Teraz jest 4 mar 2025, 11:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 08:57 

Lisek_M36 napisał(a):
A ze trudno skaczacego trafic to chyba kzady wie ale jaka satysfakcja jest jak sie takiego pokona :) .

Nie zgodze sie. Jest prosty sposob trzeba tylko zachowac odrobine "zimnej krwi".

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 09:06 

90s napisał(a):
Moze masz racje ze LOL ale to tworcy ustalali.
ja sam skacze,to odruch typowe starcie 1v1
skonczy sie ammo przechodze na pistolet lub granaty
zeby bym wbijal byle goscia polozyc.
napewno grales w doom3 tam postac jest zalosnie sztywna
grajac czulem sie jak drzewo.a tu jest nawet gipki ten nasz wojak
i to duzy plus.choc na poczatku denerwowalo mnie ze skaczac z murku na droge odejmowalo mi energi.w ut to jak spasc z dywanu na podloge
to jednak realizmu to dodaje.co do filmiku tu sie zgodze
gosciu juz wysrobowal na maxa ale zwaz ze to jedna z niewielu map gdzie ktos porusza sie na piechote.zreszta szturmowcem tam wielu gra a granatnik jest bezlitosny.
a tak na marginesie to jak wilda gra??
tez skoki,w powietrzu sie kladzie i nim spadnie ty juz jestes martwy.

a wlasnie ta nowa czensc o ktorej wpomniales,to dodatek ktory sie dokupuje czy naklada jakas?

Z tymi ruchami to spoko wiem że to naturalne odruchy ale wygląda to inaczej z trzeciej osoby(lepiej niż Rambo :wink: ) i to mnie najbardziej trapi - trzeba mieć nadzieję na jakieś poprawki i grać dalej i tyle. EOT.

No Wilda to chyba jeden z najlepszych jak nie najlepszy polski klan... Co do tego dodatku-moda to jest darmowy coś Jak CS dla HL :wink: tutaj masz link http://forgottenhope.bf1942files.com/ma ... ang=polish - jest to dość realistyczny mod a dużo rzeczy jest oddane bardzo wiernie - w tym modzie naprawdę jak w żadnym innym czujesz to coś :D Ściągnij sobie jak chcesz na razie jest tylko do BF1942 - ale WARTO no i prace nad FH2 trwają - osobiście nie mogę się już doczekać 8)

P.S. Jak zacząłem grać w FH tak classic BF1942 poszedł w odstawkę i praktycznie już grałem w 95 % tylko w FH - naprawdę wciąga :twisted: (potem classic wyglądał już starsznie łyso w porównaniu do FH :mrgreen: )

P.S.2 http://forgottenhope.bf1942files.com/ma ... ang=polish tutaj masz screeny a jeden na zachętę no dobra 2 :D

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 17 paź 2005, 09:56 przez Hokahey, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 09:14 

jezeli chodzi o granatnik to powinni zrobic jak w FH
i mysle ze jak wyjdzie FH2 to duza liczba osob odstawi BF2 :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 09:22 

Teraz to mnie zaciekawiles,nie mam BF1 wiec poczekam na ten dodatek.
grafika w BF jest swietna ale chyba malo kto tu wie ze czym mniej detali tym lepiej.ja mam wszstko na low.procz dystansu.zero swiatel i efektow
tym bardziej cieni.w ten sposob osiaga sie najwieksza przejzystosc otoczenia.I z pewnoscia tez to potepicie ale moja karta mi nie pozwala na takie rarytasy:)zreszta watpie bym sie skusil.choc jak u znajomego widze jaki wypas mozna zroibc graficzny to..:)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 09:37 

MaleWo napisał(a):
jezeli chodzi o granatnik to powinni zrobic jak w FH
i mysle ze jak wyjdzie FH2 to duza liczba osob odstawi BF2 :D

Ja napewno odstawie BF2 - no może prócz klanówek :mrgreen:

