Teraz jest 4 gru 2024, 21:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2005, 17:16 

Witam

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat powstającego powoli projektu którego celem jest uruchomienie radia internetowego o grach.

Jesteśmy grupą młodych ludzi, którzy przy patronacie pewnego dużego serwisu growego chcą uruchomić radio, którego celem nie było by wcale techno-techno-techno 24h/dobę, ale również muza przeplatana różnymi audycjami tematycznymi typu. relacje z różnych imprez growych, bądz audiorecenzje. Nie ukrywam że głowną naszą grupą docelową byli by gracze - dlatego własnie muzyka była by co powiedzmy dwie godzinki przerywana krótkim spotem z najwazniejszymi informacjami ze świata gier, bądz w przypadku wiekszych imprez growych (np. WGS, PGA, bądz jakieś turnieje multiplayer w BF) dłuższymi relacjami z meczy, bądz imprez.

Projekt wydaje się wypalić - mamy duzy support z serwisów growych, nawet może uda się zorganizować reklamę w prasie, postarali byśmy się również o pomoc od dystrybutorów gier, bądz różnych sklepów internetowych o sponsoring nagród do konkursów (gierki of course :wink:).

Co sami myślicie na ten temat? Jest sens robić radio dla graczy? Pomysł waszym zdaniem spotkał by się z jakims zainteresowaniem?

Zapraszam do dyskuji :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2005, 17:21 

Hmm, no jezeli radio reprezentowalo by wysoki poziom to czemu nie? :D
Zycze powodzenia w realizacji projektu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2005, 19:27 
Moderator forum

Pewnie to niezły pomysł, tylko ciekawe jaką muze byście grali? I czy można by was odbierać przez winampa, lub inną słucharke netową, bo ja na przykład radia standardowego już nie mam od dawna.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2005, 20:21 

Ciekawe, może nareszcie zacząłbym słuchać radia internetowego. Tylko jaka muzyka? :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2005, 21:59 

Cytuj:
Pewnie to niezły pomysł, tylko ciekawe jaką muze byście grali? I czy można by was odbierać przez winampa, lub inną słucharke netową, bo ja na przykład radia standardowego już nie mam od dawna.

Muza? Mhmmm... to już zależy od DJa - aczkolwiek jak znam życie większość będzie grałą klubową i techniawki.
A radio odbierało by zarówno przez winampa jak i specjalny autorski programik - każdy będzie sobie mógł go ściągnąć i włączyć - siedział by sobie spokojnie w ikonkach systemowych na pasku i czekał na "play", bądz wejście na czata - bowiem ten programik również takie rozwiązanie przewiduje (a czat chociażby do rozmów z "kimś" ze świata gier - ale o tym kiedy indziej :) )

Zresztą - jeśli ktoś z was chce spróbować sił jako DJ w radiu to niech się zgłosi. Nie ruszymy wcześniej niż w grudniu, bowiem chcemy stronę, programik oraz sponsorów dopiąć na ostatni guzik - tak żeby w dniu premiery wszystko zaczęło grać. Mile widziany był by również kontakt z kimś z tego forum - chociażby do prowadzenia relacji z róznych meczy klanowych, turniejów i tego typu imprezach :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2005, 22:24 

No to odpada. :P

BTW czemu to jest w tym dziale?

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2005, 22:45 

Cytuj:
No to odpada.

Cóż.... teraz trudno znaleźć kogoś kto gra muzkę inną od techniawek.
Spytam może inaczej - jaka muzykę by Cię ewentualnie interesowała? :)

Cytuj:
BTW czemu to jest w tym dziale?

Napisałem do admina z prośbą o weryfikację, jednak ten się jeszcze nie zalogował :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 00:38 
Moderator forum

Przeniesiono

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 01:06 

KonradM napisał(a):
Cytuj:
No to odpada.

Cóż.... teraz trudno znaleźć kogoś kto gra muzkę inną od techniawek.

Co za problem grać muzyke z laptopa'a + mikser sprzetowy ewentualnie...?? Przecież nie bedzie puszczał godzinnych setów :lol: .... to nie stacja muzyczna tylko o grach i muzyka bedzie pełnić role przerywnika, wrzucasz kawałek na kanał i leci sobie... :)

Fakt prawa autorskie, no jesli bedziecie zarabiać z tego radyjka wiec pewnie prawa autorskie będą kosztować, szczerze nie mam pojęcia jak to wygląda ze strony prawnej...

