Teraz jest 23 lis 2024, 16:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 16:31 

acr` napisał(a):
ja mam dysk systemowy niecale 3,5 gb, traz mam na nim 500 mb wolnego i mi sie path zainstalowal. Co zrobilem opisalem w innym teamcie.

Zmieniłem dokładnie tak jak opisałeś w tamtym temacie i odpaliłem Setup, ale niestety nic nie pomogło :(.

Mógłby ktoś dokładnie napisać jak zrobić tą 'sztuczkę', którą opisał YrC?

Ja zrobiłem jeszcze tak, że wszystkie pliki Setupowe z tempa (które przeniosłem za nim wcisnąłem 'OK', jak wyskoczył błąd) wrzuciłem do folderu głównego BF2 i kliknąłem 'patch'. I owszem, spatchowało, ale kilku 'starych' plików nie mogło odnaleźć (głównie PB) i jak uruchamiałem grę robił się czarny ekran i wywalało na pulpit.

Ma ktoś jakąś działającą metodę?

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 18:06 

jest takie przysłowie - rób wszystko tak prosto jak sie da...

wyjąłem dysk, podpiołem na drugim kompie, stworzyłem na nim konto o tej samej nazwie co w u mnie w win xp, zainstalowałem na nowej maszynie bf2 na mojej "starej wersji" u mnie na dysku, następnie władowałem patcha, odpiąłem dysk, podpiąłem u sibie i działa :)

HF.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 19:09 

Ale jak Ci się nagle zwolniło miejsce? Przecież wszystkie pliki pozostają.

Btw. Sporo BFowiczów nie ma jednak dostępu do drugiego kompa, w tym ja ;). Tacy muszą zatem poczekać aż znajdzie się w końcu jakiś sposób na ręczne zainstalowanie tego patcha. Jak komuś się udało to proszę pisać! :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 21:47 

Ja zrobiłem jak było wcześniej napisane i poprzenosilem te foldery na D:\ - 14GB wolnego miejsca i dupa dalej mi wyskakuje ze mam malo miejsca na dysku :/

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 09:23 

Rozwiązaniem tego problemu są programy do zmieniania wielkosci partycji bez utraty danych - jednym z nich dosyć drogim jest Partition Magic. Ale są tańsze odpowiedniki na rynku w tym polskie produkcje. Jak dotąd jest to jedyne rozwiązanie tego problemu - u mnie podziałało.

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 19:23 
Moderator forum

Dodać należy że zabawa Partition Magic może spowodować utrate danych lub całej partycji. Good luck.

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 23:10 

Hm... wie ktoś jak zmienić wielkość partycji systemowej? Odjąłem 2 giga z D, przeszedłem przez cały proces zmiany wielkości dysku, ale dysku C cały czas nie mogę powiększyć (maximum size jest taki sam jak aktualna wielkość dysku. Pomocy! :(

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 23:32 

Ja sobie z brakiem miejsca na dysku C poradzilem inaczej. Po prostu na czas instalacji zmniejszylem ilosc pamieci wirtualnej. A pozniej zwiekszylem do standardowego poziomu. :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 00:00 

Radek, jesteś wielki ;). Akurat mi 600 mb brakowało. Tyle, że ci, którym brakuje >700 mb dalej są w kropce :(.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2005, 00:00 

Brave Heart napisał(a):
Ale jak Ci się nagle zwolniło miejsce? Przecież wszystkie pliki pozostają.

Btw. Sporo BFowiczów nie ma jednak dostępu do drugiego kompa, w tym ja ;). Tacy muszą zatem poczekać aż znajdzie się w końcu jakiś sposób na ręczne zainstalowanie tego patcha. Jak komuś się udało to proszę pisać! :)

Miejsce mi się nie zwolniło, ono było na innym komputerze, a dokładniej na dysku systemowym w nim. U mnie cały czas było tyle samo. Wszystkie operacje wykonywałem na systemie nie mojego komputera, potem tylko ( po nałożeniu instalacji bf2 + patch 1.03 na moją lokalicacje bf2 ) wpiąłem mój dysk do właściwego kompa i tyle.

Co do Partition magic, nie polecam łączyć partycji systemowej z partycją logiczną, kiedyś tego próbowałem i padły obie.
Ostatecznie można wypożyczyć dysk z komisu i zainstalować na nim win, czy cos w tym stylu :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 00:40 

... mozesz jeszcze ustawic swap file (plik stronicowania) na stala, mala wartosc .. albo po prostu go wylacz (musisz przetestowac, bo nie probowalem, ale zawsze jest sposob na kawalek dodatkowego miejsca).

tez mialem problem z zaintalowaniem patcha.
U mnie poszlo po:
1. konto bez polskich czcionek
2. zmiana domyslnego katalogu temp na partycje z BF2 i duza iloscia miejsca

powodzenia! :)

dzieki Hynol za windowego tipsa .. ! :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 19:05 

Mam podobny problem. Pisałem do EA i odpowiedzieli żeby zwolnić miejsce na partycji. Ciekawe jak skoro ma ona niecałe 3GB. Zatem zastosowałem (przyznam z oporami, bo na moim kompie zawsze są problemy :? ) metodę z przenoszeniem plików patcha do foldera z grą. Owszem spatchowało się ale (zgodnie z przewidywaniami) BF się nie uruchamiał. Myślę że najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest grać na starszych wersjach. Przecież lepiej jest grać po staremu niż nie grać w ogóle :) Pozdrawiam!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2