Teraz jest 29 lis 2024, 01:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 13:34 

marcinos napisał(a):
Chodzi o nieodbieranie sobie punktów nawzajem. Im więcej polskich klanów w czołówce tym lepiej

A to niby czemu, bezpośrednia walka czasem jest najlepsza, żeby sobie cos wyjasnić.
Cytuj:
natomiast gdyby miały grać między sobą , to któryś pójdzie do góry , a któryś spadnie...

Takie życie, równowaga musi być. BTW jaka to różnica czy przegra się z Polakami czy kimś innym ??? Przegrana to przegrana i nie ma co demonizować.

@Px2

Nie musicie nikogo pytać o pozwolenie na grę z Polakami w CB, to wasza sprawa. Na scenie BF nie ma "rady starszych", którzy muszą wam na coś pozwolić. To tak jak w życiu - jest nie pisana zasada " ustąp staruszce miejsce w autobusie", możesz to zrobić, ale nie musisz.

BTW. swojej dawnej nauczycielce chemii na pewno bym nie ustapił :wink: :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 13:53 

nie pisanych zasad w zyciu jest wiele. Sa one z jakiegos powodu i nie kazdemu sie podobaja. Bywa...

nawet zlodzieje maja nie pisane zasady typu "sasiadow sie nie okrada" a nawet najbardziej zatrwadzialy recydywista zrobi wszystko by pedofil nie mial lekkiego zycia itp. Skoro wiec element moze miec to gracze nie?

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 14:13 

Tak samo mogę powiedzieć, że odbieranie punktów przeciwnikom przez "noshow/-1" jest nieuczciwe, jak i ostatnie spory klanów PfT i Px2 stają się... :roll: nie będę tego komentował. Faktem jest, że klany które tak postępują nie przestrzegają zasad FairPlay, ale... po co wywlekasz to na forum? Czy jeśli dopatrzyłbyś się czegoś takiego u jakiegokolwiek innego klanu... też byś o tym napisał na forum.battlefield.pl, czy raczej wysłał info o tym do któregoś z adimnów CB?

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 14:49 

od tego sa admini CB - piszcie do nich, a nie wylewajcie lez na forum. Ile razy sie spotkalem z sytuacja ze to klan, ktory sie nie stawil sam wpisywal sobie 0:1 zamiast kliknac na noshow. Jezeli takiemu klanowi to nie przeszkadza a sprostowanie wymaga klika mejli do admina CB, ktory ma to w dupie wiec nie widze problemu.
Zreszta to nie jedyny "bug" CB i olewatorstwo adminow. Nastepnym jest systuacja kiedy rozegramy kilka meczy pod rzad, wygramy je lecz pierwszy nie zostanie zatwierdzony przez przeciwnikow (zalozmy ze sa wyzej od nas w drabince) w czasie, a w momencie kiedy sami przegraja ze 2, 3 i spadna np. 20 pozycji nizej od nas. Wtedy nasz klan dostanie mniej punktow za wygrana (a czasem nawet minusowe przypadku remisu). Wtedy mozna sie pochlastac :) a admin CB lezy wylozony w foteliku i nawet nie raczy przeczytac twojego mejla.

Wiec panowie: Nie zatwierdzajcie meczow w terminie! Po co? W przypadku przegranej z klanem nizej od was to moze uratowac kilka pkt :) Po uplywie czasu okaze sie ze klan z ktorym przegraliscie awansowal wyzej a wtedy nie stracicie np 40 a 15 ;)
have fun ;d

edit: przejezyczenie ^_-

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 15:12 
Moderator forum

Jeżeli Pft i Px2 chcą ze sobą zagrać spar, to przecież zawsze mogą poprosić kogoś z doświadczeniem z CB o "adminowanie" meczu. Na pewno znajdzie się ktoś kto zgodzi się poprowadzić taką impreze :wink: .

Co do CB, to może faktycznie przy obecnej liczbie polskih klanów warto zrobić polską drabinke 8x8?

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 16:02 

Hynol napisał(a):
Jeżeli Pft i Px2 chcą ze sobą zagrać spar, to przecież zawsze mogą poprosić kogoś z doświadczeniem z CB o "adminowanie" meczu. Na pewno znajdzie się ktoś kto zgodzi się poprowadzić taką impreze :wink: .

