Teraz jest 23 sie 2025, 23:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:38 

[PFT]-TOMEK napisał(a):
Co do usunięcia z 2 klanów to przypomne Wam, że za nieczysta grę polecieliście zarówno z SLS jak i PFT. W tamtym czasie dołączyliście do px2.

O tym wlasnie mowie prawda z SLS polecialem bo bylem podejrzewany,jak wy to mowiliscei, nie padalem, a po obejzeniu sie sciany jak ser. a to jest roznica, nie umiem odpalac, cheatow poza singlem gdzie to sie w sims wpisywalo kod na pieniadze. Dodam ze bylem w 1 skladzie...
Z PFT odszedlem poniewaz przeszlo na JOINT PERATION!, wtedy nie mialem mozliwosci, gralo nam sie do konca dobrze, rowniez bylem w 1 skladzie,a ty piszesz ze mnie wyrzuciliscie, pisz glupoty dalej, mam nazdzieje ze ludzie w to nie wieza[/quote]

[PFT]-TOMEK napisał(a):
Atilla. Smiejesz sie z naszych nowych graczy, a tak naprawdę na Waszej własnej mape którą oni gralli po raz pierwszy i po raz pierwszy w takim zestawieniu udało im sie na tyle skutecznie stawiac opór, że z trudem wygraliście ją zaledwie 100 punktami. Troszke pokory chłopcze i zwykłego szacunku dla nowych graczy, tym bardziej, że po tym jak na masthuur zagrał nasz 1 skład to nie udało sie Wam nawet nosa z bazy wychylić. Również wtedy kiedy nie zostałes jeszcze usunięty w serwera...

Wiele sie nowych rzeczy dowiedzialem heh ,nie smieje sie, to wy sie wywyszaliscie jak to pojechaliscie rezerwa. Na matsur city od poczatku mapy gralismy w 6(koplo nas na poczatku), po paru minutach w 5, mysle ze to dla was spory sukces wygrac 1 mape 1raz , z nami w histori, szkoda ze gra byla 8 na 5...

[PFT]-TOMEK napisał(a):
Mam nadzieje że odpowiednia konfiguracja serwera zaowocuje tym, że w przyszłości każdy cheater szybciej z naszego serwera wyleci niż na nim zabawi. Wówczas watpliwości nie będzie juz żadnych.

Mysle ze gdy bedziecie miec taki server, nie pogracie sobie na nim... bo wy uzywaliscie, o mnie sa podejzenia z powodow glupich.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:50 

Wygląda na to, że są dwie różne wersje tego pliku
5.3.0000001.0904 built by: private/Lab06_dev(DXBLD00)
plik na orginalnej płycie rozmiar: 1 703 936
5.03.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
plik z systemu rozmiar: 1 689 088

I po sprawie.
Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:57 

*CQF*Dr4go napisał(a):
W formacie 320x240 jpg są bezużyteczne. Wyobraźmy sobie wycinek ekranu o rozmiarach 320x240 w formacie jpg z screena o rozmiarze 1280x1024. Życzę powodzenia w znalezieniu czita.

- no a mi niedawno sie udalo znalezc... spokojnie zobaczysz, no fog, wyswietlajace sie wszystkie tagi, no wall, podmiany tekstur czy tesz wspomagacze celownika - o mini map hacku mozna zapomniec przy kazdej rozdzielczosci - nie udowodnisz, ze to nie sa jednostki zaznaczone przez commandera lub innych graczy.

Blood napisał(a):
Możesz podesłać ten config? Męczę się i męczę z tymi screenami - albo mam sporo screenów na których praktycznie nic nie widać (bo są takie małe), albo co 10 dociera, bo ważą ponad 150kB

// Smaller screenshots, should have a higher return rate
pb_sv_SsWidth 320 //[Requested pixel width of remote screenshots]
pb_sv_SsHeight 240 //[Requested pixel height of remote screenshots]
pb_sv_SsXpct 50 //[Percentage across screen for remote screenshots]
pb_sv_SsYpct 50 //[Percentage down screen for remote screenshots]
pb_sv_SsSrate 2 //[Sample Rate for remote screenshots]

Calosc do pobrania tutaj:
http://www.punksbusted.com/forums/index ... opic=10749

Px2-Vg- napisał(a):
I jeszcze jedno drogie pft, gdzie pisze ze usunal nas PB? Ja doczytalem sie tylko utraty polaczenia.

tak wyglada standardowo komunikat pb wlasnie... fakt, ze nie wklejono calosci.. calosc powinna wygladac mniejwiecej tak:

