Teraz jest 4 mar 2025, 12:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 paź 2005, 15:24 

Witam....

Niektórzy zapewne pamiętają Polską Lige Battlefield 1942 - przedsięwzięcie które IMO ogólnie można uznać za olbrzymi sukces polskiej sceny BF'a.

Czy nie wartoby pomyśleć nad organizacją Polskiej Ligi Battlefield 2 ? Już po wakacjach.. gra nieco już istnieje na scenie.. większość klanów też juz troche istnieje na niej..

Co do ew. zasad. to myśle iż powinniśmy wzorować się na Lidze BF1942.. a co do ilości graczy to myślę iż mapki 16 i składy 8-10 osobowe byłoby najlepszym rozwiązaniem - nie każdy klan gra 32'ki...

Jestem ciekawy czy polską scene (obecnie chyba przeżywającą jakiś kryzys personalno-klanowy) stać na kolejne tak udane przedsięwzięcie....

Pozostaje tylko pytanie.. kiedy początek rozgrywek? Myśle że po LanParty..ale przygotowania musiałyby się teraz rozpocząć...

Temat pozostawiam otwarty do dyskusji... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 15:29 

no nie wiem, wydaje mi sie ze wiekszosc polskich klanow ma juz i tak napiety harmonogram rozgrywek, bo:

Wiekszosc gra w CB
duzo klanow gra w ESL
W Listopadzie rusza CAL
a w niedalekiej przyszlosci WT, OpenCup i Nations Cup... (gdzie napewno nie zabraknie polskich klanow)...

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 15:30 

Parę tygodni temu był Polish Cup organizowany w głównej mierze przez Wildę. I rzeczywiście, parę ładnych klanów wzięło w niej udział.

Jeśli chodzi o moją opinię - fajnie byłoby coś takiego zorganizować pod warunkiem, że rozgrywanie meczy będzie rozciągnięte w czasie.

Takie sprężenie, jak niedawno, które wymagało rozgrywania kolejnych meczów niemal co dwie doby to zbyt duży zajob. I nie wnikam w standardy znane z innych krajów/lig/turniejów - tylko w możliwości logistyczno-organizacyjne.

Tak, czy owak - ETCS jest wstępnie zainteresowane.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 15:44 
Moderator forum

PRGK-42 również jest wstępnie zainteresowane.

A oto moje propozycje.

Zachować ogólne ustalenia z Ligi Polskiej. Ponieważ klanów jest znacznie więcej, niz w BF1942 - podzielić na grupy 8 zespołów w każdej (odpowiedniki pierwszej, drugiej trzeciej ligi w piłce nożnej). Grać w tych grupach systemem każdy z każdym jeden raz. Czyli 8 meczy. Rozgrywane co dwa tygodnie nikogo nie obciążą, a pozwolą na zakończenie rundy w ciągu dwóch miesięcy. Przed rozpoczęciem pierwszej rundy rozpocząć rundę kwalifikacyjną (np runda 0), rozlosować klany, które się zapisały, do ośmiozespołowych grup i na podstawie ich wyników przydzielić je później do odpowiedniej ligi. Opracować system awanów i spadków (np dwa pierwsze awansują, dwa ostatnie do ligi niżej). Propozycji miałbym jeszcze kilka, ale ciekawe jaki odzew byłby na te, które przedstawiłem.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 16:03 

Good idea!
Może by zebrać jakąś grupę ludzi, co mają w temacie doświadczenie i niech pouzgadniają szczegóły?! A potem przedstawią wynik i rozkręcą temat? Żeby uniknąć bajzlu i setek odmiennych pomysłów w jednym topicu.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 16:10 

Jestem ZA :wink: :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 16:35 

Shelton napisał(a):
Parę tygodni temu był Polish Cup organizowany w głównej mierze przez Wildę.

Chciałbym podkreślić że nie przez Wilde a portal o serii Battlefield

Co do tematu jako UKF nie jesteśmy zainteresowani graniem polskiej ligi w ramach CB. W najblizszej przyszłosci bedzie za duzo innych ważnych rozgrywek

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 18:10 
Moderator forum

Kaspar napisał(a):
Shelton napisał(a):
Parę tygodni temu był Polish Cup organizowany w głównej mierze przez Wildę.

