Roba_PL napisał(a):
Niech wybierze GForca 6600GT bo radeony sie szybko psuja .. wiem to z doswiadczenia mojego zioma ktory kupil radeona i chodzil mu nie caly rok i sie spalil :/ tylko dlaczego ?? niewiadomo. GForce sa wytrzymale bo sam mam GForca 6600GT

cytat: "Niech wybierze GForca 6600GT bo radeony sie szybko psuja"
Nie no stary, ręce opadają.... Dawno nie słyszałem większej bzdury.
cytat: "wiem to z doswiadczenia mojego zioma ktory kupil radeona i chodzil mu nie caly rok i sie spalil"
O jakim ty "doświadczeniu" mówisz ???? Po kontakcie z jedną kartą ? To tak jakbyś napisał, że Nokia robi najgorsze telefony na rynku, bo kumpel miał i mu się zepsuła, a ty masz np. Sagema i tobie działa super, więc oznacza to, że Sagem robi lepsze telefony... Albo pamięci "no name" są lepsze od Kingstonów, bo kumpel miał Kingstona i mu się zepsuły a ty masz "no name" i działają... czy to ma sens ?
Tym co napisałeś przypomniałeś mi jakie bzdury na temat procesorów AMD i ich rzekomej niekompatybilności i niestabilności wypisywali jeszcze jakiś czas temu domorośli "experci".
Ja komputer mam od około 7 lat, w tym czasie kartę graficzną wymieniłem kilkanaście razy. Z mojego nieco bogatszego doświadczenia wynika, że karty tak ATI jak i Nvidi psują się w równym stopniu i z porównywalną częstotliwością. Wplyw na to ma firma która daną kartę sprzedaje (oczywistym jest, że ten sam model sygnowany przez MSI jest lepszy jakościowo niż przez np. PixelView), egzemplarz jaki ci się trafi, czy też po prostu zwykły pech.