Co do CB, to może faktycznie przy obecnej liczbie polskih klanów warto zrobić polską drabinke 8x8?

wydaje mi sie to bardzo dobrym pomyslem, zawsze to wiecej sparow, zabawy itp.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 16:48 

drabinka 8s dla polaków może być fajnie :]

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 16:58 

Vesp3r napisał(a):

Jestem "Za"

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 17:02 

[PfT]-ROMEK napisał(a):
Px2-Cierń- napisał(a):
[PfT]-ROMEK napisał(a):
Px2-TweTy- napisał(a):
zasade ze nie gra sie z polakami znamy ale im ni podarujemy chdzby dla tego ze tak proboja nas oczernic i przeciagnac innych na swoja strone bo przecirz to pFt jest super a reszta be i to pFt zawsze ma racje dziwie si niektorym graczom tego klanu ktorzy naprawde sa w pozadku ze pozwalaja sobie na to by 2 czy 3 ich graczy tak mieszalo ale to juz ich wewnetrzna sparwa

ps. a co do tych zasad z cb jak np jakis slabszy klan niz wilda byl by na 2 miejscu ni wyzwali by go raczj ni sadze ze tak by bylo

Drogi TweTy w z wiekiem , a klan mój ma średnią wieku oscylującą koło 30-stki, człowiek staje się pryncypialny . Jeżeli istnieje zasada , nawet nie pisana, nie grania w CB z Polakami to mój klan z pewnością tej zasady będzie przestrzegać . Nie Ty decydujesz o tym czy będziemy z Wami grać czy nie , możecie co najwyżej nas wyzwać inkasując "za darmo "10pkt. .(albo i wiecej :wink: ). Z pewnością przyjdzie nam się jeszcze zmierzyć z Wami w jakimś turnieju , może nawet na lanie.
P.s. Nie bardzo rozumiem Twoje p.s.? Jeżeli chodzi Ci o to , że nie podnosimy rękawicy klanów silniejszych od nas to proponuje zapoznać się z historią naszych meczów.

W takim razie moze skoro nie checie grac w ClanBase t zagracie znowu towarzyskiego,tym razem od poczatku do końca tutaj nie widze ,zadnych argumentów ,ktore mówiły by o tym ,że nie da się tego zrobić,w szczególnosci ,że wyrazasz chec gry z nami w turniejach badz na lanie ;).
Jezeli jednak okazecie sie tymi ,za których czesc nas z Was uwaza,to z pewnoscia nam odmówicie a wtedy niestety bedziemy klepac wyzwania w CB az do skutku,zarobimy wiecej punktów na Was byc moze,ale poprzez wyzwania ,ktorych nie bedziecie przyjmowac.

Jestem tylko szeregowym członkiem mojego klanu i pisze na forum tylko w swoim własnym imieniu , poza tym i tak nie mieszczę się w pierwszym składzie więc i tak z Wami raczej nie zagram.Znam chłopaków i wiem , że zasady z Cb nie złamią , więc spokojnie możecie sobie punkty na nas nabijać .Co do meczu towarzyskiego nie wiem , musisz zaproponować adminom klanu ,choć sądzę , że z piaskownicy wyjęte podpuszczanie :"jeżeli jednak się okażecie tymi za których część nas z Was uważa , to z pewnością nam odmówicie...":), bardziej zniechęca do pojedynku z Wami niż zmotywuje..Nie mam zielonego pojęcia który z klanów jest lepszy , nawet porównanie miejsca PFT i Px2 w tabeli Cb nie jest miarodajne . i sądzę , że Ty Cierniu też nie masz żadnej pewności co do wyniku takiej rywalizacji. Z drugiej strony lepsze czy gorsze miejsce w jakiejkolwiek rywalizacji może jedynie zmienić moje zdanie co do umiejętności graczy , niestety nic poza tym:(.

P.s .Zarzucasz ,że pierzemy brudy na forum ogólnym . Nie ma problemu mogę dyskutować z Tobą na forum Twojego klanu.Ale daj mi szanse!!! .Po nieszczęsnym meczu usiłowałem tam z Tobą prowadzić polemikę , w moim przekonaniu konstruktowną , nie zaśmieconą obrazami czy rzucaniem błotem.Po 3 czy 4 tekście zadajesz mi pytania i ......banujesz mnie uniemożliwiają odpowiedź.