Co do techno i house, to nudna muzyka klubowa - nie pasuje do profilu przecietnego gracza :)
Myśle że powinniscie puszczać wytonowaną muzyke, czyli cos rozpoznawalngo, najlepiej muzyke z gier, a cała masa jej. Zresztą muzyke można podłaczyc pod temat audycji, ewentualnie przeprowadź jakąs sondę wśród graczy, etc.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 02:18 

Cytuj:
Fakt prawa autorskie, no jesli bedziecie zarabiać z tego radyjka wiec pewnie prawa autorskie będą kosztować, szczerze nie mam pojęcia jak to wygląda ze strony prawnej...

ZAiKS wystarczy opłacić i ma się święty spokój :)

Cytuj:
Co do techno i house, to nudna muzyka klubowa - nie pasuje do profilu przecietnego gracza

Mhmmm.... a jaki Twoim zdaniem jest przeciętny prfil graczA? :wink:

Cytuj:
Myśle że powinniscie puszczać wytonowaną muzyke, czyli cos rozpoznawalngo, najlepiej muzyke z gier, a cała masa jej. Zresztą muzyke można podłaczyc pod temat audycji, ewentualnie przeprowadź jakąs sondę wśród graczy, etc.

Mhmmmm... próby radii z muzyką z gier już były za granicą - niewypał totalny :) Jest kilka fajnych kawałków z gierek, ale nie będzie ich tyle żeby puszczać dość często. Nie ukrywajmy że samo organizowanie audycji growych będzie dośc trudne - chociazby samo znalezienie tematów:P Do takiej audycji trzeba ludzi, organizacji i samego tematu - a te myślę ze szybko się skończą. W sieci był projekt serwisu z audiorecenzjami i audiozapowiedziami - z tym się zresztą połączymy, tak więc będzie mozna raz na jakiś czas puścić jakąś audiorecenzję lub coś innego o grach - jednak nie non-stop bo nie samymi grami człowiek żyje :)

Chodzi nam po prostu o radio które każdy gracz będzie mógł sobie włączyć i posłuchać muzyki, a czasami usłyszeć jakaś zapke nowej gierki, albo wysłuchać relacji z jaiejś imprezy growej, bądz posłuchać wiadomości - czyli podsumowanie dnia, tygodnia czy coś w tym stylu.

Profil muzyczny gracza - to jest własnie największa aktualnie moja bolączka. Nie chcę żebyśmy popadli w rutynę - w sieci jest mnóstwo radii które nadaja "łup,łup,łup,jeb,jeb,jeb" 24h/dobę - mi się wydawało że mix techniawek z hiphopem był by czymś uniwersalnym - jednak widzę że spotkałem się zarówno tutaj jak i u swoich znajomych z branży z "delikatnie mówiąc" dezaprobatą 8) - tak więc tutaj też mamy pole możliwości do wyboru. Jaką wy muzykę preferujecie? Albo jaką chcieli byście słyszeć?

Cóż.... chcemy zrobić coś czego jak dotąd nie było - i przedewszystkim zeby to radio tętniło życiem.

A jakie jest wymarzone radio (dla graczy of course :wink: ) wg. was?

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 07:13 
Moderator forum

Znajdziesz tu za chwile wykaz wszystkich możliwych gatunków muzycznych. Oczwiście każdy z piszących będzie przekonany o swojej reprezentatywności dla grupy grająych :). Obawiam się że ciężko będzie zrobić radio o grach. W każdym razie powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 07:58 

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11804

Z tego wynika, że najlepszy pod względem popularności byłby rock/metal i hip-hop/techno. Choć nie cierpię hip-hopu taki kompromis to według mnie najlepsze rozwiązanie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 14:14 

Świetny pomysł!!! Co do muzy to rock/metal wg. mnie najbardziej pasuje, ewentualnie "czarna muza" :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 16:05 

Ja uwazam ze powinny byc ( Godziny , Dni ) w których puszczało bo sie inna muza. np

Poniedzialek Techno,Trance itp
Wtorek: HIP-HOP i inne badziewia
Środa: Rock

i tak dalej

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 20:11 

Moim zdaniem:
-pomysł co do radia zajefajny
-co do muzy to najlepiej wszystkiego po trochę, skoro to radio o grach muzyka będzie tylko urozmaiceniem ma się rozumeć, więc nie widzę problemu grania 'wszystkiego po trochę'.

Pozdro i powodzenia :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2