Teraz jest 4 mar 2025, 08:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 20:01 

Hmm tu sie nie zgodzę kumpel ma mx1000 a mi sie gra lepiej na moim optyku i tak ;-) wiadomo ze tamta lepsza no ale ;D dla mne myszka musi nie miec sprzezenia zwrotnego i dobra jest :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 20:11 

Domino napisał(a):
Przysłowie cool 8) :)

dzięki :p

A tak "PS" ja gram na optyku za 42zł (MediaTech) Kabel :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 20:39 

Zbawca napisał(a):
Dobra myszka daje duzo wieksza precyzje ruchu, celownik zatrzymuje sie tam gdzie chcecie a nie 5 mm dalej. oczywiscie jak ktos gra dla zabawy FFA to mu dobra myszka/pad/slizgacze nie sa potrzebne, ale jak sie gra na wysokim poziomie to trzeba w sprzet inwestowac.
nie wspomne juz o takich rzeczach jak kilka dodatkowych przyciskow na myszce.

Jak sie komus rece trzesa to nie wyceluje chocby nie wiem jak probowal.. Ogranicz spozycie, wodka Cie wykonczy :wink:

Mam Logitech Click! Optical Mouse i gralem nia kiedys i mi sie nie podobalo.. Uzywam ja do laptopa i gram na kulkowcu bo lepiej mi sie gra.. Moze kwestia przyzwyczajenia i ja po prostu wiem jak nia celowac i to pomimo jakichs niedokladnosci o ktorych tu mowicie, a ktorych ja jakos nie czuje.. Grunt to regularnie czyscic :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 10:14 

Mordoklej napisał(a):
Grunt to regularnie czyscic :twisted:

no właśnie - od kiedy mam optyka niemuszę nic czyścić i wreszcie mam święty spokój 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2005, 14:18 

Mam optyka logitecha zestaw. BEzprzewodowa mych klawiatura (optyk). Gra i pracuje sie bez zarzutu. Poza tym to jak sie gra zalezy od Ciebie a nie od sprzetu(TAK drogi GRACZU ;) )...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 08:08 

Skill to tylko celnosc a co do myszek to seria mx jest najbardziej popularna choc ostatnio wyszly kopie z A4techka ktore ksztaltem sa identyczne do tego 800dpi w duzo nizszej cenie
choc osobiscie uwazam ze do BT nie sa w cale potrzebne myszki za 200zl ani pady tym bardziej slizgi
gralem w UT pare lat i tam sytuacja jest duzo gorsza
szybkie poruszanie sie po mapie,obracanie i tricki,celonsc.dokladnosc.HShoty.tam z kulka nawet nie ma sie co wystawiac albo z tanim optykiem
tani optyk przy szykim przesowaniu sie glubi.
w BF nie ma takich sutuacji ze potrzebne sa zwroty o 180stopni w kazdym kierunku
walczymy poza tym zawsze z jedyn przeciwnikiem
i to gora pare sekund

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:33 

Cytuj:
szybkie poruszanie sie po mapie,obracanie i tricki,celonsc.dokladnosc.HShoty.tam z kulka nawet nie ma sie co wystawiac albo z tanim optykiem
tani optyk przy szykim przesowaniu sie glubi.
w BF nie ma takich sutuacji ze potrzebne sa zwroty o 180stopni w kazdym kierunku
walczymy poza tym zawsze z jedyn przeciwnikiem
i to gora pare sekund

Celnosc/dokladnosc w grze gdzie strzela sie z rakietnic itp cudow techniki? :} Gralem i w UT i quake'i itp gierki i zawsze ludzie strzelaja "na pale" ty powisz, ze wiedza co robia-owszem ale nie musza sie tak cackac jak w BFie bo maja powerupy armory i inne duperele. BF na FFA to tak samo "deathmatch" jak i w UT. Nie wiem czy gramy w te sama gre bo ja rzadko kiedy walcze 1v1 :shock: I o ile do akcji nie wkraczaja granatniki to ta walka nie trwa paru sekund...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:01 

czy ja wiem,w ut i tam gdzie miales snajpy skill byl podstawa,bez tego byles miesem do bicia.zreszta tam bardziej niz tu dokladnosc jest wazna
zreszta wystrczy popatrzec na celownik ja gralem kropka w ut a tu masz szczerbinke wiec o nadzwyczajnym skillu (dokladnosci) nie ma mowy.
poza tym nie kazda bron jest skuteczna przy trafieniu centralnym
jak grales w q i ut to wiesz jak rocket dziala albo flac tu czolg ma podobne zastosowanie i granatnik

wedlug mnie do BF wystarczy dobry sprzet byle jaki optyk z 4 przyciskami i torche fantazji

