Teraz jest 23 lis 2024, 16:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 paź 2005, 21:28 

Witam!

Mam problem z instalacją patcha 1.03. Zacznę może od przedstawienia wielkości moich partycji, żeby nie było niedopowiedzeń ;).
Otóż, dysk C ma 4,87GB, wolne 1,05GB, dysk D ma 123GB, a wolne 72,2GB.

Windowsy mam oczywiście na C, a wszystko inne na D. Chcąc zainstalować patcha do BF'a przerzuciłem instalkę na D. Gdy ją otworzyłem i wybrałem język, wyskoczył mi komunikat, że mam za mało miejsca na dysku twardym (potrzebne 1,6GB) :shock:. Co instalkę obchodzi dysk twardy, skoro patcha chce instalować na D? Dodam, że z wcześniejszymi łatkami nie miałem żadnych problemów.

Ma ktoś jakiś pomysł jak to ominąć? Z góry dziękuję :).

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 21:35 
Moderator forum

Bo nie ma znaczenia gdzie go instalujesz. W zmiennych środowiskowych windowsa jest określony katalog tymczasowy temp, który znajduje się domyślnie na dysku gdzie jest winda. Aby to zmienić Panel Sterowania -> System -> Zaawansowane ->Zmienne środowiskowe -> Temp i Tmp - podać ścieżke do katalogu jakiegoś na D:.

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 21:59 

coś nie tak zmieniłem oba adresy na ścieżki na partycji D:\, wina nadla twierdzi że mam za mało miejsca. Gdzie to mam jeszcze zmienić aby było dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 22:35 

Również to zmieniłem i niestety nie pomogło :(.

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2005, 22:45 

mam ten sma problem - zmienilem temp'y na D nic nie pomoglo !
buhahaha czekamy na hotfixa ?

PS .znalazlem rozwiazanie problemu na totalbf2.com

przez programiste idiote (sic!) patch zawsze odnosi sie do dysku systemowego a nie do sciezki z TMP ,zeby zainstalowac patcha po pojawieniu
sie bledu nie naciskaj ok tylko wejdz do katalogu TEMP skopiuj rozpakowanego patcha gdzie indziej (katalog gdzie jest setup.exe i BF2CDKeyCheck.exe) - pozniej odpal setup.exe ze sciezka gdzie masz bf2 (np. setup.exe "d:\battlefield 2" )

ps2 normalnie nie wiem czy sie smiac czy plakac - spatchowalo sie - gra sie niechce odpalic !

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 09:22 

jak mógłbyś to wytłumaczyć mi jak dziecku, krok po kroku metodę jak to obejść. będę wdzięczny

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 12:18 

ja mam taki problem z patchem instaluje sie do pewnego momentu pozniej windows podaje ze wystapil problem z aplikacja RTPatch Executable i zostanie ona zamknieta,pojawia sie komunikat ze instalacja sie nie powiodla ale wchodzac do gry wyszystko jest zmienione odpala sie gra normalnie tylko ze niemoge sie polaczyc z zadnym serverem podaje ze klucz jest niewlasciwy tak jak bym mial piracka wersje gry POMOCY co zrobic by ten problem rozwiazac prosze o jakies wskazowki :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 15:25 

Również prosiłbym o tłumaczenie dla laika :D. W którym tempie to się pojawi? Pojawiły mi się jakieś dziwne pliki w TEMP'ie na D, przeniosłem je do nowo utworzonego katalogu, po czym odpaliłem Setup.exe, ale nic to nie dało. Wytłumaczcie to prosze jak czterolatkowi ;).

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 17:44 

Brave Heart napisał(a):
Również to zmieniłem i niestety nie pomogło :(.

Miałem to samo :!: Nie zainstalował sie patch :!: Zwolniłem miejsce na systemowej partycji i nic to nie pomoglo,dopiero jak zwolniłem miejsce na partycji na której mam BF2 poszło gładko :idea: Jak ktoś sprawdzi i zadziała
u niego niech napisze.( nogi w dalszym ciągy wystają przez ściany przecież tego błędu nie mogli nie zauważyć :? I w grafice czyt.błędach wyświetlania poprawek nie zrobili. :?

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 17:50 

Satyr napisał(a):
nogi w dalszym ciągy wystają przez ściany przecież tego błędu nie mogli nie zauważyć :? I w grafice czyt.błędach wyświetlania poprawek nie zrobili. :?

Nogi wystawały wystaja i będą wystawały - to nie jest błąd u nich tak budują :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:48 

To jak YrC, naprowadzisz nas dokładnie jak to trzeba zrobić ;)?

EDIT:

I jak tą ścieżkę zmienić :D?

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:22 

Opieram się na informacjach z forum totalbf2 i ea - mi pomogło :)

Prawdopodobnie patch ma błąd instalatora, który sprawdza miejsce na dysku systemowym chodź instalacja może przebiegać gdzie indziej.

Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrządzone szkody :)

Cel: uwolnić pamięć na systemowym.
-panel sterowania>opcje zasialnia hibernacja i ją wyłączamy
-Documents and Settings\<user name>\Ustawienia lokalne czyścimy temp, Temporary Internet Files
-można równierz przegrać na czas instalacji programy, pliki z program files i Documents and Settings na inny dysk
-oczyścić śmietnik (jeżeli używa się jakiś programów chroniących śmietnik należało by nakazać im usunć chronione pliki)
-jak się uwolni >1600 MB można zacząć instalcję

Instalacja:
-przegrać patcha na inny dysk
-zmienić "zmienne środowiskowe" lub prostsza metoda użyć cmd:
/sprawdziłem działa:P x-nazwa dysku gdzie jest patch, twórcą tego fragmentu jest kamenjar z totalbf2 forum/
> X:
> cd \
> set TEMP=X:\
> set TMP=X:\
> bf2_patch_103.exe

patch teraz powinien wstęnie się rozpakać na dysku nie zaśmiecając przy tym systemowego. Dalej już tylko patchowanie -dobry moment na obejrzenie dziennika i zjedzenie kolacji. Tu można podziwiać jak na dysku z windą nam nie ubywa miejsca tylko na dysku z patchem :)

życzę miłego grania :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:38 

nie powtarzajcie prosze jeden za drugim nie działających sposobów na ten błąd, Azerus napisałeś dokładnie to samo co Yrc tylko w innej formie, ten trik nie ma żadnego zastosowania !
Osoby które mają dysk systemowy w granicach 2-3 gb niech się nawet nie trudzą... Trzeba będzie poczekać na sprawdzony sposób a nie

Azerus napisał(a):
patch teraz powinien wstęnie się rozpakać na dysku

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 23:00 

ja mam dysk systemowy niecale 3,5 gb, traz mam na nim 500 mb wolnego i mi sie path zainstalowal. Co zrobilem opisalem w innym teamcie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 10:27 

czytałem, jest to ta sama metoda co wyżej... u mnie nie działa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2