NIkt nikogo nie banowal na naszym forum a mecz chcemy rgac nie dlatego aby udowodnic ,ktory z klanow jest lepszy ,ale po to aby rozladowac negatywne emocje i zakonczyc ten bezsensowny spór.
Ty Romku wydajesz sie rozsadny,niemniej gdy z Toba prowadziłem ta polemike t€ż po tym jak przeczytałem komentarze Tomka i Chestera,stad moje rozdraznienie,za co przepraszam(po raz kolejny zreszta :D)

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 17:04 

Px2-TweTy- napisał(a):
:) a teraz juz rozumiem a co chodzilo

hihie kod enigmy złamany :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 17:44 

Px2-Cierń- napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Jestem "Za"

To moze czas na petycje CB ? Chyba Hiszpanie sie juz dorobili laddera.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 18:18 

Hohoho. Widzę że się co poniektórzy ostro zagalopowali.

Po 1. Przesadzacie panowie z px2 z tym oczernianiem Was o cheatowanie. Topik w sprawie wielkości bibliotek Waszych dx miał na celu wyjaśnienie całej sprawy gdyż pojawiły się zbieżności z tym co można było zauważyć u Was, a tym co Wilda zauważyła w meczu z klanem Legion. Sprawa się wyjaśniła (bądź nie) i za najlepszym komentarzem do tamtej sprawy jest wypowiedz kolegi bcj, którą pozwolę sobie zacytować:

rozwiewajac kilka watpliwosci:

PB nie kickuje odrazu z prostej przyczyny - podczas calej rozgrywki co jakis czas inicjuje procedure losowo sprawdzajaca jeden wybrany plik (aby nie obciazac za bardzo klienta) - jak widac felerny plik zostal sprawdzony dopiero w 3-ciej rundzie. Nie ma to absolutnie znaczenia jaka byla sytuacja na mapie

Dowody na podstawie samego loga z pb nie sa zadnymi dowodami - zbyt latwo je jest spreparowac (nie oskarzam oczywiscie nikogo o takie dzialanie) a bledy z suma kontrolna pliku moga byc spowodowane przez milion czynnikow niekoniecznie zwiazanych z cheatami - wirus na dysku lub nawet niepoprawne zainstalowanie sie patcha - oczywiscie zdaza sie to raz na kilkaset razy i wypadek, ze caly klan jak Legion lub kilku graczy jak w tym wypadku jest dosc dziwny - jednak udowodnic nie da sie nic na podstawie otrzymanych dowodow.

Jedynie niepodwazalnym dowodem moze byc oryginalny screen z pb, dlatego zachecam wszystkich chetnych do walki z cheatami aby uruchomili ten feature w swoich serwerach.”

Nic dodać nic ująć. W tamtym momencie nasz serwer nie był jeszcze zabezpieczony w sposób opisany w kolejnych postach i w związku z tym sprawa się sama wyjaśniła (czytaj – na dwoje babka wróżyła). Po tym zdarzeniu dzięki uprzejmości bcj uruchomiliśmy na naszym serwerze wszystko co pozwala na wyłapanie oszustów. Tyle w tamtej kwestii, do której widzę, że zwłaszcza kolega cierń wraca z uporem maniaka. Aż chce się zacytować powiedzenie – „uderz w stół, a …”

2 Sprawa „pokory” Kolega Cierń kilkakrotnie mija się z prawdą i nie wiem czy jest to celowe działanie czy też wynik „gapiostwa”. Kilkakrotnie wspomina o moich komentarzach do meczy, które zamieszczam niby na naszym bądź ich forum, a w których wykazuje się brakiem „pokory”. Możesz kolego dać linka do tych wypowiedzi, bądź ewentualnie zacytować takowe ?

3. Co do „mieszania”, oskarżania itp. Wybaczcie nam drodzy koledzy z px2, że za każdym razem gdy informujemy o niejasnych, ciemnych sprawkach które zauważyliśmy na scenie bf2, to zawsze pada na Was. Nie nasza wina bowiem, że to Wy dajecie ku temu powody i to Wy jesteście zawsze zamieszani w te niejasne sprawy. To że chcemy wyjaśnić kilka spraw które naszym zdaniem są po prostu nie fair chyba nie jest grzechem. Poza tym jak widzicie przy okazji omawiania tej sprawy okazało się że nie tylko Wy macie w CB więcej punktów niż na nie zasługujecie. Czytając niektóre Wasze wypowiedzi można dojść do wniosku, że nie ten zły co ukradł, ale ten zły który o tym powiedział, a to jak żywo przypomina sytuację której świadkami byliśmy jeszcze nie tak dawno na naszej scenie politycznej gdzie prym w odwracaniu kota ogonem wiodło SLD.

