Teraz jest 4 mar 2025, 12:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2005, 01:22 

Dorwałem ostatnio PKM na karkandzie i masthur i w końcu udało mi się nim trochę pograć, znaczy nie zgiąłem od razu. Giwera wymiata. Dobrze szło w zwarciu, na średnie dystanse i na dalekie też, bo dzięki małej szybkostrzelności można łatwo walić pojedynczymi strzałami. Zdjąłem snajpera ze sporej odległości. Wyglądał jak parę pikseli. Fakt faktem, że trzeba strzelać z leżenia, co ktoś gdzieś traktował jako zarzut, ale ja i tak zwykle walę na glebę.
Mam teraz odblokowane DAO i mam wrażenie, że jest mniej celne (o ile można mówić o celności w przypadku SG) niż standardowe strzelby. I ma mniejszy zauważalnie dmg. Od standardowej pompki enga goście padali z reguły po pierwszym strzale. Z DAO z reguły trzeba dwóch. Poza tym zwykle jak przeciwnik jest trochę dalej – za blisko na rakietę, za daleko na DAO i trzeba do niego podbiec to raczej mnie podczas takiego podbiegania, pomimo kangurów i kluczenia zabijają. Czasami pm bywa lepszy. Podsumowując DAO to mam mieszane uczucia. Dla enga shotgun jest w sam raz bo powinien walczyć w pojeździe. Ale w przypadku At to chyba trochę pomyłka.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2005, 14:11 

Ja tam dalej nie potrafie grac pekaemem, tzn costam zabijalem ale supportem z pekaemem gralo mi sie najciezej.

DAO mam zamiar odblokowac jeszcze dzis (nowe konto, stare usunalem na stale po zrobieniu sierzanta :D ) Oczywiscie ze dao ma mniejszy dmg niz pompki enga: dao 12x8 (96) a pompki 25x8 (200) przy 1 wystrzale. Przewaga dao jest szybkostrzelnosc bo zanim eng odda 2 strzal z dao sie juz wystrzeli polowe ammo jak nie wiecej.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2005, 14:38 

dupielos napisał(a):
Oczywiscie ze dao ma mniejszy dmg niz pompki enga: dao 12x8 (96) a pompki 25x8 (200) przy 1 wystrzale. Przewaga dao jest szybkostrzelnosc bo zanim eng odda 2 strzal z dao sie juz wystrzeli polowe ammo jak nie wiecej.

Jedna powazna wada DAO. Jak nam gosc zacznie reload zrobic, to cale ammo musi wbic, zanim znowu mozna bedzie wystrzelic. Strasznie to dlugo trwa, nie mozna przerwac, strzelic i znowu ladowac, co niezle nas udupia. Ale jak juz naladuje... nie ma mocnych na krotkie dystanse - tylko ciagle trzeba pamietac o ilosci pestek.

Na dalsiejsze odleglosci AA spisuje sie wspaniale, snajpow sciaga sie wysmienicie (chlopaki malo ruchliwi sa) - a poprawke zawsze mozna zrobic. Duza zaleta AA jest mozliwosc strzelania bez celowania, oczywiscie przy odrobinie treningu, badz kawalka przezroczystej tasmy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2005, 14:42 

mi zostaly do odblokowania bron medyka i te 2 shotguny. i chyba nastepna (niedaleko - tylko jakies 16000 :) ) bedzie DAO. Dlaczego:
1. Karabin meda-z tym pseudo zoomem ktory bardziej ogranicza widocznosc niz pomaga, slabszym nabojem niz standard-odpada dla mnie..
2. AT jest klasa "typowo" piesza, jak dla mnie takim chodzacym czolgiem o znikomym pancerzu, najszerszym kacie podnoszenia lufy , i hebanowej twarzy :P-tak wiec przyda mu sie dodatkowy atut.
3. A Engineer... hmm jezeli wybieram ta postac to po to zeby jezdzic czolgiem/bh na pace/itp. Wiec bron reczna ma znikome znaczenie-jego atutem jest klucz. No chyba ze ma sie xywe RedStar i traktuje sie standardowa strzelbe jak snajperke z celnoscia 10/10 :shock: :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2005, 15:40 

taaa jak sie ma dobrego aima to pompki sa niesamowicie fragodajne, ja engiem nabilem jakies 2k killsow na poprzednim koncie i bylo calkiem milo ale zauwazylem ze wystarczyl ping 60 i juz zaczelo byc gorzej....

