Teraz jest 27 lis 2024, 19:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 wrz 2005, 22:22 

Jeżeli ktoś się napalił na nowe karty Creative`a to studze zapał.
Praktycznie w grze nie słychac żadnej różnicy pomiedzy X-Fi a Audigy1 z EAX 4.0
Szkoda kasy, teraz żałuje ze kupiłem to "cudo"

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2005, 22:26 

eh moze to juz sprawa glosnikow? ehm nie wiem pisze zebys nie mial dola :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2005, 22:32 

Gram na słuchawkach. Jeszcze dzis rano miałem w kompie Audigy1. Dwięk zupełnie niczym sie nie różnił. EAX tez jakoś dziwnie działa. Jak wchodze do hali to nagle dzwięk się jakoś dziwnie ucina i potem słychac echo. W EAX 5.0 miało byc łagodne przejście z jednego środowiska do drugiego.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2005, 22:56 

[LB]J.A.C.E.K napisał(a):
Gram na słuchawkach. Jeszcze dzis rano miałem w kompie Audigy1. Dwięk zupełnie niczym sie nie różnił. EAX tez jakoś dziwnie działa. Jak wchodze do hali to nagle dzwięk się jakoś dziwnie ucina i potem słychac echo. W EAX 5.0 miało byc łagodne przejście z jednego środowiska do drugiego.

Bardzo współczuje. Może sie zamienimy dam ci moje A2 Plat pro :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 00:39 

Skad te odczucia?

Jakich uzywasz sluchawek?

No i czy przestawiles jakosc dzwieku na X-Fi?

A przedewszystkim jaka wersje X-Fi kupiles?

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 06:30 
Moderator forum

Jeszcze jedno pytanie - czy jest różnica w wydajności (FPS-ach)? Bo X-Fi miał ostro odciążać procka...

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 07:02 

Drogi Jacku.. jesli uzywasz sluchawek za marne 150 - 200 zlotych to na pewno ta karta nie rozwinie skrzydel ....

Niedawno bylem u przyjaciela ktory zmontowal sobie ta najubozsza wersje.. i posiada tak samo jak ja glosniczki z systemem 7.1 firmy Creative.... powiem jedno... ODLOT :)... to baaaaaaardzo powazna karta...
panowie.. apel. jesli chcecie naprawde uslyszec setke innych dzwiekow wystepujacych w BF'ie odradza sluchawki :)... no chyba ze stac was na sluchawki za ponad 1000 zl.. ale to i tak nie to samo co dobre glosniki.. :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 13:03 

zlomik napisał(a):
...apel. jesli chcecie naprawde uslyszec setke innych dzwiekow wystepujacych w BF'ie odradza sluchawki :)... no chyba ze stac was na sluchawki za ponad 1000 zl.. ale to i tak nie to samo co dobre glosniki.. :)

Zaraz tam za ponad 1000 zł... wystarczą Sennheisery HD595 za 700 zł -niska impedencja - dobre nawet do kompa bez wzmacniacza do słuchawek :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 16:32 

Teścik czytałem i pisali, że łetwiej jest rozróżnić źródło dobiegania dźwięku. (chopaki z możami za plecami ;) )
No a słuchawki stereo to kishka :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 19:27 

mam Sennheisery HD595 więc chyba wystarczą :)
a moja wersja X-FI to Pro Elite - ta z panelem, odkupiłem ja od kolesia co ją dostał jako próbka :) na pokazie Creativa w Niemczech. Prawdopodobnie trzeba poczekac na bardziej dopracowanie sterowniki. Podczas gry w BF czasami wyskakuja jakieś dziwne dzwieki. No i mikrofon dziwnie działa, nie mogę go tak ustawic aby nie słyszec sie w słuchawkach. I jeszcze jedno dzwięk ze wzmacniacza w panelu jest fatalny. Taki czysty, ostry i suchy, dopiero jak go przepuszcze przez swój stary wzmacniacz dostaje trochę bardziej analogowego brzmienia.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 19:59 

a moja wersja X-FI to Pro Elite - ta z panelem, odkupiłem ja od kolesia co ją dostał jako próbka :) na pokazie Creativa w Niemczech. Prawdopodobnie trzeba poczekac na bardziej dopracowanie sterowniki. Podczas gry w BF czasami wyskakuja jakieś dziwne dzwieki. No i mikrofon dziwnie działa, nie mogę go tak ustawic aby nie słyszec sie w słuchawkach. I jeszcze jedno dzwięk ze wzmacniacza w panelu jest fatalny. Taki czysty, ostry i suchy, dopiero jak go przepuszcze przez swój stary wzmacniacz dostaje trochę bardziej analogowego brzmienia.

Mialem podobne kwasy na swojej karcie /tez z panelem :lol: / i prawdopodobnie byla to wlasnie wina sterownikow.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 20:03 

Sprzęt masz spox do odsłuchu tym bardziej mnie irytuje twoja wypowiedź że "dźwięk niczym nie różnił się od Audigy 1" - kilka generacji w górę i zero postępu ? coś mi tu "śmierdzi" ... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 22:58 

Trochę pogrzebałem w ustawieniach (strasznie tego dużo), i musze przyznac że teraz dzwiek jest bradziej wyrazisty. Jednak nastawiłem sie na lepsze doznania. EAX, tak jak wcześniej mówiłem, jest dokładnie taki sam jak w poprzednich kartach. Ale wina chyba jest nie w samej karcie tylko w grze. Czasami pogłosy pomieszceń włączają się jak sie stoi na zwenątrz tuż przy ścianie budynku. Fajny bajer to CMSS-3D dzwięk wydaje się bradziej przestrzenny i czasmi w grze słychać takie dzwięki których wczesniej nie słyszałem, niestety głos kolegi z TeamSpeak`a tez jest przetwarzany i brzmi jak ze studni, to przeszkadza podczas grania. I największa bzdura - Sound Blaster X-Fi pracuje w trzech trybach: tryb rozrywkowy (Entertainment Mode), tryb tworzenia muzyki (Audio Creation mode) oraz tryb przeznaczony dla gier (Game Mode) - tylko jak włączysz tryb tryb rozrywkowy i chcesz posłuchać muzyki lub oglądac film - zapomnij o mikrofonie i luźnych romowach z kolegami. Automatycznie zostaje wyłaczony i nie da się go spowrotem włączyć.

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 00:03 

No to mamy ładną antyreklame X-Fi... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 10:25 

Do JACKA parę pytań.
Z tego co się orientuję to obsługa X-Fi w BF2 sprowadza się do odtwarzania większej ilości źródeł dźwięku w grze.
Czy możesz jakoś to potwierdzić?
Może to być dosyć trudne do zauważenia.
O ile przejście z 32 na 64 głosy w BF1942 można było zauważyć (na 32 zdarzały się sytuacje kiedy niektóre dźwięki nie były odtwarzane), tak pewnie w BF2 już tego nie da się łatwo sprawdzić.
Z tymi trybami pracy to niezła skucha.
Rozumiem że nie ma trybu custom, gdzie można sobie poszczególne funkcje włączać i wyłączać do woli?
Czy np. w mikserze windows mikrofon jest wyłączany i nie da się go włączyć?
Jak wybrane jest źródło dźwięku nagrywania?
Z tego co opisałeś, jako źródło jest wybrane "What U hear" - tak nazywała się ta opcja w poprzednich kartach creative.
Aha, sprawdź jeszcze podmiankę wrappera OpenAl.dll na prawdziwy driver OpenAl.dll
Możesz o tym przeczytać tutaj http://forum.eagames.co.uk/viewtopic.php?t=3256

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2