90s napisał(a):
Teraz to mnie zaciekawiles,nie mam BF1 wiec poczekam na ten dodatek.
grafika w BF jest swietna ale chyba malo kto tu wie ze czym mniej detali tym lepiej.ja mam wszstko na low.procz dystansu.zero swiatel i efektow
tym bardziej cieni.w ten sposob osiaga sie najwieksza przejzystosc otoczenia.I z pewnoscia tez to potepicie ale moja karta mi nie pozwala na takie rarytasy:)zreszta watpie bym sie skusil.choc jak u znajomego widze jaki wypas mozna zroibc graficzny to..:)

No i to są screeny są z FH1 a FH2 to już wogóle będzie kosmos :-) dodatkowo "grafika" z BF1942 nie ma polotu do FH1 - tutaj panowie z EA powinni uczyć się jak się robi tekstury hehe (tak samo zresztą jak BF2 do FH2 wystarczy spojrzeć) Co do ustawień grafiki to ja zawsze gram z detalami na maxa (oczywiście kosztem portfela) wiem że na low itp "lepiej" widać ale ja tak nie gram...

A tearz parę screenów z FH2 - nie mogę się opanować :twisted:

http://www.battlefield.pl/obrazek.php?o ... 10/fh3.jpg

http://www.battlefield.pl/obrazek.php?o ... 10/fh2.jpg

http://www.battlefield.pl/obrazek.php?o ... 10/fh1.jpg

http://www.battlefield.pl/obrazek.php?o ... 005/10/139 - PZIIINews4.jpg

Obrazek

Ostatnio edytowano 17 paź 2005, 09:50 przez Hokahey, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 09:45 

To wyglada jak tapeta a nie gra:)
mam nadzieje ze moj sprzet podola
i widze ze naprawde gra musi byc warta tej fascynacji.
screny zabijaja szegolami

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:01 

90s napisał(a):
To wyglada jak tapeta a nie gra:)
mam nadzieje ze moj sprzet podola
i widze ze naprawde gra musi byc warta tej fascynacji.
screny zabijaja szegolami

hehe No niestety te szczegóły są kosztem wydajności - FH jest zasobożerny pobiera ok 2 x więcej ramu do płynnej gry niż classic :roll: ale cel uświęca środki :twisted: jaki masz sprzęt ?

P.S. Ja mam tylko nadzieję że FH2 nie przekroczy 2GB RAM-u...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:43 

Cytuj:
chcesz symulator walk masz AA i tam tez skacza i robia uniki
choc jest to najbardziej realistyczna gra oddajaca realia walki.

Blad, w AA wszsytkie tego typu skoki itp udupiono. Nasz wojak moze podskoczyc raz MOZE dwa i koniec. W czasie skoku nie moze przeladowywac o strzelaniu nie wspomne ;]

Cytuj:
co do porzednich wersji to widocznie musiano wziasc to za blad skoro zmienono sposob poruszania sie

a to po prostu musialem zlolowac :lol:

Piszesz, ze przybyles ze sceny UT. Ale UT zawsze bylo "takie". Skoki itp atrakcje to tam norma. Ktos kto odpala UT wie czego sie spodziewac.

Battlefield dotychczas nie mial tego typu "wygibasow" bunny hopping owszem ale nie kladzenie sie w powietrzu czy turlanie itp duperele :D Dlatego co co grali w poprzednie gry z sentymentem komentuja to co teraz sie dzieje...

Co do ustawien na low to wiekszosc o tym wie. Ja jednak za zadne skarby swiata nie zepsuje sobie frajdy z grania(a grafika na nia wplywa) tylko po to by widziec goscia w cieniu, ktorego to mi gra nie wyswietla. EA dalo dupy i to po maxie tak rozwiazujac sprawe detali. Znam ludzi co maja kompy z najwyzszej polki a graja na low by wlasnie wiecej widziec...no coz sa ludzie i taborety.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:48 

Vesper -No i jaka zwykle UKF(Zbawca I Bcj )musieli to skometowac ,bo jak by inaczej.Sorry ale to wy jestescie najwieksze buraki na scenie i nic tego nie zmieni .LOLE.Chlopak sobie zartowal a wy jak zwykle najwieksze buraki na scenie bierzecie wszystko na powaznie .Sorry zapomnialem ,wy nie uzywacie mozgow i trzeba wam pisac "to jest zart".Szkoda mi was.

