Teraz jest 2 lis 2024, 14:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2005, 20:49 

Witam, w tym temacie(znalazłem go na innym forum, tam ciekawe rzeczy w nim pisali :wink: ) proszę żebyście zamieszczali historię powstania waszych ksywek. Mam nadzieję że już tego nie było, szukając nie znalazłem niczego podobnego, wiec jeśli zdublowałem jakiś temat to z góry przepraszam :)
Pozdrawiam, Marneus

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 20:54 

od nazwiska :) tak wołali na dziadka ojca teraz na mnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 20:58 

Moja od imienia :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 21:01 

Mam bialego pudla ^^ - Pudel=Dupel

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 21:08 

Moja ksywka wzięła się od tego że niegdyś dużo grywałem w warhammera 40.000 armią kosmicznych marines w której to moim ulubionym bohaterem był Marneus Calgar. ludzie z którymi grałem z czasem zaczeli tak na mnie mówić, a że od Calgar wolę Marneus, to taką mam ksywke :)
PS: Czasem używam też drugiego nicka, a mianowicie Toudi.
Myślę że większość z was wie kim był Toudi z Gumisiów?
Gdy byłem mały to razem z psem oglądałem tę bajkę i lubiłem tego małego trola więc tak już mi zostało :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 21:10 
Moderator forum

Moja ksywka ma bardzo dluga geneze. Musialbym zaczac od... hmm... od poczatku istnienia naszej planety. Otoz tego owego dnia, gdy to podobno waz zaczal kusic Adama (tak, to Adam byl kuszony, wy sie nie znacie! Ewy w ogole nie bylo...), Adam sie wkurzyl, ze jakis waz kaze mu zjesc jablko, no to wzial kija (dla dresiarzy - protoplasta bejsbola) i ... pogrzebal w piasku, wygrzebujac calkiem niezla dziurke. Zew natury wzywal, wiec Adam niezrazony obserwujacym go wezem, oddal mocz do dziurki... Wtem, z tego otworu w glebie zaczela rosnac roslina! Waz zasyczal, zwinal sie w klebek, i przeklinajac pod nosem... a wlasciwie pod jezykiem, otworzyl sobie portal do innego wszechswiata i zniknal. Adam jął obserwować rosnaca roslinke, ktora zaczela przybierac ksztalty wspolczesnej kobiety. Kiedy roslinka juz dojrzala (w sensie kiedy bulwy zaczely miec rozmiar 90D), Adas zerwal ja sobie i zabral do domu. Nie wiadomo do dzis, co oni tam wyprawiali, ale wiadomo, ze roslinki zaczely rosnac coraz czesciej... Pozniej nawet ewolucja stworzyla mutantow - ludzie nie paczkowali juz z ziemi, tylko ze swoich brzuchow! Ale nic to, my tu o bardzo waznym temacie, o genezie nickow...

A wiec moj nick pochodzi z mojego nazwiska, chcialbym przypisac mu jakas zajedwabiscie fajna historie powstania, ale niestety... Choc na pewno wiekszosc w tym temacie piszacych osob napisze cos naprawde interesujacego :lol:

PS. Pandora, jak to bylo? Jakie majtki nosicie podczas gry w BF? :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 21:16 

Mój nick powstał chwile po zobaczeniu przezemnie filmu którego tytułu nie podam żeby było ciekawiej. Bohaterowie tegoż filmu powtarzali sobie pod nosem swoiste 'whooooooooooosaaaaaaaaa' w celu uspokojenia się, gdy byli bardzo źli, lub zdenerwowani na coś. Ja też się tak bardzo bardzo złoszczę wchodząc na freeplay na polskie servery battlefield 2. Czasami napadają mnie ataki wściekłości i zamiast rzucić słuchawkami, bezprzewodową klawą lub myszką powtarzam sobie cichutko pod nosem 'whooooooosa' i się uspokajam. Nie rzucam 'mięsem', nie denerwuję się tylko mówię 'whoooooosaaaaa'...

pozdrawiam założyciela tematu i wszystkie osoby robiące tutaj ot :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 21:45 
Moderator forum

UzA napisał(a):
Mój nick powstał chwile po zobaczeniu przezemnie filmu którego tytułu nie podam żeby było ciekawiej. Bohaterowie tegoż filmu powtarzali sobie pod nosem swoiste 'whooooooooooosaaaaaaaaa' w celu uspokojenia się, gdy byli bardzo źli, lub zdenerwowani na coś. Ja też się tak bardzo bardzo złoszczę wchodząc na freeplay na polskie servery battlefield 2. Czasami napadają mnie ataki wściekłości i zamiast rzucić słuchawkami, bezprzewodową klawą lub myszką powtarzam sobie cichutko pod nosem 'whooooooosa' i się uspokajam. Nie rzucam 'mięsem', nie denerwuję się tylko mówię 'whoooooosaaaaa'...

pozdrawiam założyciela tematu i wszystkie osoby robiące tutaj ot :lol:

fajny ten film :wink:
moja wziela sie od nazwiska tylko na potrzeby gier została troche zmieniona...