[09.10.2005 23:36:33] MD5Tool ["RendDX9.dll" SZ2115072 AT0 LEN2048 AA3C674932E0F0F15A0BD922752CE43A] from (slot# 5) XXX
[09.10.2005 23:36:36] VIOLATION (MD5TOOL) #9002: XXX (slot #5) MD5Tool Mismatch: RendDX9.dll (len=2048) [XXX(-) XXX]
[09.10.2005 23:36:36] Kick Command Issued (MD5Tool Mismatch: RendDX9.dll (len=2048)) for (slot#5) XXX XXX XXX
[09.10.2005 23:36:37] Lost Connection (slot #5) XXX XXX XXX

btw: aby cala sprawe zakonczyc, proponuje aby panowie wykickowani wyslali do weryfikacji punksbusted.com pliki za ktore zostali wykopani. I bedzie po sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 18:40 

""btw: aby cala sprawe zakonczyc, proponuje aby panowie wykickowani wyslali do weryfikacji punksbusted.com pliki za ktore zostali wykopani. I bedzie po sprawie.""

Nie zamierzam nic wysylac bo nic mnie nie kicknelo.

Co do Pana Tomka z PFT to chetnie skomentuje jego wypowiedz. Jak juz napisalem BHD w Twoim wykonaniu konczy sie z poczatkiem roku 2004.
Nigdy nie bylem w takim klanie jak SLS, a w PFT bylem kiedy mialem 14 lat teraz mam 16 i odszedlem poniewaz gracze z PFT nie byli sympatyczni, z uwczesnymi moimi umiejetnosciami powinienem bez problemu lapac sie do skladu, ale kozaczenie starszych czlonkow PFT brala gore. Nie wymyslaj nic o wyrzucaniu mnie z jakis klanow bo nigdy nikt mnie nie wyrzucil lolu. Kolejne bajki w twoim wykoniu. Od 2,5 lat nie dostalem bana, a te ktore trwaly kilka dni nie byly zwiazane z moja gra.
Tyle z historycznego punktu widzenia choć oczywiście nie to jest tu najważniejsze.
Nie pisz nic o smianiu sie z twojej gromadki bo nikt tego nie robi, chociaz po twoim wychwalaniu ich powinno to nastapic i po tym jak wtopili roznica 100% po 2 mapach po ktorych w/w gracze nie mogli kontynuwac gry.

Na scenie BHD byl niezly cyrk dopuki wasz klan sie nie przeniusl na JO,
zamiast rozstrzygac sprawe pomiedzy naszymi klanami robisz kolejny cyrk! Przez to cale zamieszanie niepotrzebnie musialem pisac swoja autobiografie w roli tlumaczenia calego tego bajzlu. I nic nie pisz o mnie bez poparcia dowodami bo mi sie niechce tlumaczyc.

Cala ta sprawe moge wywtlumaczyc w kilku slowach, rozlaczylo mnie poniewaz moj net zostal odciety, przez kogo nie powinno to nikogo interesowac. A widze juz 4 zakladki. Widac ludzie brakiem skilla i czasu do gry nadrabiaja zakladajac topici. Nie kryje swojego irytowania w tym wypadku poniewaz stracilem kilka godzin na sledzeniu tego topicu.
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 19:12 

Px2-Vg- napisał(a):
(...)

Wybacz drogi kolego brak pełnej znajomości Twej biografii, ale jak już wspomniałem wcześniej, w Waszym przypadku ciężko się z czymkolwiek było połapać. Do dziś pamiętam Wasze maile wysyłane do adminów serwera most.pl pełne tłumaczeń : „to nie ja to mój brat”. Naprawdę ciężko się było połapać, który z Was jest który, tym bardziej że po każdym banie zmienialiście nicki. Natomiast aby być w zgodzie z prawdą musze się z Tobą zgodzić co do daty opuszczenia przez nas sceny BHD bo rzeczywiście było to gdzieś w 2004r. W tym czasie zresztą większość klanów, nie tylko polskich opuściło scene BHD między innymi z powodu zbyt małej ilości zabezpieczeń przed nieuczciwymi graczami (pb nie obsługiwał tej gry) i przeniosło się na scenę JO ( zabezpieczonej pb). To tyle w tym temacie.
Proszę Cię jeszcze chłopcze o więcej szacunku do innych graczy choćby dlatego, że do wielu z nich mógłbyś mówić „tato”.

