Teraz jest 4 mar 2025, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 10:26 

PhoeniX napisał(a):
I właśnie dlatego jestem przeciwny używaniu bezsensownych sformuowań jak:
- "w trybie LAN" przy modemach USB
- "próbował pobrać adres sieciowy" nie wiadomo jak to było widać, nie wiadomo co chciał pobrać.
- "w trybie LAN czyli w trybie szerokopasmowym PPPoE a nie PPPoA" to już całkiem ROTFL :lol:

Poprostu na połączeniu (Panel Sterowania/Połaczenia sieciowe) pokazywało:
Łączenie.... Pobieranie adresu sieciowego

Z chmurki tego sobie nie wziełęm.

Jak wyżej napisałem. Nowa paczka mi poprawiła (na ile nie wiem) wydajność połączenia. A Wy experci możecie innym wyjaśnić czy warto i dlaczego tak się dzieje. Zresztą widze że już wszystko zostało napisane...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:21 

Cytuj:

Dobrze prawi. Słyszałeś Phoenix o czymś takim jak serwer DHCP??
Poczytaj, potem się nabijaj.
A polemikę o wyższości PPPoA nad PPPoE też już słyszałem/widziałem.
U niektórych centralki w mieście są stare i mogą mieć modemy tylko w trybie PPPoE, jeśli można PPPoA to ustawia się to drugie. Po prostu :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:27 

ja tam mam wszystko na standartowych ustawieniach , mialem neo 128 i wszystko smigalo az milo teraz mam 512 i pingi sa raczej takie same nie widze wiekszej roznicy, moim zdniem trzeba miec porzadek w kompie i tyle

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 12:58 

Vatzeque napisał(a):
Cytuj:

A polemikę o wyższości PPPoA nad PPPoE też już słyszałem/widziałem.
U niektórych centralki w mieście są stare i mogą mieć modemy tylko w trybie PPPoE, jeśli można PPPoA to ustawia się to drugie. Po prostu :P

wydaje mi sie ze Phoenix wie co to jest dhcp :lol: , i nie nabija sie, tylko nie jest swiadomy roznicy wiedzy na temat neozdrady (jego i T3). a cudowny sterownik ktory ma zamienic standardowa mydelniczke z tepsy w router cisco... no coz mozna wierzyc w cuda. gl.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 13:16 

Panowie jedna sprawa. Info w tym topicu odsyła na podana stronę. Jak ktoś ma zamiar potestować cokolwiek to jest (może być rofl) to sam sobie zerknie. Nie interesuje mnie kłótnia kto ma większą wiedzę na ten temat bo osoby takową posiadając narazie nic mądrego nie napisały dla osób zainteresowanych a jedynie prubują pokazać innym swoją wyższość.
Tu nie o to chodzi. Więc jeszcze raz:

Jak ktoś chce to może przeglądnąć podane przeze mnie strony. Zainstalowac podane pakiety i sobie potestować. A Pan Phoenix niech sobie idzie do szkoły uczyć jeśli ma odpowiednią wiedzę na ten temat której szczerze gratuluję bo swoimi wywodami nic nie wyjaśnia jak już pisałem wyżej (bez urazy).

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 16:15 

Vatzeque napisał(a):

Masz jakieś problemy w czytaniu ze zrozumieniem ? Przecież normalnie zapytałem go skąd ma informacje o owym pobieraniu IP i zaznaczyłem czy nie chodzi czasami o DHCP... jak nie widać to zacytuje sam siebie :roll:
--------------
Co próbował pobrać ??? Skąd pobrać ? Co ?
Mówisz o DHCP i IP zewnętrznym ? Tylko co by to miało wspólnego ze sterami pod PPPoE...
-------------
Jeśli połączenie mu wisiało na takim statusie to zapewne w ogóle miał wyłaczone DHCP co po wyedytowaniu .ini ze sterowników powinno dać się zmienić. Pytałem o to już w 1 poscie ale nie otrzymałem odpowiedzi a jedynie bunt ze strony T3, człowieka któremu nie wolno zadawać niewygodnych pytań a tym bardziej krytykować jego wypowiedzi :wink:

Ale tak streszczając tego posta to uważam poprawe pingów przez sterowniki PPPoE za wierutną bzdure nie mającą żadnego uzasadnienia od strony technicznej. Jak ktoś udowodni dlaczego na PPPoE miały by być mniejsze pingi niż na PPPoA to nobel gwarantowany 8)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 17:52 

PhoeniX napisał(a):
Vatzeque napisał(a):

Masz jakieś problemy w czytaniu ze zrozumieniem ? Przecież normalnie zapytałem go skąd ma informacje o owym pobieraniu IP i zaznaczyłem czy nie chodzi czasami o DHCP... jak nie widać to zacytuje sam siebie :roll:
--------------
Co próbował pobrać ??? Skąd pobrać ? Co ?
Mówisz o DHCP i IP zewnętrznym ? Tylko co by to miało wspólnego ze sterami pod PPPoE...
-------------
Jeśli połączenie mu wisiało na takim statusie to zapewne w ogóle miał wyłaczone DHCP co po wyedytowaniu .ini ze sterowników powinno dać się zmienić. Pytałem o to już w 1 poscie ale nie otrzymałem odpowiedzi a jedynie bunt ze strony T3, człowieka któremu nie wolno zadawać niewygodnych pytań a tym bardziej krytykować jego wypowiedzi :wink:

Ale tak streszczając tego posta to uważam poprawe pingów przez sterowniki PPPoE za wierutną bzdure nie mającą żadnego uzasadnienia od strony technicznej. Jak ktoś udowodni dlaczego na PPPoE miały by być mniejsze pingi niż na PPPoA to nobel gwarantowany 8)

Jedna poprawka. Mam ST 330 na PPPoA bo na oE działy się wyżej opisane kwestie. Lecz cały pakiet do ST z tej strony działa według mnie bardziej wydajniej niż na orginalny ze strony SpeedToucha oraz TP SA.

Jak możesz to napisz jak zmienić i który plik*.ini aby włączyć DHCP.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 19:05 

Wrzuciłem ci na ftpa stery pod PPPoE http://tinyurl.com/ckwyt . Używałem ich ponad rok temu z cfosem i nie było problemu, dhcp w nich działa normalnie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 20:09 

Niestety nie działa

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2005, 20:20 
Oldboy Battlefield.pl

...ale o co w tym wszystkim chodzi :?: :shock:

Może to ktoś na polski przełożyć :?: :?: :?:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2