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:25 

IMO BF a UT to niebo a ziemia. W UT starczy ciagle byc w ruchu i szybko klikac aby zabijac. NIe porownuj czolgow do walk piechoty bo tak nie mozna ;] Snajperka w UT jest jednak az tak popularna nie jest bo sie nie oplaca. IMO szczerbinka celowac jest duzo trudniej niz kropka bo zaslania czesc ekranu(np)...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:31 

Lailonn napisał(a):
IMO BF a UT to niebo a ziemia. W UT starczy ciagle byc w ruchu i szybko klikac aby zabijac. NIe porownuj czolgow do walk piechoty bo tak nie mozna ;] Snajperka w UT jest jednak az tak popularna nie jest bo sie nie oplaca. IMO szczerbinka celowac jest duzo trudniej niz kropka bo zaslania czesc ekranu(np)...

nie zgodze sie z Toba,widac ze lata nie grales w UT na dystanse tylko snajpa i pulse gun na zmiane,najlepis gracze maja strzaly przypisane pod klawisze.bo kazdy zbedny ruch myszka to zmiana pozycji celownika do tego dochodzi FOV 75 a widzialem graczy nawet z 60!! tam nie ma ciaglosc tam padaja tylko HS.
uniki to jedno ale skill jest duzo wyzszy niz w BF.
tam naprawde bez myszki MX 450 lub innej z tej seri i pada nie ma co sie bawic.nie mowiac juz o godzinach spedzonych na treningach
w BF mozna nie grac tydzien i nic sie nie dzieje a tam tydzien to jestes juz klase do tylu
dlatego wybralem BF

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:39 

to, ze padaja tam ciagle HSy to nic nie oznacza. w CSie tez czesto apdaja a mimo t onikt nie uwaza CSa za skomplikowanego FPSa. Tak samo UT i Quake. Zawsze nalezaly do grup gier "łupanka" i tak pozostanie. To czy gracze graja teraz nosem czy uchem nie zmienia faktu, ze taktyki tam nie ma. Liczy sie zwinnosc i celnosc. W bfie zawsze najwazniejsza byla taktyka ;] To odroznia go od UT/CS/Quake. Mozesz strzelac cudowne heady z dupy z pistoletu z kilometra. I tak przegrasz jesli nie masz taktyki.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:01 

Lailonn napisał(a):
to, ze padaja tam ciagle HSy to nic nie oznacza. w CSie tez czesto apdaja a mimo t onikt nie uwaza CSa za skomplikowanego FPSa. Tak samo UT i Quake. Zawsze nalezaly do grup gier "łupanka" i tak pozostanie. To czy gracze graja teraz nosem czy uchem nie zmienia faktu, ze taktyki tam nie ma. Liczy sie zwinnosc i celnosc. W bfie zawsze najwazniejsza byla taktyka ;] To odroznia go od UT/CS/Quake. Mozesz strzelac cudowne heady z dupy z pistoletu z kilometra. I tak przegrasz jesli nie masz taktyki.

Tak i nie:)
masz racje tu taktyka to podstawa,grupa i plan bo zdobywa sie flagi
ale powiedz mi ilu gra grupami zorganizowanymi??
malo.co do UT i Q to sie nie do konca zgodze tam dochodza inne czynniki
gra sie na zabicia wygrywa ten kto wiecej zabije razy a nie kredyty za przejece flagi sie wyczerpia i tez sie gra grupami przewaznie 4v4 uzywa sie TS i gra polega na clokingu przechwytywaniu pancerzy i sprzetu by przeciwnik sie nie mogl nazbierac
do tego doskonala znajomosc mapy i elementy zrecznosciowe.naprawde zdzwilibys sie jak taka glupia lupanka jest trudna na poziomie pro.

ale nie ma sensu porownywac tych dwoch odmiennych gier
temat byl o skillu a on wszedzie jest rownie wazny

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:14 

Łe tam na sprzet nazekacie :) STARA WYMOWKA :) Jak ktos naprawde umie grac i ma duzegi skilla to potrafi odnalesc sie w kazdej sytuacji :) i potrafi grac prawie wszytskim :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 14:35 

90s ja nie mowie, ze jest latwa. Jednak wymaga innych umiejetnosci niz bf.

Lisek wielu znanych i dobrych graczy narzekan a aktualna walke infantry. To nie chodzi oto czy umieja tylko czy to im sie podoba. Zasadnicza roznica ;]

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 21:04 

Lailonn napisał(a):
90s ja nie mowie, ze jest latwa. Jednak wymaga innych umiejetnosci niz bf.

Lisek wielu znanych i dobrych graczy narzekan a aktualna walke infantry. To nie chodzi oto czy umieja tylko czy to im sie podoba. Zasadnicza roznica ;]

LOOOOZ ziom lapie juz sens :)

PS
Ale mi jak na razie walka sie podoba, nie jest taka sztywna jak w AA :) ,a przynajmniej czasmi mozna sie posmiac a kazdy wie ze SMIECH TO ZDROWIE wiec same kurde plusy :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2