Teraz jest 4 gru 2024, 21:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 12:29 

Cytuj:
Lailonn napisał:
a jak poznasz, ze ktos ma pirata? ...

jak to jak ? po opasce na oku ! Laughing

Również po złowrogim śmiechu delikwenta na VoIPie (no ewentualnie jak usłyszysz skrzeczenie papugi) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 13:27 
Maskotka BF.pl

RedStar napisał(a):
maTTi napisał(a):
Sorry Doom, ale patrzac na twoje posty na tym forum na mojej prywatnej liscie troli ty rowniez bys sie znalazl.

widze, że mamy podobne zdanie

widzę, że nie tylko ja tak myślę...

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 13:34 
Moderator forum

Nie wiem jaki sens ma ten temat...chetnie bym go zamknąl ale na razie muszę sie powstrzymać. Wydaje mi sie ze to byla proba jakiegos przypodobania sie autora tego tematu do ludzi z forum, bo jak na razie jego posty nie świadczą zbyt dobrze o nim...

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 14:45 

Wojtas napisał(a):
Nie wiem jaki sens ma ten temat...chetnie bym go zamknąl ale na razie muszę sie powstrzymać. Wydaje mi sie ze to byla proba jakiegos przypodobania sie autora tego tematu do ludzi z forum, bo jak na razie jego posty nie świadczą zbyt dobrze o nim...

Racja :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 15:11 

lkasprzak napisał(a):
Jeśli chodzi o piraty to pierwszą rzeczą jest obniżenie cen. Jeśli gry kosztowałyby 50-70 zł to myślę, że jest to na tyle rozsądną ceną, że zdecydowana większość mogłaby sobie pozwolić co jakiś czas na zakup. Przykład: w Polsce przecitny Kowlaski zarabia średnio ok 800 zł a na takiego BF`a musi wydać 140 zł. W Irlandii człowiek zarabia ok 2000E miesięczne a na grę wydaje ok 30-40E.
Oczywiście zanim ceny w Polsce spadną to my chyba tego nie doczekamy. Pozostaje ciłuać grosz do grosza.

P.S. Co do nicków "piratów" - nie ma co ich wymieniać bo zdecydowana większość sceny pewnie korzysta lub korzystała z piratów.
PEACE... :)

To nie gry są drogie tylko polacy mają marne zarobki. Gdyby polak dostawał co tydzień to co dostaje co miesiąc było by dobrze i piratów nie było by nikt by nie kradł bo po co skoro mógł by sobie to kupić?? . Nie wieżycie?? Tak jest w Angli masz wypłate co tydzień 2 tygodnie po 300-500 funtów. (dobra praca) Pozatym możesz spokojnie wracać o 24 do domu samemu i nie musisz się obawaić że jakieś skamieliny cię dorwą. Ehhh znowu OT kurna. Ale tylko druga część :P .

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 15:56 
Moderator forum

lady vicky napisał(a):
RedStar napisał(a):
maTTi napisał(a):
Sorry Doom, ale patrzac na twoje posty na tym forum na mojej prywatnej liscie troli ty rowniez bys sie znalazl.

widze, że mamy podobne zdanie

widzę, że nie tylko ja tak myślę...

to ja jestem czwarty...

EDIT:
Tak jak juz pare osob powiedzialo to nie gry sa drogie a ludzie zarabiaja za malo
przyklad:
Gra SH3(Silent Hunter 3) w Calej europie kosztuje 30 pare euro w polsce 89 zlotych. prosty rachunek 30E=ok 120 zlotych czyli prawie polowe drozej.
EDIT2:
W tej chwili BF 1942 kosztuje 39 zlotych a mimo to duzo osob ma piraty z porstej zasady "bo sa tansze"

Ostatnio edytowano 26 wrz 2005, 16:31 przez Uapa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 16:23 

Póki ludzie nie zmądrzeją piraci będą i nic na to nie poradzimy
Ziemniaczek napisał(a):
lkasprzak napisał(a):
Jeśli chodzi o piraty to pierwszą rzeczą jest obniżenie cen. Jeśli gry kosztowałyby 50-70 zł to myślę, że jest to na tyle rozsądną ceną, że zdecydowana większość mogłaby sobie pozwolić co jakiś czas na zakup. Przykład: w Polsce przecitny Kowlaski zarabia średnio ok 800 zł a na takiego BF`a musi wydać 140 zł. W Irlandii człowiek zarabia ok 2000E miesięczne a na grę wydaje ok 30-40E.
Oczywiście zanim ceny w Polsce spadną to my chyba tego nie doczekamy. Pozostaje ciłuać grosz do grosza.

