Teraz jest 27 lis 2024, 01:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2005, 02:28 

Witajcie.

Calkiem niedawno kupilem BF2.
W Fpp na necie gram juz od lat. (q1/2/3/rtcw/ET) - czyli raczej stajnia ID...

Bf2... najpierw zabila mnie upierdliwosc konfiguracji klawiszologi.
(ten klawisz juz jest przypi... WIEM WIEM K... to go odbinduj automatycznie na boga!!! )

Do rzeczy jednak...

Dokonalem: rejestracji, aktywacji itp pozniej zainstalowalem pacza 1.2. (ok?)
Od tej pory w zaleznosci od humoru (nie wiem czyjego)
Kiedy wchodze na server albo pogram albo wylece... mam 15 % szans na pogranie... Wylatuje czasem zanim wejde do teamu, czasem moge sobie postac/pobiegac na serverze - lecz gdy zaczne strzelac - wypadam. Wywala mnie nagle - np kiedy wsiade do jakiegos srodka transportu....i wszystko zawsze tak samo lakonicznie: utraciles polaczenie z serverem.

Ping 20 ...PB: 0 current cvar viol... Komp mocny jak cholera. Lacze 2 megabity, Windows XP sp2... I jest to pierwsza gra w ktorej mam takie motywy, kosztowala ponad 100pln i szlag mnie trafia, kiedy musze grac z durnymi botami. Czasami wchodze na serv - dostaje HS na spawnie i dissconecta. Fajnie... Takie granie wybitnie poprawia humor po dniu spedzonym w pracy... Obecnie jest 2:36 w nocy. Okolo 24:00 gralem sobie spokojnie na jakims PL serverze - dostalem mojego ulubionego dissconecta (utraciles polaczenie) i od tej pory nie moge wbic sie na zaden server na dluzej niz 20-30sekund. Jakies pomysly?

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 07:07 
Moderator forum

Jaki komp dokładnie - podzespoły.

-Aktualizacja ręczna PB.
-Włączenie PB security na 0 z konsoli (opisane na forum)
-Wyłączenie/skonfigurowanie poprawne firewalla/antywirusa

Rozumie że łącze 100% sprawne - tylko dla Ciebie. Bo jak dzielone, różnie bywa. Co do pinga to nie wszystko - PL by się przydało sprawdzić.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2005, 15:08 

>>> BadIDea: Spróbuj pograć na zagranicznych serwach, ja na poskich też mam mega lagi przy pingu niby 20 :roll:, a na zagranicznych bez problemu się gra nawet przy pingu 60 - 80. Co to tego komunikatu to rzeczywiście sprawdź czy masz dobrze firewall'a skonfigurowanego. W większości przypadków to jest przyczyną problemów, choć muszę przyznać, że są serwery, które w dziwny sposób, bez powodu "kopią". Po 10 -15 minutach gry, bez problemów, nagle taki komunikat się pojawia :shock:.

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2005, 11:40 

Witam.
Dzeki za rady!
Oczywiscie PB "updejtuje" co jakis czas. (nic nie zmienia)
Servery polskie i zagraniczne zachowuja sie tak samo.
Normalnie - pojawia sie info: problemy z polaczeniem. W moim przypadku nie ma zadnych ostrzezen. Ping 20, biegniesz sobie plynnie na servie i Pstryk! Utraciles polaczenie.

Moj admin upiera sie, ze niczego nie blokuje - lecz wlaczyl przycinanie transferow (na sciagaczy) Podalem mu liste portow BF2...moze cie pomaca chlopak. Zaraz obok - na tym samym laczu , znajomy kupil BF2 i nie zainstalowal pacza 1.2 - jego nie rozlacza! Wylaczylem sieciowe na plycie i wsadzilem porzadnego 3coma 1Gbit ( lan jest na 1 G) nawet udalo mi sie pograc 40 minut.

