tam mnie zamkneli topik (i slusznie), ale jako ze czlowiek uczy sie cale zycie, a Dr4go wybitnie zna sie na rzeczy, wiec dokoncze z nim dyskusje tutaj - z pewnoscia nie tylko ja na tym skorzystam.
wracajac do tematu:
*CQF*Dr4go napisał(a):
po 1. minęły czasy Q3A gdzie dominującą rozdzielczością było 640x480. W takiej konfiguracji naprawdę dużo widać. W battlefield 2 prawie wszyscy grają przynajmniej na 1024x768 a to znacznie ogranicza możliwości doszukania się czita. I proszę nie twierdz „chłopie”, że w życiu mało widziałem bo siedzę w tym prawie od początku ukazania się Q3A a zwłaszcza PR1.32.
Na dowód zalecany confg PB dla BF2:
// Larger screenshots, suggested by ultimate-EUS-
pb_sv_SsWidth 800 //[Requested pixel width of remote screenshots]
pb_sv_SsHeight 410 //[Requested pixel height of remote screenshots]
pb_sv_SsXpct 50 //[Percentage across screen for remote screenshots]
pb_sv_SsYpct 50 //[Percentage down screen for remote screenshots]
pb_sv_SsSrate 2 //[Sample Rate for remote screenshots]
W tej konfiguracji screeny ważą od 100-200KB
nie bede sie odnosil do kazdego z punktow bo tez i nie o to chodzi

, ale... mialem niewatpliwa przyjemnosc obejrzec kilka tysiecy skrinow 320x240 (i tak jest ustawione na naszym serwie, czyli nie Larger, tylko Smaller) i doskonale widac wszystkie wallkacki, aimboty, no fog etc. - upieram sie, ze jedyne czego nie 'zobaczysz' to no recoil i hack mini mapy. przy zmniejszeniu skrinow wazy on ~40kb i jest to wartosc do przyjecia (przy duzych jest jak piszesz - jest w granicach 150kb). i nie ma sily, ktora zmusi mnie do zmiany konfiguracji serwera - olanie skrinow i publiczne sie do tego przyznawanie az prosi sie, aby gowniarstwo wlazlo i potrzodzilo na serwie. o meczach nie wspomne... do tego srednio zabezpieczona gra przed piratami i syf gotowy. mi zawsze mowili: lepiej zapobiegac jak leczyc
wiec jak nie uzywajac PB bronic sie przed cziterstwem? bo ze istnieje to nie watpie :/
P.S. to 'chlopie' to takie zartobliwe mialo byc - nie obruszaj sie tak (zdanie zamknalem emota

)
P.P.S. jak ktos nie ma nic mUndrego do napisania, to niech nie pisze - moim marzeniem jest rzeczowa dyskusja choc w jednym topiku
P.P.P.S. motyla noga - nawet nie wiedzialem ze Q3 ma PB
do moderatorow: topik pasowal mi do wszystkich dzialow, wiec zostawilem w "Ogolne"