To tyle w tym temacie. Sprawy na pewno nie rozstrzygniemy tu na forum więc rzeczywiście najlepszym pomysłem jest propozycja bcj-ota aby wykickowani panowie wysłali pliki do pb. To nic nie kosztuje a przynajmniej raz na zawsze rozwiąże sprawę.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 19:13 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Wygląda na to, że są dwie różne wersje tego pliku
5.3.0000001.0904 built by: private/Lab06_dev(DXBLD00)
plik na orginalnej płycie rozmiar: 1 703 936
5.03.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
plik z systemu rozmiar: 1 689 088

I po sprawie.
Pozdr

Noi sie wyjasnilo, nastepnym razem, przemyslcie zanim cos napiszecie.
I nie piszcie jakis bzdetow na stronie Pixcomu2, syfic mozecie gdzie wam na to pozwalaja, a nie od cheaterow wyzywacie, nie podajac nickow...

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 19:27 

Ten błąd pojawiał się dość często u osób które niewłaściwie spatchowały grę do wersji 1.02, lecz jest to także dość popularny cheat, te pliki są odpowiedzialne za pole widzenia, oraz wszelkie tekstury (drzewa, trawa itp) niestety dlatego bez screenów nic nikomu nie da sie udowodnić

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 19:33 

Px2-Vg- napisał(a):
PS. Dlaczego pft nie podtrzymuje watku? Wiara we wlasne przekonanie siadla...?

A może raczej ciężko pracuje??

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 20:04 

[PFT]-TOMEK napisał(a):
aby wykickowani panowie wysłali pliki do pb. To nic nie kosztuje a przynajmniej raz na zawsze rozwiąże sprawę.
Pozdrawiam.

Tyle tu pisze a pan jeszcze swoje, nas nie kopl PB, my po prostu wyszlismy z gry z braku sieci. Rozumiem gdyby mnie wyrzucil PB to bylo by cos nie tak, ale jak ci odetna siec mam od cheaterow wyzywac, i nekac na stronie?

Mi to rybka czy to wysle czy nie bo mnie nie koplo...

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 21:25 

Nikt nie dostal kicka...
A nawet... Mozemy wyslac te pliki , ale jesli okaze sie ze byly czyste , a tak na 100% bedzie to zlozysz przeprosiny na wszystkich forach , na ktorych oskarzyliscie nas o cheatowanie i umiescicie podobny tekst na "stronie powitalnej" waszego serwera , moze byc?

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 21:53 

Px2-Wicherek- napisał(a):
Nikt nie dostal kicka...
A nawet... Mozemy wyslac te pliki , ale jesli okaze sie ze byly czyste , a tak na 100% bedzie to zlozysz przeprosiny na wszystkich forach , na ktorych oskarzyliscie nas o cheatowanie i umiescicie podobny tekst na "stronie powitalnej" waszego serwera , moze byc?

Najlepsza obroną jest atak???
To wam powinno zależeć żeby udowodnić kto się myli ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 22:29 

Pop co masz na mysli "zle zainstalowany patch", bo z tego wynika ze 80% PL graczy ma "zle zainstalowany" patch.... ?

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 22:46 

Javo napisał(a):
Pop co masz na mysli "zle zainstalowany patch", bo z tego wynika ze 80% PL graczy ma "zle zainstalowany" patch.... ?

Raczej zainstalowanego DX'a razem z grą z ORGINALNEJ PŁYTY. Taka jest prawda.

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2005, 01:14 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Javo napisał(a):

Raczej zainstalowanego DX'a razem z grą z ORGINALNEJ PŁYTY. Taka jest prawda.

Pozdr

Chyba jednak nie bardzo...
Instalowałem bf2 zaraz po formacie więc i dx zainstalowałem z płyty. Pomimo tego rozmiar standardowy czyli 1 689 088

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2005, 01:35 

pop napisał(a):
Ten błąd pojawiał się dość często u osób które niewłaściwie spatchowały grę do wersji 1.02, lecz jest to także dość popularny cheat, te pliki są odpowiedzialne za pole widzenia, oraz wszelkie tekstury (drzewa, trawa itp) niestety dlatego bez screenów nic nikomu nie da sie udowodnić

No cóż. Niestety jak w wielu innych przypadkach "na dwoje babka wróżyła". Najgorsze jest to, że cheaty można teraz bardzo szybko i wygodnie rozgrzeszyć róznymi błedami. Czy jest wogóle jakiś 100% sposób na złapanie oszustów, zwłaszcza tych kombinujących z d3d9 ?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2