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 22:11 

Jaaaa, nareszcie jakis statsiarski topic ! Juz dawno nic nie bylo i srednia postow mi spadala :?.

Moj wzial sie od... imienia ! (sic!) Tylko na potrzeby gier zostal zmodyfikowany pod wzgledem wielkosci liter.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 22:21 
Moderator forum

A ja nie wiem skad sie moja xywa wziela 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 22:43 

Dawno nic nie pisałem no to pare zdań teraz z siebie wykrztusze... 8)

A więc... dawno temu za górami za lasami i przed mojego kolana kontuzjami jeździłem sobie na desce ( nie, nie była to deska klozetowa, tylko taka na kółkach) i tak pewnego wieczoru siedząc przed kompem z nowym BFikiem w łapkach rozmyślałem jaki sobie walnąć nick żeby było fajnie :lol: :lol: Nagle w poszukiwaniu pomysłu moje oczy skupiły się na mojej pięknej zielonej hardcorowej desce, a że firma zwała się Chocolate no to pierwsze co do głowy mi k**** wpadło na myśl to Choq ( tak dla pewności czytamy: CZOKU ) . KONIEC

Wiem że jestem pojebany, no ale co ja poradze ? :)

PostNapisane: 2 paź 2005, 22:48 

Marneus[PL] napisał(a):
(...) Mam nadzieję że już tego nie było, szukając nie znalazłem niczego podobnego, wiec jeśli zdublowałem jakiś temat to z góry przepraszam :)(...)

Taki temat był na forum przed wykasowaniem danych poprzedniego, czyli przed grudniem 2002r. (jakby nie patrzeć to było dość dawno :wink:).

Odnośnie mojego nicku:
http://pl.wikipedia.org/ napisał(a):
Pretor (łac. praetor – l.mn. praetores) – wyższy urzędnik w antycznym Rzymie mający tzw. władzę mniejszą (imperium minus). W czasie nieobecności konsulów, pretor (później dwóch) przejmował najwyższą władzę w mieście, mogąc nawet zwoływać posiedzenia senatu. Zasadniczym jednak zadaniem pretorów było sądownictwo.(...)

Jestem prawnikiem (jak również miłośnikiem starożytnego Rzymu), chciałem mieć jakiś pseudonim z tym związany. Kolega z roku używał już nicku Praetor, dlatego postanowiłem go zmodyfikować na Praetorius. W skrócie i tak wszyscy mówią „Pretor” lub „Praeto”.

Natomiast kumple z pracy, gdy chodziliśmy do kafejki pograć w BF1942 (tak z zawiści, za to, że często ich zabijałem) przezywali mnie Prosectorius (co poniekąd łączy się z moją pracą) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 22:53 

Mój nick z gry (Włóczykij) wziął się z wojska. Po miesiącu unitarki trafiliśmy na kompanie i moje dziadki wezwały nas młodych - sztuk 2 - na rozmowę. W MONIE każdy ma ksywkę więc zapytali i mnie jaką mam ksywę z cywila, a że wtedy nie miałem to sami mi wymyślili. Najpierw chcieli mi nadać ksywę Muminek (ROTFL), ale o naradach zdecydowali się na Włóczykija.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 23:26 

i co ja mam wam napisać ?? 8)

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2005, 03:29 

maTTi napisał(a):
Jaaaa, nareszcie jakis statsiarski topic ! Juz dawno nic nie bylo i srednia postow mi spadala :?.

Moj wzial sie od... imienia ! (sic!) Tylko na potrzeby gier zostal zmodyfikowany pod wzgledem wielkosci liter.

od imienia ??? to znaczy ze masz na imie Krzysztof ?? :D:D:D:D

A tak powaznie to moj to tak mi zostal bo mialem kiedys PC-ka - gruchotka :).. i wygladal jak zlom :).. wiec od czasow pracy w tenbit.pl tak mi juz zostalo :)... nawet w szkole sredniej juz mi mowili zlomik zarowno nauczyciele jak i dyrektorka :).. to nawet matka juz potem tak mi wolala :0.. wiec tak juz zostalo.. o imieniu prawie zapomnialem :>.. gdyby nie urzedy i listonosz gdzie musze skladac podpisy.. to bym naprawde zapomnial jak mi na imie :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2