Teraz jest 4 mar 2025, 12:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:37 

bcj napisał(a):
Hokahey napisał(a):
Jeśli grałeś w BF1942 i dodadki RtR, SWoWW2 oraz BF Vietnam to będziesz wiedział o co nam chodzi z tym "poruszaniem się" , to jest seria gier wojennych opartych na "faktach" a nie jakaś tam fikcja jak w UT, Quake, Fear czy w wielu innych , więc tym bardziej po przesiadce ze wcześniejszych tytułów jest to dla mnie i zapewne co poniektórych conajmniej irytujące takie "kocie ruchy" zamiast normalnych ruchów żołnierza...

w 42 miales straffowanie... co jest tak super realne... jak skoki... tak wiec obie gry maja tyle samo realnosci... chociaz nie... bf2 ma troche wiecej... czolgi nie sa miniaturowe jak w 42...

Echh przeczytaj uważnie moje posty... ja nie wymagam "super realności" ale w temacie poruszania się żołnierza to bliżej jest temu zdecydowanie BF1942 niż BF2 ( chyba ślepy nie jesteś i widziałeś filmik lub też jak ktoś gra na serwerach - przecież tego "cyrku" nie da się porównać nawet do strafeowania z BF1942)

Ostatnio edytowano 17 paź 2005, 11:40 przez Hokahey, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:39 

SUN[PL] napisał(a):
NIe jestem zadnym burakiem nie obrazaj mnie.

mozesz mi wskazac gdzie cie "obrazilem"?

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:42 

"po twoim poscie faktycznie widac kto jest burakiem"

prosze

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:46 

BCJ ale nie miales w 42 skaczacych lezacych ludzikow i dodatkowo strzelajacych.Moze to nazwac plaski skok:)hehehe.Albo fikolkow w powietrzu

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 11:54 

nie mialem.... ale byly tam inne sposoby... na moje oko jest to placz i zawodzenie starych bfowcow... bo nagle zmienil sie "system unikania pociskow" i tak jak kiedys wymiatali straffujac tak nagle sa ownowani, przez nowych ludzi, ktorzy przyszli z innych scen gdzie na porzadku dziennym bylo skakanie...

Anyway od poczatku bylo wiadomo, ze bf2 bedzie nowa gra, tak wiec wiele rzeczy sie zmieni... dlatego zamiast walic 100 stron postow proponuje zabrac dupy na serwery i zacznijcie trenowac skoki aby dogonic tych, ktorzy skacza juz od lat.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:03 

bcj umiem skakac zabijac itd .ale przyznaj nie wyglada to glupio:)hehehehe. a na serwer zaraz wchodze

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:04 

bcj napisał(a):
nie mialem.... ale byly tam inne sposoby... na moje oko jest to placz i zawodzenie starych bfowcow... bo nagle zmienil sie "system unikania pociskow" i tak jak kiedys wymiatali straffujac tak nagle sa ownowani, przez nowych ludzi, ktorzy przyszli z innych scen gdzie na porzadku dziennym bylo skakanie...

Anyway od poczatku bylo wiadomo, ze bf2 bedzie nowa gra, tak wiec wiele rzeczy sie zmieni... dlatego zamiast walic 100 stron postow proponuje zabrac dupy na serwery i zacznijcie trenowac skoki aby dogonic tych, ktorzy skacza juz od lat.

BCJ ty chyba nie rozumiesz przynajmniej mnie - tu nie chodzi o skilla z akrobacjami czy bez (swoją drogą mi się dobrze gra...) , chodzi o to że imho to skłania się coraz bardziej ku arcade a'la Quake, Fear czy UT a seria BF mimo podobna w założeniach była "inna" - specyficzna... i dlatego imho niepodoba mi się taki "system ruchu" akurat w Battlefield 2 jako kontynuacji mojej ulubionej gry sieciowej bo nie mam nic przeciwko że takie akrobacje występują w innych grach...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:07 

bcj napisał(a):

gosc ma racje!!!

tak na marginesie dla tych co potemipiaja jumping to wnioskuje ze musza ginac za kazdym razem gdy maja z takim graczem starcie i to bardziej jest powodem ich protestu
"zwyciezcow nikt nie sadzi" poprostu trzeba opanowac ta sztuke choc w bf uniki moga byc chaotyczne wiec nie ma co za bardzo sie trudzic.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:09 

hehe, w tez widze nie rozumiecie o co mi chodzi :P uwazam poprostu, ze ani 42 ani bf2 nie byly w zadnym wypadku anitroche realistyczne - zreszta jak wszystkie gry... kiedys widzialem filmik ktory pokazywal jak wyglada pojedynek dwu osob - prawdziwych zywych w realu - ale zachowujacych sie jak w grze fps - oni wlasnie straffowali... i wierz mi mozna bylo pasc trupem ze smiechu :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:11 

SUN[PL] napisał(a):
Vesper -No i jaka zwykle UKF(Zbawca I Bcj )musieli to skometowac ,bo jak by inaczej.Sorry ale to wy jestescie najwieksze buraki na scenie i nic tego nie zmieni .LOLE.Chlopak sobie zartowal a wy jak zwykle najwieksze buraki na scenie bierzecie wszystko na powaznie .Sorry zapomnialem ,wy nie uzywacie mozgow i trzeba wam pisac "to jest zart".Szkoda mi was.