Co do kompa...
Komputer jest lekko zagadkową konfiguracją.
Amd 4200 X2 (dula core), grafa radek 800XL(256), 2 GB ram, dwie stoosiemdziesiatki spiete w raidzie, a wszystko na asusie jakimstam(nforce4ultra).
Dlaczego zagadkowa...
Moj prywatny troszke pogoniony Athlon 2600 XP z Radeonem 9700Pro radzi sobie z BF znacznie lepiej od "dualowego wypasa" , ktory to rwie i strobuje nawet w 800x600 - bez wzgledu na drivery. ( obecnie gram - wszystko na low/ resolution max) Moge oczywiscie dac wszystko na High, resolution max... i bedzie chodzil gladko przez jakis czas...(lokalnie i na necie to samo) pozniej zaczyna rwac jak oszalaly i grac sie nie da.
Niestety, do stycznia, net mam tylko w pracy i skazany jestem na konfiguracje w stylu workstation.
Im wiecej czytam na temat problemow z BF2 tym wiecej pojawia sie mozliwosci - co tez u mnie jest zle. Koszmar.

Wieczorem potestuje gre na nowej sieciowce i zdam relacje.

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:33 

Ani wymiana sieciowki, ani reinstal, ani tez pacz 1.3 nie oprawily nic. Dalej mnie wywala. Chyba wroce do ET...:(

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 20:39 

sprawdź czy masz komp do neta podłączony :?

Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2005, 21:01 

Cytuj:
sprawdź czy masz komp do neta podłączony

Człowieku, czytaj ze zrozumieniem albo wyłapiesz owoca... Ma neta, jest podłączony, zrobił konto, ściągnął "pacza" :wink: Sprawdź tylko, czy sieciówa/XP/antywirus/ nie blokują BFa. Sprawdź, czy nie masz jakiegoś syfu na kompie.... i Zobacz, czy sam możesz zakładać serwery.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 12:59 

desper napisał(a):
sprawdź czy masz komp do neta podłączony :?

O kurde. O tym zapomnialem! :oops:

A tak na powaznie.
Gram "w pracy" tzn oczywiscie po godzinach ... :twisted:
Nasz admin jest jednym z tych, ktorzy sa user friendly
Stara sie mi pomoc w miare mozliwosci (czasu)...Jesli powiem mu, co ma dla mnie sprawdzic - pewnie to zrobi - tylko, pierwszy raz mam takie przypadki i nawet nie wiem co moze byc zle.

Wczoraj w nocy lamilem troche na roznych serverach i bylo ok...
A juz dzis rekord na servie to 43 sekundy!
Wydaje mi sie, ze problemem jest samo lacze... 2 magabity - ale jak sie okazalo to lacze RADIOWE. Pingi sa minimalne, pliki sciaga sie w tempie zawrotnym.. a jednak BF sobie nie radzi. Powiedzcie mi czy sa jakies programy, ktorymi moglbym monitorowac co sie dzieje z laczem? Czy BF2 loguje gdzies swoje upadki/dissconecty?

Qrde dlaczego gry na enginie Q3 chodza bez problemu...

Człowieku, czytaj ze zrozumieniem albo wyłapiesz owoca...
Smakowite. ( czy zaje-biste to brzydkie slowo? bez przesady z *)

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 18:22 
Moderator forum

Ping Ploter - wyłapuje straty pakietów i aktualny ping na kolejnych węzłach, ma możliwość ustawienia wielkości pakietów. Wynik w przystępnej graficznej formie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2005, 18:44 

Hynol napisał(a):
Ping Ploter - wyłapuje straty pakietów i aktualny ping na kolejnych węzłach, ma możliwość ustawienia wielkości pakietów. Wynik w przystępnej graficznej formie.

http://www.aplikacje.pwii.pl/traceroute.htm

No to jest syf. Z tego co rozumiem... polaczenie leci sobie od hosta do hosta.... i nagle na nr. 5 mam czerwony pasek, sypia sie PLe i Errory.
Mam screena z tego. :/

Tu sie syfi: ge-waw-pb1-waw-br1.devs.futuro.pl
Ide rzucic adminowi papiery na stol! :)
[/img]

Strefa czasowa: UTC + 2