A co do tych skokow to tez uwazam ze to male przegiecie.Ale dopoki tego nie wyeliminuja to mozna tego uzywac (czemu nie).Hehe

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:51 

Lailonn napisał(a):
jakby sie dalo to by skakali 8)

Kayser odsylanie "placzek" do innych gier sygnalizuje, ze nie akceptujesz tych wypowiedzi ;] stad moj powyzszy post

sami mówicie, że AA lepsze :D ja się tego nie tykam z powodów ideologicznych, więc szczerze mówiąc nie mam pojęcia jakie jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:54 

Dobra Panowie zakończmy ten topic kulturalnie - nie ma sensu dalej go kontynuować bo zaczyna się robić "nieprzyjemnie"...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:07 

SUN[PL] napisał(a):
Vesper -No i jaka zwykle UKF(Zbawca I Bcj )musieli to skometowac ,bo jak by inaczej.Sorry ale to wy jestescie najwieksze buraki na scenie i nic tego nie zmieni .LOLE.Chlopak sobie zartowal a wy jak zwykle najwieksze buraki na scenie bierzecie wszystko na powaznie .Sorry zapomnialem ,wy nie uzywacie mozgow i trzeba wam pisac "to jest zart".Szkoda mi was.

A co do tych skokow to tez uwazam ze to male przegiecie.Ale dopoki tego nie wyeliminuja to mozna tego uzywac (czemu nie).Hehe

po twoim poscie faktycznie widac kto jest burakiem

Ostatnio edytowano 17 paź 2005, 11:34 przez RedStar, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:27 

a myslalem ze nikt nie odpisze a tu kolejny lol ktory ma cos do powiedzenia .Jednak ta scena sie nie zmienila .Brawo dolaczam cie do Gropu UKF BURAK.Jeszcze ktos .HEHEHEHE >Redstar Uwazalem cie za spoko kolesia ale sie mylilem.HMMMM.

NIe jestem zadnym burakiem nie obrazaj mnie.Jak bys zauwazyl to malo sie odzywam na forum -praktycznie wogole.Nawet jak ida glupie komentarze to nic nie pisze .Ale jak zobaczylem ukf ktory poraz enty ma cos do powiedzenia to sie nie moglem powstrzymac.HAHAHAHAHAHAHA.Podobaja mi sie tacy jak ty .Bronia a nawet nie wiedza czego.:).Po drugie to nie ja wyzywam wszystkich od burakow tylko ukf..Sorry redstar ale taka jest prawda i nic to nie zmieni.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:28 

Hokahey napisał(a):
Jeśli grałeś w BF1942 i dodadki RtR, SWoWW2 oraz BF Vietnam to będziesz wiedział o co nam chodzi z tym "poruszaniem się" , to jest seria gier wojennych opartych na "faktach" a nie jakaś tam fikcja jak w UT, Quake, Fear czy w wielu innych , więc tym bardziej po przesiadce ze wcześniejszych tytułów jest to dla mnie i zapewne co poniektórych conajmniej irytujące takie "kocie ruchy" zamiast normalnych ruchów żołnierza...

w 42 miales straffowanie... co jest tak super realne... jak skoki... tak wiec obie gry maja tyle samo realnosci... chociaz nie... bf2 ma troche wiecej... czolgi nie sa miniaturowe jak w 42...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:36 

gralem juz w rozne gry od wygibasow poprzez symulacje
i wszedzie robi sie uniki mniej lub bardziej spektakularne
i mozecie krytykowac ze to zle i do bani ale jak sie da cos takiego robic
to nie widze przeciwskazan.I jedyna mysl ktora przychodzi mi do glowy to taka ze gosc jest dobry
trzeba potrafic operowac przyciskami jednoczenscie myslec co sie robi
a nie padac na ziemi jak ziemniak i celowac przez pol godziny.i wiem ze chodzi wam o realia walki ale jak tak to jeden strzal powinnien wysatrczac a o to sie nie plujecie.
po to sa pachte by eliminowac bledy
poza tym to dzieki takim ********* moze wiecej zacznie grac zespolowo a nie wyrywac sie z motyka na slonce.
i powiedz mi jak zdobyles odznake na noze??

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2