uuuuuuuuu :lol:
tak jak sam powiedziales forum nie czytasz, a vesper takie komentarze jak w tym topicu pisze od paru ladnych tygodni wiec nie uwazam zeby to byl zart.
A co do samego obrazanie to bys sie wysilil, bo kilka miesiecy temu na meczu lepiej ci wychodzilo, w celu edukacyjnym moge ci logi wyslac.

a wracajac do teamtu, tak jak powiedzialem wczesniej, jesli zpatchuja to podksakiwanie to ci co do tej pory grali normalna bronia przerzuca sie na gp30/m203. Wzrosnie skutecznosc eryxow, i beda kolejne topici o tym jakie to te eryxy sa lamerskie, "bo przeciez one sa przeciw czolgom a nie piechocie". I nie wiem co wtedy bedzie dla was bardziej realistyczne.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:13 

Ja smiglowcem robie beczki i nawet petle do tylu
kolesie laduja samolotami w basenach.
a my sie to rozwodzimy czy wolno skakac:))

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:17 

Zbawca napisał(a):
SUN[PL] napisał(a):
Vesper -No i jaka zwykle UKF(Zbawca I Bcj )musieli to skometowac ,bo jak by inaczej.Sorry ale to wy jestescie najwieksze buraki na scenie i nic tego nie zmieni .LOLE.Chlopak sobie zartowal a wy jak zwykle najwieksze buraki na scenie bierzecie wszystko na powaznie .Sorry zapomnialem ,wy nie uzywacie mozgow i trzeba wam pisac "to jest zart".Szkoda mi was.
...
a wracajac do teamtu, tak jak powiedzialem wczesniej, jesli zpatchuja to podksakiwanie to ci co do tej pory grali normalna bronia przerzuca sie na gp30/m203. Wzrosnie skutecznosc eryxow, i beda kolejne topici o tym jakie to te eryxy sa lamerskie, "bo przeciez one sa przeciw czolgom a nie piechocie". I nie wiem co wtedy bedzie dla was bardziej realistyczne.

Wystarczy żeby pozbyli się tych akrobatycznych ruchów i będzie to już duuży plus a reszta mi tak aż nie przeszkadza no może jeszcze po za granatnikami na bliską odległość ale to tylko/aż DWIE rzeczy reszta jest do przełknięcia 8) jako że nie jest to Forgotten Hope, AA czy OF

P.S. Także ja nie widzę w tym przypadku "błędnego koła" jak sam sugerujesz...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:40 

ogolnie w grach chodzi o to by sie rozwijac i poglebiac umiejetnosci tak taktyczne jak i mechaniczne
czyli uniki i wyciaganie z gry co sie da
latasz na smigle to wiesz jak grales na poczatku a jak teraz
latwo cie zestrzelic z naziemnej??
raczej nie bo wiesz gdzie sa i jak ich unikac co jaki czas odswiezaja sie flary i jak leciec kolyska by rakiet unikac.
to sa umiejetnosci ktore sie nabywa podczas gry i jesli nie potraficie skakac albo innych glupot robic to znaczy ze slabi zwas gracze
i mozecie sie zarzekac na swoja kulture to ja wam mowie ze w koncu zaczniecie albo odstawicie bf2.
to jest normalna rzecz ze kazdy szuka nowych technik walki i taka gra daje duze pole do popisu
nie mysl ze jak pierwszy zauwazysz kogos i zaczniesz szczelac to on musi ginac bo tak jest przyjete.
wazne jest by wygrywac,to jest woja a na wojnie nie ma zasad.
wiec jak sie da to sie robi chyba proste??

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:49 

90s napisał(a):
ogolnie w grach chodzi o to by sie rozwijac i poglebiac umiejetnosci tak taktyczne jak i mechaniczne
czyli uniki i wyciaganie z gry co sie da
latasz na smigle to wiesz jak grales na poczatku a jak teraz
latwo cie zestrzelic z naziemnej??
raczej nie bo wiesz gdzie sa i jak ich unikac co jaki czas odswiezaja sie flary i jak leciec kolyska by rakiet unikac.
to sa umiejetnosci ktore sie nabywa podczas gry i jesli nie potraficie skakac albo innych glupot robic to znaczy ze slabi zwas gracze
i mozecie sie zarzekac na swoja kulture to ja wam mowie ze w koncu zaczniecie albo odstawicie bf2.
to jest normalna rzecz ze kazdy szuka nowych technik walki i taka gra daje duze pole do popisu
nie mysl ze jak pierwszy zauwazysz kogos i zaczniesz szczelac to on musi ginac bo tak jest przyjete.
wazne jest by wygrywac,to jest woja a na wojnie nie ma zasad.
wiec jak sie da to sie robi chyba proste??

Jeśli pisałeś to do mnie to znaczy że niezrozumiałeś za dużo z tego co pisałem ech...

P.S. Wiadomo że "jak sie da to sie robi chyba proste" ale ja nie o tym pisałem...

Ostatnio edytowano 17 paź 2005, 12:52 przez Hokahey, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:51 

tak mi sie jeszcze przypomnialo - a propo realizmu w bf:42 - wingwalk - dlaczego na to nikt tak nie narzekal ? imo najmniej realistyczna rzecz na swiecie... tak jak nikt nie narzeka w bf2 na spawna na squad leaderze, albo na commandera... ech Punkt widzenia jak widac zalezy od punktu siedzenia

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2