4. Co do meczu CB do którego tak nawołujecie. Nie rozegramy z Wami meczu w CB. Jednym z powodów jest nieopłacalność rozegrania przez nas takiego meczu. Wyjaśniam dlaczego. Jeżeli spełnicie swoje zobowiązanie i wyślecie prośbę do amina CB o skorygowanie Waszej punktacji do poziomu zgodnego z rzeczywistością to wówczas będziecie znajdować się gdzieś w okolicy 80 miejsca. W związku z tym przy, jak się wydaje, w miarę wyrównanym poziomie naszych klanów, rachunek zysków i strat wynikający z ewentualnej wygranej bądź porażki, jest tu zdecydowanie dla nas niekorzystny. To jeden z powodów. Drugi jest już bardziej przyziemny. Nie będziemy z Wami grać już nigdy (chyba że zmusi nas do tego sytuacja w ligach bądź turniejach) gdyż po prostu nie sprawia nam przyjemności granie z takimi ludzmi jak Wy. Wybacz kolego, ale nie po to zasiadam do komputera, aby czytać w czasie meczu, bądź po nim, zlepek wszelkich możliwych wyzwisk i obelg. Już po naszym ostatnim meczu w JO zakończonym wynikiem remisowym czytając Wasze komentarze jakimi to my głupkami, lolami i cieniakami jesteśmy postanowiliśmy z Wami więcej nie grać. Jak widać czas zaleczył „rany”, zapomnieliśmy o tamtych gorzkich słowach i zagraliśmy z Wami 2 sparingi. Niestety była to wątpliwa przyjemność. Pierwszy jeszcze całkiem normalny, ale w drugim przeszliście już samych siebie. W związku z tym wyznając zasadę „nie ruszaj g…. nie będzie śmierdziało” rozdział pod tytułem „mecze z px2” uważamy za zamknięty. Naprawdę mamy dużo więcej ciekawszych rzeczy do roboty niż gra z bandą gówniarzy (nie wszyscy cierniu, niektórych z Was nie uważam za gówniarzy) połączona z lekturą ich późniejszych wyzwisk czy innych elementów ich radosnej twórczości.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 18:19 

maTTi napisał(a):
Px2-Cierń- napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Jestem "Za"

To moze czas na petycje CB ? Chyba Hiszpanie sie juz dorobili laddera.

Ta , holendrzy czy niemcy mają więcej klanów niż my i jakoś swojego laddera nie mają.... Pomysł niezły , ale czy CB na to pójdzie to inna sprawa...

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 18:21 

Px2-Cierń- napisał(a):
NIkt nikogo nie banowal na naszym forum a mecz chcemy rgac nie dlatego aby udowodnic ,ktory z klanow jest lepszy ,ale po to aby rozladowac negatywne emocje i zakonczyc ten bezsensowny spór.
Ty Romku wydajesz sie rozsadny,niemniej gdy z Toba prowadziłem ta polemike t€ż po tym jak przeczytałem komentarze Tomka i Chestera,stad moje rozdraznienie,za co przepraszam(po raz kolejny zreszta :D)

Piszesz drogi koleżko iż rozdrażnił Cię mój komentarz na Waszej stronie i dlatego w rozmowie z Romkiem zachowałeś się nieodpowiednio. Czy chodzi Ci o ten JEDEN wpis w którym sprostowałem Twoja wypowiedz dotyczącą Twego zaangażowania w tworzenie px2 i liderowania mu od samego początku. Wybacz mi kolego, że pokazałem Ci jak bardzo się mylisz, ale nie mogłem postąpić inaczej wiedząc, że popełniłeś „gapiostwo” bądz zapomniałeś o tym, że px2 powstał na długo przed Twoja rekrutacją do tego klanu. Rzeczywiście przyznaje, że mogło Cię to wyprowadzić z równowagi…

Troszkę rzetelności drogi kolego.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2005, 18:26 
Moderator forum

[PFT]-TOMEK napisał(a):
Nic dodać nic ująć. W tamtym momencie nasz serwer nie był jeszcze zabezpieczony w sposób opisany w kolejnych postach i w związku z tym sprawa się sama wyjaśniła (czytaj – na dwoje babka wróżyła).

Nie. Nie na dwoje babka wróżyła, bo nie macie żadnych dowodów w postaci screena, a md5 tool się zdarza (jak na przykład TSO). Tu faktycznie musze się zgodzić z panami z Px2 że powinniście w taki sposób podchodzić do sprawy, bo etykietka czitera jest przykra. Prosze panów z obu teamów o nie podnoszenie więcej tej sprawy gdyż nic dobrego z tego nie wynika.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2