P.S. Co do nicków "piratów" - nie ma co ich wymieniać bo zdecydowana większość sceny pewnie korzysta lub korzystała z piratów.
PEACE... :)

To nie gry są drogie tylko polacy mają marne zarobki. Gdyby polak dostawał co tydzień to co dostaje co miesiąc było by dobrze i piratów nie było by nikt by nie kradł bo po co skoro mógł by sobie to kupić?? . Nie wieżycie?? Tak jest w Angli masz wypłate co tydzień 2 tygodnie po 300-500 funtów. (dobra praca) Pozatym możesz spokojnie wracać o 24 do domu samemu i nie musisz się obawaić że jakieś skamieliny cię dorwą. Ehhh znowu OT kurna. Ale tylko druga część :P .

Lkasprzak napisał identycznie to samo. Ehh Ziemniak, jak ty coś powiesz :wink: :?

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:02 
Maskotka BF.pl

Uapa napisał(a):
EDIT:
Tak jak juz pare osob powiedzialo to nie gry sa drogie a ludzie zarabiaja za malo
przyklad:
Gra SH3(Silent Hunter 3) w Calej europie kosztuje 30 pare euro w polsce 89 zlotych. prosty rachunek 30E=ok 120 zlotych czyli prawie polowe drozej.
EDIT2:
W tej chwili BF 1942 kosztuje 39 zlotych a mimo to duzo osob ma piraty z porstej zasady "bo sa tansze"

wg mnie to niezaleznie od tego ile by oryginaly kosztowaly i tak znajdą się osoby, które będa wolaly ściągnąć sobie pirata z netu niż kupić w sklepie oryginalną wersję - taka już chyba polska mentalność - kombinujemy non stop jak się tylko da... być może się mylę, ale na chwilę obecną takie jest wlaśnie moje zdanie...

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:06 

lady vicky napisał(a):
Uapa napisał(a):
EDIT:
przyklad:
EDIT2:

wg mnie to niezaleznie od tego ile by oryginaly kosztowaly i tak znajdą się osoby, które będa wolaly ściągnąć sobie pirata z netu niż kupić w sklepie oryginalną wersję - taka już chyba polska mentalność - kombinujemy non stop jak się tylko da... być może się mylę, ale na chwilę obecną takie jest wlaśnie moje zdanie...

true... ale napewno piractwo zmniejszyło by się gdyby stopa życiowa przeciętnego polaka wyrównała by się ze stopa takiego niemca... :roll:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:11 
Moderator forum

Valve ma wprowadzic na rynek dodatek do HL2 bedzie on kosztowal tylko 49 zlotych dlaczego?
Nie bedzie mial instrukcji, opakowan, plytek etc- bedzie sie go sciagalo ze steama po zakupieniu.

Jest to jakies rozwiazanie...ale tak jak napisalem dodatek bedzie trzeba sciagnac....

Niestety nie moge znalezc gazety, w ktorej to przeczytalem.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:15 

wy tu mowicie caly czas o piractwie w polsce.... a wiecie co sie dzieje za granica?Fakt, mniej procent spoleczenstwa to robi, ale jesli brac ilosc osob to bedzie mniej wiecej rowna np. w Niemczech i w Polsce.... :]

Tytuł: Re: Piractwo
PostNapisane: 26 wrz 2005, 17:59 

DooM^141 napisał(a):
(...)jak z tym walczyc , nick takich troli Itp(...)
...a skąd mamy znac nicki takich trolli, oni od razu powinni banna dostac...a pozatym to jest robota dla wydawcy, a nie dla ludziów :wink:...

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 19:00 

morswin napisał(a):
wy tu mowicie caly czas o piractwie w polsce.... a wiecie co sie dzieje za granica?Fakt, mniej procent spoleczenstwa to robi, ale jesli brac ilosc osob to bedzie mniej wiecej rowna np. w Niemczech i w Polsce.... :]

mam rodzine w stanach i bylem raz u nich (w wakacje 2004) eh moj brat cioteczny ma caly stos orginalnych gierek tylko muza sciagnieta i moze jedna dwie gierki sciagniete :? wiec nie mow ze to nie zalezy od tego :L ile sie zarabia ..... a pozatym nie uwierze za nic nigdy ze nie ma ktorys z was na kompie jakiegos pirata :lol: ja sie nawet przyznam ze sam mam pirackie gta sa i far cry na kompie :o i dostane bana?

edit: bf'a mam orginalnego :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 21:10 

pawko napisał(a):
morswin napisał(a):

(...)ja sie nawet przyznam ze sam mam pirackie gta sa i far cry na kompie :o i dostane bana?
...moze prosciej napisac co sie ma orginalnego, a nie nieorginalnego...ja mam orginal MATRIX'a i RPM TUNING i GTA 2(tak, jeszcze to mam :D), a reszta to piraty od a-z...muzyczne płyty,to może z 10 mam orginałów, a reszta (koło 70) to piraty od a-z...i co z tego? :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 21:37 

oz ty tak naprawde chcialem cie namiezyc :p pracuje w policji.... jutro masz wjazd na chate :D zart :P widzicie :D wiec nie ciskajcie walkow :P wszyscy :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2