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2005, 20:03 

raspael napisał(a):
Jedna powazna wada DAO. Jak nam gosc zacznie reload zrobic, to cale ammo musi wbic, zanim znowu mozna bedzie wystrzelic. Strasznie to dlugo trwa, nie mozna przerwac, strzelic i znowu ladowac, co niezle nas udupia.

Jak masz gorącą sytuację spróbuj podczas połowy ładowania DAO przełączyć na pistolet i z powrotem na DAO. Powinieneś mieć połowę pestek w magazynku.

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 09:40 

Elo please poradzcie mi... Odblokowac PKM'ke czy bron dla assaulta. Przeraza mnie celnosc pkm(mala) ale wsyzscy mowia ze dmg jest ogromny... Z drugiej strony bron dla assaulta komentowana jest jako celna i zabojcza ale tu minus brak granatnika (moge przebolec). CO ODBLOKOWAC CHLOPAKI :?: :?: :?: (sry za capsa przypadek :lol: )

Ostatnio edytowano 20 wrz 2005, 16:02 przez Ve2yr, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 09:47 

Ja mam PKM`a i polecam Ci go z całego serca. Na początku trudno go wyczuć, ale jak nabierzesz wprawy to masakra!! Nie zliczę ile jeepów rozwaliłem z niego. Na temat G3 nie wypowiadam się, bo za mało miałem do czynienia z tą giwerką. Również za 800 pkt mam awans i zastanawiam się nad tym DAO, ewentualnie może G3, kurde nie wiem :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 09:57 

Na poprzednim koncie miałem G3. To co pisze większość. B.celna i mocna. Ale nauczyłem się grać granatnikiem i chyba wolę podstawowoą giwerkę z granatnikiem niż G3. Więc G3 bedzie chyba jednym z ostatnich w kolejce do unlocka. Napisałem wyżej. PKM grałem dośc krótko ale na razie odbieram go jako G3 z magazynkiem na 100 naboi. Wg mnie prawie dorównuje celnością G3. Tylko trzeba strzelać z leżenia. Zresztą i tak najlepsze jest AK z granatnikiem. Poważnie.

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 10:23 

Tak ja w koncu jak mialem sierzanta to odblokowalem g3. Pogralem i zalowalem bo namapach miejskich granatnik po prostu jest niezastapiony... chyba ze dobry z nas spec i celnie rzucamy c4 w grupy nieprzyjaciela ;p

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 12:46 

a co lepiej wybrac bron komandosa czy szturmowca ?? bo ja sie zastanawiam co odblokowac przy nastepnym stopniu bo jak narazie szaleje medykiem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 14:33 

Roba_PL napisał(a):
a co lepiej wybrac bron komandosa czy szturmowca ?? bo ja sie zastanawiam co odblokowac przy nastepnym stopniu bo jak narazie szaleje medykiem ;)

Zdecydowanie SpecOpsa!! Celna i mocna!!

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 15:33 

Mocna to na pewno nie jest :lol:

G3 czyli bron assaulta zadaje duzo (duuuzo :D ) wieksze obrazenia (g36c - 25, g3 - 40) ale.......

-jest mniej celna
-ma mniej ammo (20)
-jest (imo i tylko imo) mniej szybkostrzelna

Ostatnio znow gralem specem i odnioslem wrazenie ze te 750 rpm z opisu to prawda a nie 600 rpm jak widnieje na pewnej stronce ze statami broni. Gralem m4 na pannisuli po czym zabralem kit z g36c i mialem wrazenie ze ammo w nim ubywa znacznie szybciej niz m4. druga sprawa g36c to najcelniejsza bron w grze (poza snajpami) i na srednie dystanse spokojnie mozna uzywac krotkich serii - czasami wchodzi cala seryjka i koles sie nawet nie zdazy polapac co gdzie i jak...

Jezeli dodac do tego c4 ktore nie tylko na pojazdy czy do minowania flag sie nadaje... ostatnio wlasnie cwicze granie c4 experymentujac na piechocie wroga. Tak na karkandzie zdobylem veterana explosives i to bez wysilku zbytniego :twisted: tyle ze to na starym koncie bylo.

Podsumujmy wiec:
G3 mocne
G36c + c4 jeszcze lepsze

imo oczywiscie

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 15:43 

Hmm ja jako pierwszą broń odblokowałem PKM i nie narzekam, wręcz chwale sobie bardzo. Porażająca siła ognia i ogroooomny magazynek. Czasami udaje mi sie dobić dymiące HELI :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 16:00 

Przekonaliscie mnie do PKM THX! A przy okazji to wspomne ze gram suppourtem dlatego ze ma nieskonczona ilosc granatow ;) wiecie o co chodzi ;) PKM wybierem cie...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2