Teraz jest 28 lis 2024, 00:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2005, 17:06 

a co to za różnica ? większość plików zapisywanych ze sterowników idzie na c:/NVIDIA i instalowane w osobnych folderach, więc to tak jakbym instalował osobne gry a nie jedna na drugą, dodatkowo w systemie pliki sa nadpisywane i gdy wchodze do własciwości pokazuje mi v. sterowników którą instalowałem... a gdy mi się uda wkońcu rozwiązać ten problem, zrobie sobie porządek w rejestrze i na C...

spróbuje reinstall Battlefield...

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2005, 23:09 

Moim zdaniem kolego grzeje Ci sie karta graficzna, i dlatewgo masz takie jazdy (ja tak miałem)
Rozwiazanie <> najlepszym wyjściem byłoby gdybys otworzył kompa i wpioł karte do wolnego AGP i najlepiej jedno AGP tuż obok grafy zostawił wolne, powinno pomóc, mnie pomogło. Pozdrawiam :]

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 07:03 

"Expertem nie jestem ale Ci chyba Małgosiu jaja urwało" jak rzekł Jasio...
- ale poważnie nie jestem expertem od hardware'u ale mi to bardziej wygląda na problem ze sterownikami niż problem z przegrzewaniem się karty graf. Gdyby karta się grzała prędzej spodziewałbym się np. jakiś artefaktów na ekanie a nie braku mapowania tekstur i to jeszcze tylko na powierzchni ziemii. A po reinstalacji sterowników czesto gęsto pozostają "śmieci" w rejestrze i instalacja nowych lub zamiana "nowych" na "stare" daje efekty inne od zamierzonych.

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 09:52 

No ale przecież ci pisał ze przeinstalowywał kilka razy sterowniki, zapewne świerzo po reinstalce systemu. Ale ok tez nie jestem expertem , wiem jak było u mnie, chciałem pomóc, bo u mnie to było przyczyna ze nie miałem trawki w grze, i czasami tesh lotniskowiec znikał mi spod nóg :) Pozdrawiam , mam nadzieje ze Ci sie uda to naprawić i cos powalczymy na servach :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 10:20 

Na stronie producenta http://tw.giga-byte.com/VGA/Support/Driver/Driver_GV-3D1-XL.htm są zalecane sterowniki w wersji 71.84 osobne dla Windowsa XP i osobne dla WindowsaXP64 bit.
Może to coś pomoże... oby
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2005, 19:14 

heh wkońcu się udało instalacja sterów 77.30 od nVidii i reinstall gry :)

Marton ty grasz/grałeś może w ogame :) ? sojusz szerszen :P ?

w gwoli ścisłości :) po nadpisywaniu sterowników pozostają śmieci :) ale jak się ma programik do czyszczenia niepotrzebnych wpisów w rejestrze to nic się nie dzieje :P

pozatym są mam 2x PCI-E x16 na karte grafiki :P, a karta się nie grzeje (pod winem oscyluje temeratura rdzeni w granicach 54 stopni celcjusza :)
w grach jest to troche więcej :) pozatym mam obudowe z dodatkową dmuchawą która wyrzuca ciepłe powietrze z obudowy :) i kilka wlotów powietrza przy karcie grafiki :) zatem się nie grzeje tak bardzo to wszystko :)

jeszcze raz dziekuje wszystkim, którzy starali się mi pomóc :)

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2005, 21:33 

No to super!!! :D
Pamietam, że np. między detonatorami Nvidii w wersjach 3X.XX i 4X.XX były niezgodności i trzeba było używać programiku detonator destroyer (czy jakoś tak) który usuwał niepotrzebne wpisy w rejestrze, a owe wpisy właśnie destabilizowały pracę karty. Dlatego właśnie raczej bardziej trafna mi się wydawała opcja z krzaczeniem się sterowników.
Cross napisał(a):
Marton ty grasz/grałeś może w ogame ? sojusz szerszen ?

Nie.. A co to jest? i czym to się je?

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2005, 12:49 

taka gra przez przeglądarke www ogame.pl :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2