w grze a nie blad PB - bez tego dyskusja jest jalowa i bezcelowa.

@Piasecznik - nie do konca masz racje - ss z pb to jeden z koronnych dowodow m.in. w AA

@przsoi - jest takie forum

i na koniec: jezeli to czit to czemu nie widze nic o global banie?

zamknijcie plz ten topik...

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 14:18 
Moderator forum

Jeszcze cos: cooler w innym topicu zacytowal wypowiedzi z forum PB
http://www.punksbusted.com/forums/lofiv ... 11805.html

Prawdopodobnie wina moze lezec po stronie TSO, nakladki na DX pozwalajacej widziec w grze nicki osob mowiacych na TS.

pX2 - uzywaliscie TSO?

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 14:26 

Mayek napisał(a):
Jeszcze cos: cooler w innym topicu zacytowal wypowiedzi z forum PB
http://www.punksbusted.com/forums/lofiv ... 11805.html

Prawdopodobnie wina moze lezec po stronie TSO, nakladki na DX pozwalajacej widziec w grze nicki osob mowiacych na TS.

pX2 - uzywaliscie TSO?

Dziwne. Ja używam TSO i nie mam zmienionej biblioteki d3d9.dll. Co do topica z forum pbs to tyczy się innego dll'a.

Może to coś wyjaśni: http://www.punksbusted.com/forums/index.php?showtopic=1752&hl=d3d9.dll

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 15:03 

*CQF*Dr4go napisał(a):

Gratuluje - swietne podejscie. To ze funkcja jest troche ulomna nie znaczy ze czasami nie dziala... to raz.. dwa powtarzam - log nie jest dowodem w zadnym wypadku - dlatego uwazam, ze zamiast publicznie oskarzac kogokolwiek bez mocnych dowodow na dwu forach, wypadalo by zalatwic sprawe polubownie pomiedzy soba.

Co do obciazenia lacza - jest ono znikome - zapraszam na nasze serwery - nie zauwazycie, ze robia sie wam screeny. nawet na malym laczu.

a co do opinii PB - wystarczy chwile poszukac na forum punksbusted.com:

http://www.punksbusted.com/forums/index ... opic=11805

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2