Chciałbym podkreślić że nie przez Wilde a portal o serii Battlefield

Co do tematu jako UKF nie jesteśmy zainteresowani graniem polskiej ligi w ramach CB. W najblizszej przyszłosci bedzie za duzo innych ważnych rozgrywek

W ClanBase Europe tak, w ClanBase polskim nie. Mecz raz na dwa tygodnie to za dużo. Nic nie rozumiem, ale to nie moja sprawa.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 19:12 

Jesli jeden klan zagra raz na ruski czas to nie bedzie w ogole atrakcyjne. Poza tym w BF2 są bardziej prestiżowe rozgrywki z licznymi nagrodami (ESL Pro Series, World Tournament, CAL, ECL itd), a nie granie o pietruszke...

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 19:21 
Moderator forum

Wbrew sceptycznemu nastawieniu wielu Liga Polska w 1942 cieszyla sie wielkim powodzeniem i zakonczyla sie sukcesem. Mozna by powtórzyć, no ale rzeczywiście nie ma co grać o pietruszke :roll:

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 20:32 
Oldboy Battlefield.pl

EST_PL po prostu niektórym przestało wystarczać granie dla zabawy i "spajanie" się ze sceną :]

Tu nie chodzi o to, żeby grać o pietruszkę czy o marchewkę :lol: ale o to, żeby stworzyć coś, czego w Europie nam zazdroszczą - tak samo jak naszej "złotej zasady". Jeśli ktoś nie chce grać to nie, ale straci dużo zabawy i "smaczków" :wink: polskiej sceny BFa.

FSPQR jest zainteresowane grą w CB PL.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 20:35 

Być może za dużo się jeszcze dzieje w "europie" i na "świecie", żeby niektóre polskie klany dołączyły się do tego pomysłu. Być może rzeczywiście niektórym klanom liga nic takiego by nie dała, jednakże wiele innych klanów odczułoby pozytywny wynik udziału w takim turnieju. Jeżeli 2 czy 3 klany "z góry" nie wziełyby udziału.. nie ma nad czym rozpaczać - pozostałe 16 wezmie w rozgrywkach udział :).

EST - dobry pomysł z podziałem na ligi.. ale 2 by chyba wystarczyły. Kolejki co 2 tygodnie też są ok pomysłem... chociaz najlepiej (zeby nie rozwlekac w czasie) ustanowic takie ograniczenie ze jeden tydzien to kompletna przerwa, a w drugim mają być rozgrywane mecze... - będzie ciekawiej i "żywiej" będzie zmieniała się tabela pozycji ;)

Pierwszą rzeczą jaką należałoby zrobić.. to zebrać liste klanów chętnych do gry w POLSKIEJ LIDZE. Lidze "4fun", dającej możliwość rywalizacji polskim klanom ze sobą, poza CB.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 20:37 

3C tez jest zainteresowane CB PL.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 21:47 

tu nie chodzi o to czy zlewamy scene czy nie. Poprostu jesli mamy wybierac miedzy CAL, WT czy OC a polska liga to oczywiste jest za ta ostatnia opcja przegra. Pozatym z tego co wiem Wilda tez nie wezmie udzialu w takiej imprezie (tak przynajmniej kiedys pisali), a co to za cup w ktorym gra sie o prymat w polsce, a nie bierze w nim zwyciezca PC (oficjalnie najlepsza druzyna).
ps. naprawde jeden cup na pol roku starczy, a mowienie "Jeśli ktoś nie chce grać to nie, ale straci dużo zabawy i "smaczków" polskiej sceny BFa." tez mija sie z prawda bo byl juz polski cup, tez bylo duzo zabawy, "smaczkow" i narazie starczy. Teraz czas na Europejskie cupy.

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 23:20 

cieszyla sie powodzeniem, bo nie bylo konkurencji - teraz jest bardzo duza i ciezko wybrac w jakich zawodach startowac...

I zupelnie nie rozumiem po co robic polska liga jesli wlasnie skonczyl sie polish cup ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2